Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια.
Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα.
Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών.

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτοι κατάσκοποι παντού!

CIA_DARKΟι αμερικανικές υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας που ιδρύθηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έχουν γίνει τόσο πολυπλόκαμες, παρασκηνιακές και λαβυρινθώδεις που είναι αδύνατον να γνωρίζουμε με ακρίβεια το πόσο αποδοτικές είναι, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.
Η έρευνα, που φέρει τον τίτλο "Άκρως απόρρητη Αμερική", είναι καρπός διετούς διερεύνησης των στοιχείων, στην οποία συμμετείχαν περίπου είκοσι δημοσιογράφοι της έγκυρης εφημερίδας.

Τσίπρας: «Αστεία η πρόταση για την εξαγορά»


«Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ είναι μια πρόταση αστεία» είπε ο  πρόεδρος της ΚΟ του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον σύλλογο εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τσίπρας: «Αστεία η πρόταση για την εξαγορά»


«Είναι σα να δανείζεις κάποιον όταν έχει ανάγκη και αντί να σου επιστρέφει τα χρήματα, να σου ζητάει από πάνω να σου αγοράσει και το σπίτι. Όσοι προέτρεξαν να καλωσορίσουν αυτή την πρόταση, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, όχι μόνο γιατί γελοιοποιήθηκαν αλλά και γιατί ανέδειξαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν» είπε.

Ενδείξεις ότι η "Σέχτα Επαναστατών" βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλα.

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε στις 5:26 σήμερα το πρωί από άγνωστους εκτελεστές, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 989». H Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη «Σέχτα Επαναστατών».
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι χρησιμοποίησαν τέχνασμα προκειμένου να κάνουν το θύμα να βγει από το σπίτι του, στη Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.
Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του και παραπλάνησαν το θύμα να κατέβει με το πρόσχημα ότι κάποιος τού κλέβει το αυτοκίνητο. Όταν ο Γκιόλιας κατέβηκε από το σπίτι του, τον πυροβόλησαν πολλές φορές .

ΔΗ.Κ.ΚΙ: Οι εργαζόμενοι θα ανατρέψουν την ΣΣΕ μαζί με το ασφαλιστικό, το ευρώ και τη κυβέρνηση της ξένης κατοχής

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΣΕ, ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Σε αγαστή συνεργασία δύο από τους κύριους στυλοβάτες στήριξης του προγράμματος εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, ο ΣΕΒ και η ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, υπέγραψαν την αντεργατική, αντιαναπτυξιακή ΣΣΕ 2010, η οποία προβλέπει πάγωμα μισθών για τρία χρόνια υλοποιώντας έτσι τις επιταγές της Τρόικας. Τέτοιου είδους συμφωνίες και με πληθωρισμό άνω του 5,5% οδηγούν όχι μόνο στην πείνα και την κατοχική φτώχια αλλά και σε βαθιά ύφεση, λόγω τη καθίζησης της κατανάλωσης, της καταστροφής της μικρής και μεσαίας παραγωγικής επιχείρησης, της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας κ.λ.π. Δημιουργούν τις οι συνθήκες οι οποίες απαιτούνται για την προώθηση της μεθοδευμένης «ελεγχόμενης Πτώχευσης» και Χρεοκοπίας της χώρας όπως προβλέπει το σχέδιο Β΄ της τριμερούς και της Μέρκελ.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Βόρειας Αθήνας για τις πυρκαγιές

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

Οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια αποτελούν τον καθημερινό μας εφιάλτη. Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και κομμάτι της πολύπλευρης κρίσης που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας. Η πρόληψη και η προστασία είναι υπόθεση όλου του χρόνου αλλά οι ελλείψεις στον τομέα αυτό είναι γνωστές και χρόνιες.
Ο ΣΥΝ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή των πυρκαγιών. Συγκεκριμένα χρειάζεται άμεσα να ληφθούν τα εξής μέτρα:
1.    Αναδάσωση χωρίς «εκπτώσεις» των καμένων περιοχών
2.    Δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης
3.    Στελέχωση και εξοπλισμό του με κατάλληλο προσωπικό, αντιπυρικά μέσα

42 νεκροί από το φονικό ψύχος για φτωχούς και άστεγους στην Αργεντινή-Xιόνισε ακόμα και σε περιοχές που δεν είχε χιονίσει τα τελευταία 50 χρόνια!

Εννέα άνθρωποι, κυρίως άστεγοι, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα από το φονικό πολικό ψύχος που πλήττει την Αργεντινή, όπως ανακοίνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση «Red Solidaria». Η πλειοψηφία αυτών ήταν φτωχοί που ζούσαν στους δρόμους του Buenos Aires και σε επτά επαρχίες της χώρας.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέραν των ατόμων αυτών που πέθαναν από υποθερμία, στον τραγικό απολογισμό των θυμάτων του πολικού ψύχους, συγκαταλέγονται ακόμη 33 άτομα που απεβίωσαν, λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα από τη χρήση επισφαλών μέσων θέρμανσης.