Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΑΕΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ. Του Γιώργου Δελαστίκ.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Ανατριχιαστικό ήταν το συναίσθημα που προκάλεσε η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Στόχος της κυβερνητικής απόφασης είναι η ντε φάκτο καθαίρεση του εκλεγμένου και ενοχλητικού πρύτανη μέχρι την εκδίκαση της παραπομπής του, ώστε στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση με τα όργανά της στα ΑΕΙ να περάσει την πολιτική της που αποσκοπεί εμφανώς στην υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Δυναμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ με αφορμή το θάνατο της 13χρονης.Από τον 902.gr.

 Δυναμική πορεία στους δρόμους των Αμπελοκήπων πραγματοποίησαν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή το θάνατο της 13χρονης μαθήτριας από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.


Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Καταδικάζουμε την πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών.

Μηνύματα Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τα 95χρονα του ΚΚΕ.

 Στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ φτάνουν επιστολές κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων απ' όλο τον κόσμο για τα 95χρονα του ΚΚΕ. Αναγνωρίζοντας στις θέσεις και τον αγώνα του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό, την πίστη του στον Μαρξισμό - Λενινισμό, στέλνουν μηνύματα ταξικής αλληλεγγύης και προλεταριακού διεθνισμού.


Συγκεκριμένα:

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας: «Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας χαιρετίζει όλα τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κι όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, για την 95η επέτειο από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Πλειστηριασμοί: Οι γείτονες να έχουν το νου τους! Του Νίκου Μπογιόπουλου.

  Στις ΗΠΑ (που δεν έχουν… μνημόνιο) , από την εκδήλωση της κρίσης – μια κρίση για την οποία οι τράπεζες μόνο «ανεύθυνες» δεν είναι – πάνω από 7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τα σπίτια τους! 


Στις ΗΠΑ το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης (σσ: η ιδιοκατοίκηση αποτέλεσε συστατικό στοιχείο του λεγόμενου «αμερικανικού ονείρου») έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του ‘60! Οι τράπεζες πρώτα έπαιξαν και κερδοσκόπησαν με τη στεγαστική φούσκα.

Χίος: Χωρίς προσωπικό το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

 Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου, μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΑμεΑ, στόχος της κυβέρνησης είναι μετά τις γιορτές το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο προς διαβούλευση. 


Στο μεταξύ, ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα ειδικά σχολεία απ' άκρη σ' άκρη της χώρας είναι η εικόνα που μεταφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής» σε ανοιχτή επιστολή του, απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε».95 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ.Την Κυριακή η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής.

 Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


 «95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε», είναι ο «τίτλος» της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή, 8 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, για να τιμήσει τα 95χρονα του Κόμματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ σ. Θ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ.

 Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη του στο στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», σ. Θανάση Κούρκουλα.


Oσύντροφος σέρνεται στα δικαστήρια λόγω της γνωστής αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής του δράσης. Δικάζεται στις 16 Δεκεμβρίου, στο 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από μήνυση φασίστα-«αγανακτισμένου κατοίκου», της γνωστής και μη εξαιρετέας επιτροπής του Αγίου Παντελεήμονα (αν και κάτοικος Μπραχαμίου).

BBC: «Εκατομμύρια απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα».Άρθρο του ανταποκριτή του BBC, Mark Lowen.

 Στους ολοένα αυξανόμενους απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κάνει κάνει αναφορά το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ΒΒC. 


Το άρθρο του ανταποκριτή, Mark Lowen στην Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστική περίπτωση εργαζόμενων στην ακτοπλοϊα, οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη σε πλοίο της εταιρίας και ζουν εκεί με το φόβο ότι αν το εγκαταλείψουν θα χάσουν τη δουλειά τους. Ο συντάκτης σχολιάζει πως το να εργάζεσαι χωρίς να πληρώνεσαι ίσως να είναι κάτι παραπάνω από το να είσαι άνεργος.

Γερμανία : Νέες απεργίες στα γκέτο της «Amazon» !

 Νέες απεργίες προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες στη Γερμανία - ιδιαίτερα μπροστά στα Χριστούγεννα που αναμένεται να υπάρξει και αυξημένη κίνηση - στα εργασιακά γκέτο της «Amazon», του μεγαλύτερου κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Γερμανία και συγκεκριμένα στις μεγάλες εγκαταστάσεις στο Μπαντ Χέρσφελντ και τη Λιψία.

Photograph by Jens Meyer/AP Photo

Οι εργαζόμενοι, στις 25 Νοέμβρη, ξεπέρασαν την εργοδοτική τρομοκρατία και κατέβηκαν σε απεργία για να απαιτούν την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης που ισχύει για τον κλάδο του εμπορίου.

Ανακοίνωση του Α.Σ.Κ.Ε.για το γάλα.


 Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας



Τα αρπακτικά της Ε.Ε., δηλ. της Γερμανίας, και του ΔΝΤ, δηλ. των ΗΠΑ, που ονομάζονται «τρόικα», για να μη συνειδητοποιούμε από ποιους πρέπει ν’ απελευθερωθούμε, επιχειρούν ένα ακόμη βήμα για τη διαιώνιση της Κατοχής. Βάζοντας μπροστά τον ΟΟΣΑ και με τυφλό όργανο τον κατοχικό υπουργό Κ. Χατζηδάκη, στοχεύουν (μετά την ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία) να εξαφανίσουν και την ελληνική κτηνοτροφία.

Σάββατο 7 Δεκέμβρη πικετοφορίες, εξορμήσεις σωματείων - φορέων - λαϊκών επιτροπών ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σάββατο 7 Δεκέμβρη 


Ώρα 10.30 π.μ.

Μπραχάμι από Μετρό Δάφνης

Ώρα 11.00 π.μ

Ομόνοια – Επισιτισμός, Εμπόριο, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Λογιστές, Οικοδόμοι, Συνταξιούχοι Αθήνας, ΜΑΣ, Λαϊκές Επιτροπές Κεντρικού Τομέα

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αμερικανοί πράκτορες θέλουν να ανακρίνουν κρατούμενους αγωνιστές από την Τουρκία!

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη θρασύτατη απαίτηση πρακτόρων της αμερικάνικης πρεσβείας να ανακρίνουν Τούρκους αγωνιστές που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. 



Πρόκειται για δύο αριστερούς αγωνιστές από την Τουρκία, για τους οποίους έχει ληφθεί απόφαση απέλασης σε Γερμανία και Γαλλία αντίστοιχα.