Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η κρίση οδήγησε τους Έλληνες να τρέφονται κατά βάση με ρύζι, πατάτες και όσπρια.


Το κρέας και τα ψάρια ανήκουν πλέον στα ακριβά -έως απαγορευμένα- είδη διατροφής για πάνω από τα μισά νοικοκυριά. Η κρίση οδήγησε τους Έλληνες να τρέφονται κατά βάση με ρύζι, πατάτες και όσπρια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας «Διατροφή και Οικονομική Κρίση», σύμφωνα με τα οποία πάνω από τα μισά νοικοκυριά (55,1%) έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους.
Το 44% απάντησε ότι το εισόδημά του δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών του αναγκών.

Στα ψιλά: Για το ψωμί δεν υπάρχει ισοδύναμο, εκτός κι αν βρει ο Κουβέλης…


Το ψωμί – ψωμάκι λένε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που αγκομαχούν από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής και φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να αγοράζουν πλέον ούτε μια φραντζόλα ψωμί.
 
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Marc» για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, το 5% των Ελλήνων που αγόραζαν προ διετίας καθημερινά ψωμί, τώρα αγοράζουν σπανιότερα, σχεδόν μια – δυο φορές την εβδομάδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;


Έστειλα στην Επιτροπή Προσυνεδριακού Διάλογου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το παρακάτω κείμενο

[  Για την επιτυχία της επανάστασης απαιτούνται και τα εξής άκρως υποχρεωτικά: έλεγχος των ΜΜΕ (εξασφαλισμένο από τη θέση 82) και των ένοπλων κρατικών μηχανισμών. Εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Έχουμε, στη θέση 18:  «Στοιχείο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος είναι και η ένταση του κρατικού αντικομμουνισμού, καθώς και η ανάπτυξη -κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του εθνικοσοσιαλισμού/φασισμού, η όξυνση του αυταρχισμού και της κρατικής και παρακρατικής καταστολής…»

Παρέμβαση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με το ψήφισμα για τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014-2020 της ΕΕ.


Παρέμβαση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με το ψήφισμα για τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014-2020 της ΕΕ :



Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς που επί 30 ημέρες διαδήλωσε το δίκιο της στα " μπλόκα " κατά της ΚΑΠ της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, κόντρα στην κρατική καταστολή και βία, έχοντας στο πλευρό της την αλληλεγγύη εργατών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες. Ενάντια στα αιτήματα και το δίκιο των μικρών και μεσαίων αγροτών το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου υπερψήφισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις προτάσεις του για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για το 2014-2020, με βάση τις οποίες θα συνδιαμορφώσει με το Συμβούλιο της ΕΕ τη νέα αντιλαϊκή μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, ενίσχυσης των αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων σε βάρος των φτωχών - μικρομεσαίων αγροτών.

Δύο τρισ. δολάρια στοίχισε στις ΗΠΑ ο πόλεμος στο Ιράκ.


Σε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια ανέρχονται οι δαπάνες της αμερικανικής κυβέρνησης για τον πόλεμο στο Ιράκ, συν 490 δισεκατ. δολάρια σε επιδόματα που πρέπει να δοθούν σε βετεράνους πολέμου, δαπάνες οι οποίες μπορεί να ανέλθουν σε περισσότερα από 6 τρισεκ. δολάρια τα επόμενα 40 χρόνια αν υπολογιστούν οι τόκοι, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Ο πόλεμος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 134.000 ιρακινών πολιτών,  ενώ πιστεύεται ότι συνέβαλε στον θάνατο τετραπλάσιου αριθμού Ιρακινών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Σήμερα η κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργάτες της ΝΤΕΛΙΚΑ.


Μαζί με το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία καλούν στις 7 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας στην Πάτρα

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της χαρτοβιομηχανίας ΝΤΕΛΙΚΑ (SCA) διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά) στην Πάτρα, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων της επιχείρησης.
Η Γραμματεία σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας στο Συλλαλητήριο».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Ανακοίνωση για τους διωκόμενους δικηγόρους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Ανακοίνωση για τους διωκόμενους δικηγόρους

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους τέσσερις δικηγόρους Θεσσαλονίκης που δικάζονται αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου για «διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου». Στην πραγματικότητα, οι Γιώργος Τζαμαδάνης (μέλος της ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Ζήσης Κλεισιάρης (υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές), Αρετή Σκουνάκη, (ομιλήτρια στην πρόσφατη εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τα δημοκρατικά δικαιώματα) και Γιώργος Πάσογλου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του κλάδου τους στην αποχή και το δικαίωμα του κατηγορουμένου στο να δικαστεί με συνήγορο.

Όχι στη σφαγή των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων αναπηρίας.


Το κυνήγι του κέρδους των καπιταλιστών δεν έχει όριο στην βαρβαρότητα.
Ετοιμάζουν το πιο άγριο σφαγείο για τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας.
Θα δουλεύεις μία ζωή, τα κέρδη τους θα είναι βαμμένα με το ίδιο το αίμα σου, το σακάτεμα σου και μετά για να μην πληρώνουν αναπηρικές συντάξεις θα σε οδηγούν στον θάνατο όπως έκαναν οι Ναζί.
Αυτά ουσιαστικά ομολόγησε ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου Κ. Στουρνάρας κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αναπήρων.
Πιο συγκεκριμένα: