Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στη Βουλή φέρνει ο Δ. Παπαδημούλης το δημοσίευμα του Spiegel για μίζες που δόθηκαν για την παραγγελία των τεσσάρων υποβρυχίων από την Φέροσταλ.


 Μιλώντας στο ρ/σ «Κανάλι 9, 9,89» (Ντάσκας- Μπότσαρης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

-    Για το δημοσίευμα του Spiegel
Το κεφάλαιο εξοπλιστικά, μίζες, Siemens ουσιαστικά δεν ψάχτηκε καθόλου από την εξεταστική επιτροπή αυτούς τους 11 μήνες. Έρχεται το δημοσίευμα του Spiegel για τα υποβρύχια και τις μίζες που δόθηκαν και για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο που ερευνάται από την γερμανική δικαιοσύνη και καλείται η ελληνική δικαιοσύνη να ασχοληθεί και αυτή με ένα σκάνδαλο το οποίο έχει βάθος πολλών χρόνων.  Είναι τα περίφημα υποβρύχια που «έγερναν»,  κοστίζουν πάνω από ένα δις ευρώ, τα έχει πληρώσει ο φορολογούμενος  πολίτης και για τα οποία λέει το δημοσίευμα ότι έχουν δοθεί μίζες της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Απέραντο θράσος έχει ο επί δεκαετίες μόνιμος καρεκλοκένταυρος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και συνυπεύθυνος για την καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας Τηλέμαχος Χυτήρης.Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για το κίνημα «δεν πληρώνω» .


«Ο Α. Τσίπρας καλύπτει τις δυνάμεις της διάλυσης»




«Υπάρχουν κάποιες δυνάμεις οι οποίες προτιμούν την διάλυση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για το κίνημα «δεν πληρώνω».

Ο κ. Χυτήρης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε πως «όταν ο κ. Τσίπρας χθες πάει στα διόδια και είναι επομένως πολιτικός αρχηγός και επικεφαλής εκεί με την παρουσία του, δείχνει ακριβώς ότι καλύπτει αυτό το πράγμα». 

«Νέα εποχή» - αγώνων και επαναστάσεων!


Άρθρο του Ανδρέα Παγιάτσου


Εδώ και καιρό, με βάση την κατανόηση του μεγέθους της κρίσης που συγκλονίζει τον πλανήτη, την Ευρώπη και την Ελληνική κοινωνία, το «Ξ» μιλά για μια «νέα εποχή».

Η κρίση ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ και σύντομα μετά οι αναλυτές του κεφαλαίου αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι πρόκειται για την πιο βαθιά κρίση από τη δεκαετία του 30. Έχοντας ξοδέψει κολοσσιαία ποσά, πρωτοφανή στην ιστορία, για να διασώσουν τις τράπεζες και την βιομηχανία τους, οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις δημιούργησαν τα πιο μεγάλα ελλείμματα και χρέη που έχουν υπάρξει ποτέ. Αυτά τα χρέη και αυτά τα ελλείμματα προσπαθούν σήμερα να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν.

ΜΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΥ- Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική: πολύ σημαντική για να την αφήσουμε μόνο στα χέρια των κυβερνήσεων


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων το σχέδιο Μέρκελ-Σαρκοζύ, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Μια κοινή Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική είναι επειγόντως απαραίτητη για να επενδύσει η Ευρώπη στην έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Το πράσινο κίνημα έχει καταθέσει αναλυτικές προτάσεις γι' αυτό.
Το σχέδιο όμως της γερμανικής και γαλλικής κυβέρνησης, αποσπασματικό και με παρωπίδες, διασφαλίζει απλώς ότι οι ασθενέστεροι θα πληρώνουν αιωνίως την κρίση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του K.K.E για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ 6/2/2011



Το «νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ σηματοδοτεί μια νέα άγρια επίθεση διαρκείας στα λαϊκά δικαιώματα. Ο στόχος τους είναι να γίνει ακόμα φθηνότερη η εργατική δύναμη, να ανοίξουν νέα πεδία υψηλής κερδοφορίας για τα συσσωρευμένα κεφάλαια.
Η αύξηση των δυνατοτήτων δανεισμού από τον λεγόμενο Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και τα διάφορα σενάρια διαχείρισης του χρέους αφορούν τον επιμερισμό των βαρών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών και των τραπεζικών ομίλων για ένα μέρος του κεφαλαίου που αναγκαστικά θα απαξιωθεί. Όποια «λύση» και αν επιλέξουν αλυσοδένει το λαό και τον οδηγεί πιο βαθειά στη φτώχεια και στην

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για τη δίκη των φερομένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς"


Σε παρωδία εξελίσσεται η δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης  "Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς". Το δικαστήριο προχωρά πραξικοπηματικά σε εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ απουσιάζει πλήρως η πλευρά των κατηγορουμένων και των συνηγόρων υπεράσπισής τους.

ΗΠΑ - Κίνα Συνέταιροι και ανταγωνιστές



H 4ημερη επίσκεψη του Xου Zιντάο στις HΠA αποτύπωσε τη σημερινή πραγματικότητα στις σχέσεις των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη. Ήταν η δεύτερη συνάντηση κορυφής από το Nοέμβρη του 2009, στο Πεκίνο, όπου ο Oμπάμα διακηρύσσοντας την αμερικανοκινεζική προσέγγιση, δέχονταν κριτική για «υποχωρητικότητα», ιδιαίτερα σε σχέση με την προηγούμενη γραμμή Mπους.
Tώρα τα ήδη γνωστά ζητήματα τέθηκαν με πιο ήπιες διπλωματικές διατυπώσεις από τα επίσημα χείλη. Aντίθετα, από την πλευρά των HΠA, ο τύπος και υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη, ιδιαίτερα γερουσιαστές αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, ασκούσαν έντονη κριτική που έφτανε μέχρι την καταγγελία των αμερικανοκινέζικων σχέσεων.