Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τα "Αγωνιστικά" Κάλαντα του ΠΑΜΕ

«Καλήν εσπέραν άρχοντες
και εργατοπατέρες
με την κυβέρνηση μαζί
κολλήσατε σα βδέλλες
Χριστός γεννάται σήμερον
στην ανεργία βγαίνει
με κόμματα συστήματος
γιατί πια δε τους μένει

Δήλωση των Οικολόγων Πράσινων για την τρομοκρατική επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουμε τη βία και την τρομοκρατία απ' όπου κι αν προέρχεται. Το καθεστώς ατιμωρησίας και το έλλειμμα δικαιοσύνης ούτε αναδεικνύονται ούτε θεραπεύονται με τέτοιες ενέργειες. Στις σημερινές, όμως, συνθήκες το κύριο είναι να αναιρεθούν όλα όσα δημιουργούν εύφορο έδαφος για τη βία."

Παράνομη η σύμβαση παραχώρησης των εργοστασίων ανακύκλωσης

Συνάντηση Νίκου Χουντή με την ΠΟΕ-ΟΤΑ



Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί (30-12) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Θέμη Μπαλασόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το συνολικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα, το θέμα των εργοστασίων δήθεν ανακύκλωσης που προωθούνται σε «συνεργασία» με το ιδιωτικό κεφάλαιο και ιδιαίτερα η προγραμματική σύμβαση για τα 4 εργοστάσια στην Αττική, που επιθυμεί εσπευσμένα να υπογράψει η κυβέρνηση.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Οσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική
Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό. Να διαμορφωθεί το ελπιδοφόρο λαϊκό μέτωπο της αντεπίθεσης και ανατροπής. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να ελπίζουν μόνο και αξίζει να αγωνιστούν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου θα είναι εξασφαλισμένη για όλους η σταθερή εργασία, με ελεύθερο χρόνο και με σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην κατοικία, στις διακοπές.

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού

Η χρονιά που πέρασε έχει ήδη καταγραφεί ως μία από τις σκληρότερες και δυσκολότερες περιόδους για την ελληνική κοινωνία. Για το νέο έτος, είναι διάχυτη η απαισιοδοξία των πολιτών για την ακόμα μεγαλύτερη και σε βάθος κρίση που εισερχόμαστε. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα,  υλοποιώντας την πιο ακραία ταξική και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, επιτείνει τα αδιέξοδα, επηρεάζοντας αρνητικά όλους τους τομείς της ζωής μας, αλλά και του περιβάλλοντος.