Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κέρδη με ... ουρά από τα διόδια.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Κέρδη με ...ουρά από τις «συμβάσεις παραχώρησης» και συγκεκριμένα από τα πανάκριβα χαράτσια διοδίων που αναγκάζεται να πληρώνει ο λαός για τις μετακινήσεις του βγάζουν οι ιδιωτικοί όμιλοι, που εκμεταλλεύονται για δεκαετίες τους αυτοκινητόδρομους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε έσοδα από τις συμβάσεις παραχώρησης 119,9 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2012, με την Αττική Οδό να συνεισφέρει σ' αυτά τη «μερίδα του λέοντος», δηλαδή περίπου 90 εκατ. ευρώ και η εκμετάλλευση του «Μορέα» (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα) να ακολουθεί με 12 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: επικίνδυνες αυταπάτες και δεξιά λογική.


Η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ από τον Αλέξη Τσίπρα έδειξε για άλλη μια φορά τα όρια και τις αυταπάτες του αριστερού κυβερνητισμού και του αριστερού ευρωπαϊσμού



      Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε όρκους πίστης στο ευρώ παραβλέποντας ότι η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης και οι στρατηγικές επιλογές της ΕΕ του κεφαλαίου είναι που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση

Κάντο όπως το ΚΚΕ ή αλλιώς...στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...20 χρόνια μετά οι Γάλλοι "καταψηφίζουν" σε ποσοστό 64 % τη Συνθήκη του Μάαστριχτ...σε γκάλοπ !


Οι συνθήκες στην Ευρώπη αλλάζουν και οι ευρωπαϊκοί λαοί προσαρμόζουν τις πολιτικές τους συμπεριφορές με βάση τα νέα δεδομένα.



Είκοσι χρόνια μετά την επικύρωση της ευρωπαϊκής Συνθήκης του Μάαστριχτ, η πλειοψηφία των Γάλλων (ποσοστό 64%) θα ψήφιζε κατά του κειμένου αυτού, το οποίο προβλέπει κυρίως τη νομισματική ένωση, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην Le Figaro.

Ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου του 1992, η συνθήκη αυτή υιοθετήθηκε από το 51% έναντι του 49%, σήμερα θα υποστηριζόταν μόνον από το 36% των ερωτηθέντων.

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την συνέντευξη Βρούτση σε καθημερινή εφημερίδα.



Όλοι στην Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.




Ο Υπουργός Εργασίας Βρούτσης με την συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα κοροϊδεύει και προσπαθεί να εφησυχάσει τους εργαζόμενους μπροστά και στην απεργία για τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να πάρει. Λέγοντας ότι δεν ανοίγουν τώρα ζήτημα νέων μέτρων στα εργασιακά, επιδιώκει να περιορίσει την κατακραυγή και την αγανάκτηση των εργαζομένων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: Όχι στο ξερίζωμα των αμπελιών.


Ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε.
Νίκος Μωραΐτης



Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Για μια ακόμη φορά έρχονται στην επιφάνεια οι τεράστιες εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που συναποφάσισαν στην Ε.Ε. και εφαρμόζουν την πολιτική απαξίωσης-συρρίκνωσης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.
Έτσι και η αμπελοκαλλιέργεια παρότι είναι μία από τις καλλιέργειες που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της χώρας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.



Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή. Κύριο χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και στο κεντρικό τριήμερο ήταν η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, μαθητών, φοιτητών, ανέργων και εργαζομένων. Αυξημένη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων όλων των ηλικιών.

ΠΑ.ΣΟ.Κ :Πρωταγωνιστεί στην εξαπάτηση του λαού.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στον εκμαυλισμό των λαϊκών συνειδήσεων και στην εξαπάτηση των εργαζομένων έχει αναλάβει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να ενσωματώσει τη λαϊκή οργή ενόψει του νέου πακέτου των εξοντωτικών μέτρων.



Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει έτοιμη να αποδεχτεί και να υπερψηφίσει τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές, ο Ε. Βενιζέλοςέχει αναλάβει εργολαβικά να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις στα λαϊκά στρώματα περί «ελάφρυνσης» του πακέτου.

Απέναντι στο νέο όριο της βαρβαρότητας να ανοίξουμε νέο κύκλο μεγάλων αγώνων

Η καθημερινή ζωή του λαού και οι στοιχειώδεις όροι λειτουργίας της κοινωνίας και της χώρας έχουν ήδη ρημάξει και εγκαταλειφθεί στην επέλαση των λεγόμενων «δανειστών», στην ακόρεστη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, στο πλιάτσικο και την αποθησαύριση στα οποία επιδίδονται τα ντόπια «μεγάλα τζάκια», η εργοδοσία και η αστική τάξη της χώρας. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι πιο βασικές υπηρεσίες των δήμων (και συνολικά οι δομές του διαβόητου «Καλλικράτη»), η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η πρόσβαση του λαού στο φάρμακο (παρ’ όλο που δεν βγήκαμε από την ΕΕ!), κάθε κοινωνική παροχή, ακόμα και στα ΑΜΕΑ, κάθε επίδομα υπερωρίας, νυχτερινών κ.ο.κ. είναι αποσαρθρωμένα, διαλυμένα, κομμένα! Μια ακήρυχτη αλλά κλιμακούμενη στάση πληρωμών στις πιο βασικές ανάγκες της ζωής του λαού είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Την ίδια ώρα η ανεργία πάει από άλμα σε άλμα (23,6% η στατιστική τιμή της στο δεύτερο τρίμηνο, 55% στη νεολαία…), τα μικρομάγαζα καταστρέφονται μαζικά, η φτωχομεσαία αγροτιά πεινάει και ξεκληρίζεται, η φοροληστεία πνίγει όλο το λαό. Οσο και αν ο Σαμαράς επιχειρεί να εμφανίσει ως επιτυχία –για ποιον άραγε;- τα «καλά λόγια» που παίρνει από τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές μετά τη συγνώμη που τους ζήτησε για τις προηγούμενες «αμυαλιές του» και κυρίως για την αποφασιστική προώθηση των απαιτήσεών τους σήμερα, όποιο καραγκιοζιλίκι και να εφεύρουν οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοί του Βενιζέλος-Κουβέλης, η αλήθεια δεν κρύβεται. Το κοινωνικό χάος, ο Καιάδας της ζωής των λαϊκών-εργατικών μαζών (που μας απειλούσαν πως θα ’ρθει αν «δεν τους ακούσουμε») είναι κιόλας εδώ!

Κάλεσμα προς τον κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς στους χώρους της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπ/σης

Να γυρίσουμε μαζικά τις πλάτες μας στις εκλογές για τα όργανα συνδιοίκησης Π/ΚΥΣΠΕ – Π/ΚΥΣΔΕ – Να στηρίξουμε το πραγματικό κίνημα
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές
Αυτές τις μέρες κατατίθενται τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές των συνδιοικητικών οργάνων της Εκπαίδευσης. Οι εκλογές αυτές θα γίνουν μέσα στον τραγικό χειμώνα που έρχεται, με την επίθεση στα δικαιώματά μας να οξύνεται, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να αγγίζει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, με την περιστολή των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων να θυμίζει άλλες σκοτεινές περιόδους.
Ισως, η υπενθύμιση της περιόδου που ζούμε θα αρκούσε για να αποκαλυφθεί το γελοίο της υποτιθέμενης «δημοκρατικής» και «συμμετοχικής» επιλογής της διοίκησής μας. Θα θέλαμε, όμως, να πούμε και λίγες κουβέντες παραπάνω…
Η συνδιοίκηση αποτέλεσε ένα «κόλπο γκρόσο» του κεφαλαίου και ιδιαίτερα της σοσιαλδημοκρατίας για να «βάλει στο βρακί της» το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να αμβλύνει τα ταξικά του χαρακτηριστικά, για να ενσωματώσει, να θεσμοποιήσει και να κάνει ακίνδυνη την αμφισβήτηση, για να συσκοτίσει και να αποκρύψει το ρόλο του αστικού κράτους ως όργανο ταξικής επιβολής και κυριαρχίας στον κόσμο της εργασίας.

Ούτε για τα πανηγύρια ...! "Κότες" οι Χρυσαυγίτες στην Κυπαρισσία


Να επαναλάβουν ό,τι έγινε στη Ραφήνα επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη Κυπαρισσία.

Συγκεκριμένα, μέλη της συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου γίνεται αυτές τις ημέρες το ετήσιο πανηγύρι φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών και ειδικότερα των εγχρώμων.