Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: H ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

(το βίντεο υπάρχει και στο http://www.youtube.com/watch?v=rnCBEHVhwS0)

Πετυχημένη ήταν η σημερινή πορεία που διοργάνωσαν οι οργανώσεις της αριστεράς με τη συμμετοχή και της Αντεξουσιαστικής Κίνησης. Ξεκίνησε κατά της 11 από το δημαρχείο της Κερατέας, διέσχισε το χωριό και κατευθύνθηκε προς το ΒΙΟ.ΠΑ. και το σημείο που έχουν διακόψει τη λεωφόρο Λαυρίου τα ΜΑΤ.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ


Φτώχεια, ανεργία, καταστολή και εν τέλει λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία που οδήγησε  τον πρόεδρο – δικτάτορα να δραπετεύσει άρον – άρον από την χώρα.
Στην αφρικανική χώρα όπου τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών απέχουν «παρασάγγας» από τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις, όπου η άμεση και σφοδρή χρήση βίας από τις δυνάμεις καταστολής οδήγησε σε δεκάδες νεκρούς, κυρίως νεολαίους, στις τάξεις του εξεγερμένου λαού, δεν έφτασε για να διατηρηθεί ο έλεγχος της κατάστασης από το μισητό καθεστώς. Ο πρόεδρος έφυγε ιπτάμενος. Η Τυνησία δεν είναι μακριά!

Η επανάσταση στη Γερμανία στα 1918 και η αντεπαναστατική δράση της σοσιαλδημοκρατίας

Η επανάσταση που ξέσπασε στη Γερμανία στα 1918, ένα χρόνο μετά τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, είναι αποκαλυπτική για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στη σωτηρία του καπιταλιστικού συστήματος, αφού προσέφερε τις πολυτιμότερες υπηρεσίες της στο χτύπημα της επανάστασης, δρώντας ως η κύρια και αποφασιστική αντεπαναστατική πολιτική δύναμη. Το τσάκισμα του εργατικού κινήματος από ένα κόμμα με εργατική βάση, ήταν ο κύριος σκοπός της. Από τότε και διαχρονικά. Η δύναμη που είχε ως αποστολή τη χειραγώγηση και την υποταγή του εργατικού κινήματος στο κεφάλαιο, με κάθε μέσο. Γι' αυτό και έγινε η πολιτική δύναμη του κεφαλαίου, διεθνώς, που ιστορικά μπορεί να καυχιέται ότι ως κυβέρνηση πέρασε τα πιο άγρια αντεργατικά μέτρα σε όφελος των μονοπωλίων. Η δύναμη που συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο του φασισμού και του ναζισμού. Και συνεχίζει το ίδιο ως τις μέρες μας.
Αλλά ας παρακολουθήσουμε τα επαναστατικά γεγονότα στη Γερμανία του 1918, την εξέλιξή τους και την αντεπαναστατική δράση της σοσιαλδημοκρατίας ως την κατάπνιξη της επανάστασης και τη δολοφονία των Ρόζας Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Αντιπαραθέσεις πριν από το συνέδριο


www.epohi.gr-Π. Εγγλέζος

Μπορεί η Δημοκρατική Αριστερά να είναι κόμμα πέντε μόλις μηνών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κουβαλά στην πλάτη της, τις παθογένειες που κληρονόμησε από το βασικό πυρήνα των ιδρυτών της. Άλλωστε, η ΔΗΜ.ΑΡ, συνεχίζει να αναζητά την ταυτότητά της. Προσωρινά, μπαινοβγαίνει στην “πράσινη πολυκατοικία”, ελπίζοντας ότι μέχρι τον Απρίλη, που πραγματοποιεί το πρώτο της συνέδριο θα έχει κατασταλάξει. Διόλου εύκολη υπόθεση, καθώς ο “καθωσπρεπισμός” και η θεσμολαγνεία της, έρχονται σε σύγκρουση με τις ανάγκες της περιόδου, αλλά και γιατί στο “νέο κόμμα” συνυπάρχουν φορείς απόψεων με αρκετά αποκλίνουσες κατευθύνσεις.
Αρκετοί από τους παλαιούς “δεξιούς” της Ανανεωτικής Πτέρυγας μέσα στη ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν γίνει... “αριστεροί”, καθώς στο κόμμα  συμμετέχουν και οι παραδοσιακά “εκσυγχρονιστές”, πολλοί από τους οποίους πιέζουν προς ακόμα δεξιότερες, έως και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις στα επίμαχα οικονομικά ζητήματα.

Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!- Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!
Δεν θυμάται εύκολα επιστήμονας, πολλώ μάλλον πολίτης, εποχή μετά τις μέρες του '36, σαν τη σημερινή με τόσην Υβριν. Υβριν με την έννοια την πρωταρχική της, την οργουελική, αλλά και την τρέχουσα. Δηλαδή αντιστροφή και πλήρης διαστρέβλωση των λέξεων, των εννοιών, των όρων, της ίδιας της πραγματικότητας.
«Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» εκτοξεύει ο πρωθυπουργός προς το ΚΚΕ απαντώντας σε Ερώτηση για τη συνάντηση του Ερζερούμ έχοντας σκοπίμως πάθει αμνησία εαυτού. Τι ανήκει δηλαδή στους Ελληνες; Η μειωμένη εθνική κυριαρχία (κείνος είπε); Τα Ιμια (ευχαριστώ τους Αμερικανούς by Simitis).
Η συμφωνία της Μαδρίτης; Ο εναέριος χώρος στα 8 ή στα 6 μίλια, ο θαλάσσιος των ναυτικών μιλίων που υπολείπονται των 12 επειδή υπάρχει τουρκικό casus belli; Το γιοφύρι του Ρίου, ο ΟΤΕ της «Ντόιτσε Τέλεκομ», το λιμάνι της «Cosco», οι αυτοκινητόδρομοι και τα διόδια των Ισπανογάλλων;

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την αξιολόγηση του οίκου Fitch

Η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους, αλλά ανοίγει περαιτέρω τις ορέξεις των αγορών εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ισοπεδώνει τους εργαζομένους και να διαλύει τα κοινωνικά αγαθά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Χρειάζεται μια ριζική στροφή και εγκατάλειψη των νεοφιλελεύθερων συνταγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που θα βάζει ένα τέλος στην ασυδοσία της κερδοσκοπίας των αγορών και θα διαμορφώνει μια νέα αρχιτεκτονική στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

"Γκάφα"; "Εσκεμμένη ενέργεια" ; "Σκευωρία" ; Παραμύθι της αστυνομίας και των Ελληνικών Μ.Μ.Ε η σχέση των γονιών της νεαρής Γερμανίδας με την RAF !

Σύγχυση επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την υπόθεση της 27χρονης που συνελήφθη, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία φέρεται ως η κόρη πρώην καταζητούμενης για συμμετοχή στη RAF.

Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέφερε ότι η κοπέλα δεν είναι κόρη της γυναίκας η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).

Κανένας διάλογος, απεργία διάρκειας ΤΩΡΑ.Φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ


«Με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι δυνατή η ρύθμιση οποιασδήποτε λεπτομέρειας και ζητήματος οποιουδήποτε είδους στο αντικείμενο του παρόντος Κεφαλαίου ΙΙΙ (σ.σ. Θέματα Προσωπικού), έστω και αν εισάγονται αποκλίσεις από το παρόν σε τεχνικής φύσεως ζητήματα, προθεσμίες ή οτιδήποτε άλλο σχετικό».

Μ’ αυτή τη διάταξη, παρόμοια της οποίας ούτε η χούντα δεν τόλμησε να θεσπίσει, ο Δ. Ρέππας αναγορεύει εαυτόν σε απόλυτο δικτάτορα, αρμόδιο να ρυθμίζει με αποφάσεις του όλα τα θέματα προσλήψεων, μετατάξεων, μισθών, εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατά παρέκκλιση ακόμα και των διατάξεων του νομοσχέδιου που ετοιμάζεται να στείλει για ψήφιση στη Βουλή!

Ποιος διάλογος;

Εχει το θράσος να καλεί σε διάλογο τους εργαζόμενους, όταν στον εαυτό του επιφυλάσσει δικαιώματα απόλυτου μονάρχη. Ακόμα και αν υπήρχε περιθώριο διαλόγου πάνω στα όσα θεσπίζει αυτό το νομοσχέδιο, αρκεί και μόνο αυτή η διάταξη (άρθρο 13, παρ. 2), για να κλείσει κάθε πόρτα. Τι διάλογο να κάνεις με κάποιον που σου λέει εκ των προτέρων ότι έχει δικαίωμα να αλλάξει τα πάντα, με μονομερή απόφασή του, μετά την ψήφιση του νόμου;