Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Η Ιστορία στα μέτρα του συστήματος.Απόσπασμα από την ομιλία του πανεπιστημιακού Γιώργου Μαργαρίτη, σε εκδήλωση εκπαιδευτικών.Το παράδειγμα του βιβλίου Ιστορίας της Γ' Λυκείου.


Μέσα από τα σχολικά βιβλία, όπως και στα άλλα μέσα προπαγάνδας που έχει στα χέρια του το σύστημα, επιχειρείται το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, όχι βέβαια με βάση τα νέα ιστορικά δεδομένα και τις αποκαλύψεις που έχουν προκύψει. 


Η κόκκινη σημαία κυματίζει πάλι στο απελευθερωμένο Στάλινγκραντ

Πρόκειται για προσπάθεια παραχάραξης και διαστρέβλωσης της Ιστορίας, απογύμνωσής της από το ρόλο του παράγοντα λαού, αθώωσης των εκμεταλλευτών, ενταγμένη στη γενικότερη προσπάθεια επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας ενάντια στη νέα γενιά. Μια προσπάθεια που δε στοχεύει στο παρελθόν αλλά στο παρόν και το μέλλον.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη νέα φοροκαταιγίδα από κυβέρνηση - ΕΕ.


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνουν κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΛΑΜ ΟΠΩΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.


ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΣΜΑ*
Τα μνημόνια κουβαλάνε τους σπόρους του φασισμού όπως το σύννεφο την καταιγίδα. Είναι γνωστό πλέον ότι στην Ελλάδα το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά. Στην Κύπρο όμως είναι ένα στάδιο μετά το υπό εκκόλαψη στάδιο. Στην καρδιά του εορταστικού τριημέρου σημειώθηκε η κάθοδος στην Κύπρο των βουλευτών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, σε προεκλογική εκδήλωση του ΕΛΑΜ.

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για νέες εκλογές !


Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Αντώνη Σαμαρά
Του Βαγγέλη Γιακουμή 



Εκλογές, για να μην τους συμπαρασύρει το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό κατήφορο, είναι κάτι που άρχισαν να συζητούν δειλά-δειλά στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αλλά και στην οδό Κουμουνδούρου, στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν πολιτικές προβλέψεις για αιφνίδιο στήσιμο της κάλπης.

Οι εκλογές, λένε πολλοί στο γαλάζιο στρατόπεδο, είναι ο κρυφός άσος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα γίνει κυρίαρχος του παιχνιδιού αν επιδείξει, σύμφωνα με τα λεγόμενα, τόλμη και... πολιτική γοητεία, ώστε να μην πέσει στο γκρεμό μαζί με τον συγκυβερνήτη του Ευάγγελο Βενιζέλου, που αντιμετωπίζει μεγάλες φουρτούνες στο κόμμα του.

Η επικαιρότητα του σοσιαλισμού.


 Η επικαιρότητα του σοσιαλισμού.


«Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους απασχόλησης στην Κίνα έχει περιοριστεί δραστικά», διαπιστώνει προχτεσινό άρθρο της «Ουάσιγκτον Ποστ» στο οποίο παραθέτει ορισμένα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τις ΗΠΑ. Οπως σημειώνει «το 2000, η μέση ωριαία αμοιβή του βιομηχανικού εργάτη στην Κίνα ανερχόταν στα 0,52 δολάρια ΗΠΑ. Ωστόσο, έως το 2015, η εν λόγω αμοιβή θα έχει φτάσει στα 6 δολ., ιδιαίτερα δε στις βιομηχανίες που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό».