Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Αιματηρή επίθεση κατά Χριστιανών στην Αίγυπτο

A man observes the scene of the bomb blast from within the Coptic church in Alexandria, Egypt 
Η εκκλησία που σημειώθηκε η πολύνεκρη έκρηξη.Alexandria, Egypt. Photograph: Ben Curtis/AP

Είκοσι ένας νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση έξω από ναό Κοπτών στην Αλεξάνδρεια.
Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο ή καμιάζι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες σημειώθηκε έξω από εκκλησία, σκοτώνοντας 21 ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, καθώς οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι τραυματίστηκαν 24 άτομα, όμως άλλες πηγές κάνουν λόγο για περισσότερους από 40 τραυματίες.
Μετά την έκρηξη εκατοντάδες Χριστιανοί Κόπτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, λιθοβόλησαν ένα τέμενος, συγκρούστηκαν με μουσουλμάνους, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2011 με αγώνες και νίκες

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, ευχόμαστε μια αγωνιστική χρονιά, με δημιουργικότητα, ανατροπές και νίκες. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει μήνυμα ελπίδας για μια νέα κατάσταση. Το 2011 τίθεται επιτακτικά το ζήτημα της πολιτικής και κινηματικής κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης και της πάλης για την ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Η πρόκληση για την αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι πώς η δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτηση θα πάρουν συλλογική, κινηματική, πολιτικοποιημένη μορφή, θα γίνουν δυναμική ανατροπής. Μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε πιο τολμηροί στις πρωτοβουλίες και στη δράση μας. 

Αταλάντευτα στο πλευρό της σοσιαλιστικής Κούβας . Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για την 52η επέτειο από τη νίκη της Επανάστασης

Με τη συμπλήρωση την 1η Γενάρη του 2011, των 52 χρόνων από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, απέστειλε το εξής μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι, με την ευκαιρία της 52ης επετείου από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης σας απευθύνουμε το θερμό συντροφικό χαιρετισμό όλων των Ελλήνων κομμουνιστών.
Επιβεβαιώνουμε την αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές και παρεμβάσεις. Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο έντονα τη δράση και κινητοποίησή μας ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και την απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ. Για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών Αντόνιο Γκερέρο, Ρενέ Γκονζάλες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Εράρδο Ερνάντες και Φερνάντο Γκονζάλες που θα περάσουν άλλη μια Πρωτοχρονιά μακριά από τις οικογένειές τους.

FT: ΣΕ ΒΕΒΑΙΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 2011!

GOLDMAN SACHS: Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ!
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011!

   Την ώρα που τα πάντα, σχεδόν σωριάζονται σε Ελλάδα και Ευρωζώνη οι μόνοι ξεχασμένοι εναπομείναντες «αισιόδοξοι» είναι οι αρχιτέκτονες της ελληνικής τραγωδίας, ο Γ. Παπανδρέου και οι Τροϊκανοί νεοαποκιοκράτες!

   Είναι χαρακτηριστικό ότι η γερμανική έκδοση των Financial Times πρεβλέπει βέβαιη χρεοκοπία και αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία μπορεί όπως γράφουν, να επισυμβεί εντός του 2011.