Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Βρετανία: Με διαρροές ψηφίστηκε το ν/σ για τα δίδακτρα. Τραυματισμοί σε συμπλοκές για το νομοσχέδιο στο Λονδίνο .

Αναδημοσίευση από το www.skai.gr



Με διαρροές 40 βουλευτών από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βρετανία, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει τριπλασιασμό των πανεπιστημιακών διδάκτρων. 

Την ίδια ώρα, έξω από το Κοινοβούλιο σημειώνονταν συγκρούσεις φοιτητών που διαδήλωναν και αστυνομικών με αρκετούς τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Τοποθέτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ειδική συνεδρίαση ενημέρωσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, του Επιτρόπου Όλι Ρεν

  • Από το «καλό κουράγιο» στην «καλή συνέχεια».
  • Ποιος λέει τελικά την αλήθεια; Εσείς ή ο κ. Παπακωνσταντίνου; Το 2011 ή το 2013 θα βρούμε στις αγορές;
  • Πλήρης αποτυχία του Μνημονίου και του Συμφώνου Σταθερότητας
«Κύριε Επίτροπε, να σας επισημάνουμε ότι δεν έρχεστε σε μια χώρα όπου οι πολίτες της αποδέχονται τις πολιτικές επιλογές που έχετε προτείνει εδώ και ένα χρόνο. Διότι αυτές οι πολιτικές επιλογές έχουν γεννήσει μεγάλη δυστυχία, εκατομμύρια Έλληνες είναι απολυμένοι, άνεργοι, νέα φτώχια δημιουργείται, και αν ήθελα να βρω μια λέξη για να εκφράσω το συναίσθημα των πολιτών είναι απελπισία.
Και θα ήθελα, να ξεκινήσω με αυτό, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το συναίσθημα, αυτή τη στιγμή που κυριαρχεί, στην ελληνική κοινωνία.
Μας είπατε πριν από ένα χρόνο «καλό κουράγιο», σήμερα μας λέτε «καλή συνέχεια».

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα-Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την ΕΕ και η λαϊκή αντεπίθεση στην κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων

Συνέντευξη Τύπου  της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας 

Παπαρήγα


- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
- Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
- ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
- ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ
- ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
- ΤΩΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ & ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
-  Η ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΩΡΙΜΗ & ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ 

Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα από την αρχή. Είμαστε σε πόλεμο, εναντίον των εργαζομένων, στην Ελλάδα και στην  Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό,  τους λαούς. Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, η αξιωματική αντιπολίτευση εμπαίζει το λαό με το άλλο μίγμα πολιτικής. Σήμερα απαιτείται συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν. Αυτό είναι το δικό μας επίκαιρο κάλεσμα σήμερα. Καμιά αναβολή απόφασης όταν μάλιστα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και αυτές οι πενιχρές συντάξεις ,όταν παίρνονται τέτοια άγρια μέτρα περιστολής των δαπανών υγείας, όταν πουλιούνται τα πάντα που μπορεί να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης για το λαό.

Ή θα νικήσει το καπιταλιστικό σύστημα ή ο λαός!
Δεν υπάρχει διέξοδος κοινή για τους στυλοβάτες του συστήματος και τον εργαζόμενο λαό.

Παρά το κρύο -Νέες διαδηλώσεις σε όλη τη Βρετανία από χιλιάδες φοιτητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ-Peter Macdiarmid/Getty Images


Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές διαδηλώνουν σήμερα στο κεντρικό Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων από το 2011, ενώ μεγάλη δύναμη της αστυνομίας φρουρούσε την περιοχή κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ιρλανδία: Κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ κηρύσσουν πόλεμο στους εργαζόμενους-Άρθρο του σ. Κέβιν Μακ Λάφλιν, Σοσιαλιστικό Κόμμα (ιρλανδικό τμήμα της CWI)



Άρθρο του σ. Κέβιν Μακ Λάφλιν, Σοσιαλιστικό Κόμμα (ιρλανδικό τμήμα της CWI)


Η επίθεση της ιρλανδικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν έχει τελειωμό. Αυξήσεις στον φόρο κατοικίας, στον ΦΠΑ, στην τιμή του νερού, περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και απολύσεις στον δημόσιο τομέα είναι μέτρα που θα ρημάξουν την ζωή τους. Η αύξηση στην τιμή των διδάκτρων στα πανεπιστήμια θα οδηγήσει χιλιάδες νέους να παρατήσουν τις σπουδές τους. Η προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό ΕΕ/ΔΝΤ στις 21 του Νοέμβρη μπορεί μόνο να σημάνει σκλήρυνση αυτής της επίθεσης.


Η προσφυγή της Ιρλανδίας στον μηχανισμό διάσωσης ήταν θέμα χρόνου. Αυτή η «διάσωση» βέβαια δεν αφορά τους εργαζόμενους.

Στους δρόμους σήμερα οι Πυροσβέστες

Πανελλαδική διαμαρτυρία έχουν κηρύξει για σήμερα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, με συγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Ομονοίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στη Βουλή.

Ιστορικές αλλαγές στο Δώρο Χριστουγέννων

Καταργούνται κεκτημένα δεκαετιών για πρώτη φορά εφέτος, με την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων σε κάποιες περιπτώσεις ή το "κουτσούρεμά" του σε αρκετές άλλες.

* Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων θα λάβουν επίδομα δώρου Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΠΑΜΕ : Για τη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι δηλώσεις της υπουργού εργασίας είναι αποκαλυπτικές.
Οι εργαζόμενοι να μην βάλουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και στα μέτρα που ισοπεδώνουν τη ζωή τους, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. Να μη γίνουν συνένοχοι στην κατάργηση των ΣΣΕ, στις απολύσεις.
            Ο καλός δρόμος που λέει ότι βρίσκεται η υπουργός είναι αυτός της προστασίας των κερδών της πλουτοκρατίας και της τζάμπα δουλειάς.
Να μην ξεγελαστούν. Κανένας διάλογος όπως κάνει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και συμμετέχει στο έγκλημα.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για τη δίκη στη Λάρισα των συλληφθέντων του Δεκέμβρη 2008

Δύο χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, τότε που χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία που είχε στερήσει τη ζωή στον δεκαεξάχρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δικάζονται στη Λάρισα με τον τρομονόμο οι 11 ανήλικοι «τρομοκράτες» που συνελήφθησαν τότε, ακριβώς μετά την πορεία στην πόλη.

H εξαμηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για το Mega δείχνει: Πτώση Δικομματισμού.Το Κ.Κ.Ε σταθερά στο 11 % (στην διευκρινισμένη ψήφο).Δημοφιλέστερη πολιτικός με σημαντική άνοδο η Λιάνα Κανέλλη με 44,6 %.Αναλύει ο Red Star

Η εξαμηνιαία δημοσκόπηση είναι της εταιρίας MRB και παρουσιάστηκε από το κανάλι Mega .Το  δείγμα ήταν μεγαλύτερο των 2.000 ατόμων και χρησιμοποιήθηκε η  μέθοδος της κάλπης.Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:



  • ΠΑ.ΣΟ.Κ 26,7%

  • Ν.Δ 22,6%

  • Κ.Κ.Ε 8,4%

  • ΛΑ.Ο.Σ 4,3%

  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α 3,3%

  • Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%

  • Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%

  • Δημοκρατική Αριστερά 2,1%

  • Άλλο κόμμα 3,3%

  • Αδιευκρίνιστη ψήφος 23,3%


Αν αφαιρέσουμε το μεγάλο ποσοστό αποχής-λευκών/άκυρων και αναποφάσιστων έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την δύναμη των κομμάτων .