Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΝΑΡ: 1η Μάη ανατροπής και νέας κλιμάκωσης




1may3.gif
Αθήνα: συγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Μουσείο, 10.30 π.μ.
Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση σωματείων, 11.00 π.μ. Καμάρα
. 
Εκδήλωση του ΝΑΡ Αθήνας, το Σάββατο 30/4 στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Νίκαιας
Η φετινή πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο από τότε που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κεφάλαιο οδήγησαν τη χώρα και τους εργαζόμενους  στην νέα  βαρβαρότητα του ΔΝΤ, της Ε.Ε., της τρόικα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ανοιχτή  στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και την υπεράσπιση των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011. Μαζί με τη νεολαία !



Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι μεγάλες. Η νέα γενιά καλείται να αντεπεξέλθει μέσα σε ένα δύσκολο σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Η ανεργία και αλλά κοινωνικά προβλήματα δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό.
 Ως ΑΚΕΛ -Αριστερά -Νέες Δυνάμεις δεν θυμηθήκαμε τώρα τους νέους. Η πολιτική μας πορεία, οι προτάσεις, τα έργα και οι διεκδικήσεις μας, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον και την επένδυσή μας στη νέα γενιά.  
Όραμά μας είναι μια δίκαιη κοινωνία για τους νέους μας, η οποία να διασφαλίζει στο σύνολο των νέων ανθρώπων τη δυνατότητα να μορφωθούν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να είναι χρήσιμοι πολίτες για την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Ασέβεια από τον "κεντρο"αριστερό" δήμαρχο της Φλωρεντίας, που θέλει να καταργήσει την Πρωτομαγιά !


"Μέτωπο" με τα συνδικάτα άνοιξε ο  δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματτέο Ρέντσι, μετά την απόφασή του να επιτρέψει, σε όσους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της πόλης του, το επιθυμούν, να παραμείνουν ανοικτοί κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια λύση, που επιτρέπει την εξυπηρέτηση χιλιάδων Ιταλών και ξένων τουριστών και η οποία στηρίζει την οικονομία. Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας, όμως, Cgil Cisl και Uil, αποφάσισαν να απαντήσουν με κήρυξη απεργίας, την Πρωτομαγιά, πάντα, στον τομέα του εμπορίου. 

"Η μάχη της Πρωτομαγιάς, είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου κεφαλαίου, που συνδέεται με ηθικές, κοινωνικές και θρησκευτικές αξίες που αφορούν εκατομμύρια εργαζόμενους", αναφέρεται σε ανακοινωθέν των συνδικάτων.

Αεροπορική επιδρομή του NATO ισοπέδωσε κτήρια εντός του οχυρωμένου στρατοπέδου του Καντάφι, Μπαμπ αλ Αζιζία στην Τρίπολη, νωρίς το πρωί σήμερα.Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις στην Τρίπολη.Δεκάδες σοβαρά τραυματίες.


Αεροπορική επιδρομή του NATO ισοπέδωσε κτήρια εντός του οχυρωμένου στρατοπέδου του Καντάφι, Μπαμπ αλ Αζιζία στην Τρίπολη, νωρίς το πρωί σήμερα με μια εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησής του να κάνει λόγο περί απόπειρας εναντίον της ζωής του.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις, που ταρακούνησαν το κέντρο της Τρίπολης και αποτέλεσαν μία από τις πιο ισχυρές επιθέσεις στην πόλη μέχρι στιγμής.

Το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών Libyan Television, Jamahiriya και Shababiya σταμάτησε να μεταδίδεται για περίπου μισή ώρα μετά τις επιθέσεις.
Κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε είπε πως ο Καντάφι χρησιμοποιούσε το κατεστραμμένο κτήριο για υπουργικές και άλλες συναντήσεις. Πρόσθεσε ότι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά, και ότι ορισμένοι αγνοούνται μετά την επίθεση.

Διάλυση της Βουλής στην Κύπρο και εκλογές στις 22 Μαΐου



Στην τελική ευθεία έχουν μπεί πλέον οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο οι οποίες θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου, μετά την διάλυση της Βουλής το πρωί της Πέμπτης.
Η νέα Βουλή θα συνέλθει στις 22 Ιουνίου.
Το κυπριακό κοινοβούλιο είχε παρατείνει τη συνεδρία του κατά μία εβδομάδα και συνεδρίασε για πρώτη φορά κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να εγκρίνει νόμο, με τον οποίο καταργούνται οι πολλαπλές συντάξεις τις οποίες έπαιρναν μέχρι τώρα αξιωματούχοι του κράτους, όπως πρώην υπουργοί, βουλευτές και ανεξάρτητοι αξιωματούχοι που έτυχε να είχαν υπηρετήσει σε πολλές θέσεις.

«Κάρμεν» στη Λυρική



Το φλογερό πάθος της «Κάρμεν» θα ζωντανέψει στο θέατρο «Ολύμπια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από τις 30 Απρίλη και για έξι ακόμη παραστάσεις (3, 4, 5, 6, 7, 8/5). Το αριστούργημα του Μπιζέ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, σκηνογραφική επιμέλεια Τότα Πρίτσα (βασισμένη στη σκηνογραφία του 2002 του Γιώργου Γαβαλά), κοστούμια Κλερ Μπρέισγουελ και χορογραφίες Εφης Καρακώστα.Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύουν εκ περιτροπής οι Μαίρη - Ελεν Νέζη (30/4, 3, 7/5), Μαρίτα Παπαρίζου (4, 6/5) και Ινές Ζήκου (5, 8/5). Ερμηνεύουν επίσης: Ρούμπενς Πελιτσάρι - Δημήτρης Σιγαλός, Γιάννης Γιαννίσης - Κύρος Πατσαλίδης, Ελενα Κελεσίδη, Μαρία Μητσοπούλου, Τάσος Αποστόλου, Ελπινίκη Ζερβού, Διονύσης Σούρμπης κ.ά. Συμμετέχουν χορευτές του Μπαλέτου και της Σχολής Χορού ΕΛΣ, η Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΛΣ και η παιδική χορωδία Rosarte.