Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις Γιούνγκερ για τον Ευρωστρατό.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η επικίνδυνη για τους λαούς της Ευρώπης εξαγγελία του προέδρου της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνγκερ για τη μετατροπή του Ευρωστρατού σε  μόνιμο σώμα, αποκαλύπτει πλήρως το πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ, αυτής της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης, εχθρού των λαών.
Ο Ευρωστρατός δρα ήδη εδώ και χρόνια σε βάρος των λαών, είτε συγκροτημένος σε ευέλικτους σχηματισμούς μονάδων μάχης ταχείας αντίδρασης  της ΕΕ (battle groups), είτε με δεκάδες στρατιωτικές αποστολές στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

ΚΚΕ(μ-λ): Οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις οδηγούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πλήρη υποταγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις
οδηγούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
στην πλήρη υποταγή
Τρίτη 10 Μαρτίου 2015
Μέσα σε είκοσι λεπτά (για να μην χάνεται χρόνος!) στην συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ της 9ης Μάρτη, καθορίστηκαν οι άξονες της επιτροπείας που ασκούν οι ιμπεριαλιστές-δανειστές ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ πάνω στη χώρα και τη ζωή του εργαζόμενου λαού.
Άμεσο ξεκίνημα (από αύριο) της αξιολόγησης του προγράμματος-μνημονίου που «τρέχει», διαβουλεύσεις με τα «τεχνικά κλιμάκια» των ιμπεριαλιστών σε Βρυξέλλες και «ξεσκόνισμα» των στοιχείων της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην Αθήνα, διαπίστωση του δημοσιονομικού κενού για το 2015 και νέα μέτρα για τον ισοσκελισμό (τουλάχιστον) του προϋπολογισμού, αποχή της κυβέρνησης από κάθε «μονομερή ενέργεια» που μπορεί, έστω και λίγο, να θίξει το αντεργατικό-αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει οικοδομηθεί, συμπλήρωση της «λίστας Βαρουφάκη» με μέτρα για ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις στον ΦΠΑ και παραπέρα πετσόκομμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς «Παραπολιτικά».

Για την αθωωτική απόφαση υπέρ του Ηλ. Κασιδιάρη


«Και σε εμάς έχει δημιουργήσει πάρα πολλά ερωτηματικά. Πρόκειται για μια  δικαστική απόφαση πλέον, αν και εδώ που τα λέμε η μετατροπή σε απλή σωματική βλάβη, ουσιαστικά απάλλαξε -εντάξει μπορεί να μην αθώωσε από την συνολική κατηγορία- αλλά απάλλαξε τον χρυσαυγίτη προφυλακισμένο βουλευτή. Θα μπορούσε λογικά, απ' ότι έχω ακούσει και από ειδικούς επιστήμονες, νομικούς, δικηγόρους, από χτες μέχρι σήμερα, να μετατραπεί σε απρόκλητη επίθεση, έτσι ώστε να μην αθωωθεί τελικά. Γιατί αν μετατρεπόταν ως τέτοιο το κατηγορητήριο δεν χρειάζεται και προσωπική μήνυση κανενός, θα μπορούσε αυτεπάγγελτα, αντί για βαριά σωματική βλάβη, να γίνει απρόκλητη επίθεση και απόπειρα σωματικής βλάβης και να εκδικαστεί η υπόθεση και με αυτό το κατηγορητήριο να καταδικαστεί ο κ. Κασιδιάρης.

Προκαλούν σε όλο τον κόσμο οι Αμερικάνοι...Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν 3.000 στρατιώτες στη Βαλτική για στρατιωτικές ασκήσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν 3.000 στρατιώτες στις χώρες της Βαλτικής για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια τους επόμενους τρεις μήνες, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve», που έχει στόχο να καθησυχάσει τις χώρες της περιοχής, οι οποίες ανησυχούν για τη ρωσική επιθετικότητα εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Σχεδόν 750 οχήματα και εξοπλισμός έχουν φτάσει με πλοίο στη Ρίγα» για τα γυμνάσια αυτά που θα διαρκέσουν «90 ημέρες», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άρματα μάχης Abrams, οχήματα μάχης Bradley και Humvee, αλλά και ελικόπτερα, όπως επεσήμανε ο στρατηγός Τζον Ο’ Κόνορ, αρμόδιος για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Μπαράκ Ομπάμα : «Εθνική απειλή» για τις ΗΠΑ η Βενεζουέλα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακήρυξε τη Βενεζουέλα ως απειλή ενάντια στην εθνική ασφάλεια της χώρας του, ανακοινώνοντας παράλληλα κυρώσεις εναντίον επτά κρατικών αξιωματούχων.

«Οι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας που παραβίαζαν και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε ενέργειες διαφθοράς δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ και πλέον έχουμε τα εργαλεία να παγώσουμε τα περιουσιακά τους στοιχεία και την πρόσβασή τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζον Έρνεστ.