Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στους απεργούς του Μετρό στο Λονδίνο.

Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στους απεργούς του Μετρό στο Λονδίνο. 

Απεργοί του Μετρό photo Paul Mattsson

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ του Λονδίνου, οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία από το βράδυ της Τρίτης, εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε μήνυμά της προς το Συνδικάτο Εργαζομένων RMT.

«Ισχυρό ΚΚΕ – Αντεπίθεση λαέ» το σύνθημα του λαού των Ιωαννίνων στη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ.Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα Γιάννενα.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα Γιάννενα. 


Την ανάγκη να σπάσει ο λαός τα δεσμά της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων που τον κρατούν αιχμάλωτο στην εκμετάλλευση, στην ανεργία, στη φτώχεια και να χαράξει το δρόμο για τη δική του κοινωνία και εξουσία, βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, στο κλειστό γήπεδο Λιμνοπούλας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο χώρος της συγκέντρωσης «ζωντάνεψε» όταν έφτασαν με προσυγκέντρωση, σημαίες και συνθήματα οι δυνάμεις της ΚΝΕ, που πήραν τη θέση τους στα διαζώματα του γηπέδου ενώ οι καρέκλες στο χώρο είχαν ήδη γεμίσει.

ΠΑΜΕ : Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

 Συνάντηση με τη ΣΕΣ ετοιμάζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τις πολιτικές λιτότητας και την κατάσταση της εργατικής τάξης, με στόχο τη βαθύτερη ενσωμάτωση του κινήματος. 



Οργανώνονται και συντονίζονται οι δυνάμεις που έβαλαν πλάτη να περάσουν οι επιδιώξεις των εργοδοτών.

            Ετοιμάζουν κοινή διακήρυξη στην κατεύθυνση:

Νέο μνημόνιο Σαμαρά για να δέσουν τον...Τσίπρα οι Γερμανοί !

Του Γιώργου Δελαστίκ



Μόνο για αιφνιδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τους Γερμανούς. Εδώ και πολλούς μήνες έχουν πει ρητά ότι θέλουν η Ελλάδα να υπαχθεί σε νέο Μνημόνιο τον Απρίλιο - και φυσικά έτσι θα γίνει! Πάντα στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ γίνεται αυτό που απαιτούν οι Γερμανοί! Η μοναδική διαφορά είναι ότι η απόφαση υπαγωγής της χώρας μας στο νέο Μνημόνιο θα γίνει... πέντε μέρες αργότερα, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Μαΐου!

Θέμος Στοφορόπουλος , Πρέσβης επί τιμή :"...ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του λαού, κάθε στιγμή, σε όλη την Ελλάδα. "

Θέμος Στοφορόπουλος ,Πρέσβης επί τιμή


Χρειάζεται υποστήριξη στον αγώνα του ΚΚΕ κατά των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου και όσων βοηθούν το κεφάλαιο και αποπροσανατολίζουν το λαό υποσχόμενοι φιλολαϊκή ΕΕ, χωρίς σοσιαλισμό. Ενώ γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτό είναι αντιφατικό και αδύνατο, καθώς η θεωρία και η πείρα έχουν δείξει. Οπως αποκλείεται και να εξασφαλίσει η ΕΕ την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Γκάλοπ της Marc : Μπροστά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με διαφορά 4,2 % από τη Ν.Δ.Το Κ.Κ.Ε τέταρτο κόμμα με 5,1 % (στο 7,3 % σε όσους έχουν αποφασίσει).Σε ελεύθερη πτώση το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 4 %,οι Ανεξ.Έλληνες με 3,1 % κ η ΔΗ.ΑΡΙ. με 3 %.Σχολιάζει ο Red Star.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του lay-out.gr

Συγκεκριμένα για τις Ευρωεκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α παίρνει ποσοστό 21,7 % (Με αναγωγή το ποσοστό του φτάνει το 31 %  περίπου).Η Ν.Δ ακολουθεί με 17,5 % ( με αναγωγή 25 % περίπου).Στη τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 8,7 % ( 12,5 % περίπου στους αποφασισμένους).

Το Κ.Κ.Ε είναι τέταρτο με 5,1 % ( με αναγωγή 7,3 %) και είναι το μόνο κόμμα μαζί με την Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει άνοδο σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012,αλλά το ποσοστό του υστερεί κατά μια μονάδα από τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009.

Μεγάλη Βρετανία : Βρετανία: Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία στο μετρό !

Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία στο μετρό !


Το κύμα επικείμενων 950 απολύσεων στο λονδρέζικο μετρό και το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων σε όλους τους σταθμούς για την εξοικονόμηση 50.000.000 στερλινών το χρόνο, προκαλεί από αργά το βράδυ της Τρίτης την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου.

Αλληλεγγύη στους αγρότες.Από τη στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του σημερινού Ριζοσπάστη.

 Οι κινητοποιήσεις των φτωχών και μεσαίων αγροτών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, πρέπει να βρουν αμέριστη συμπαράσταση από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. 


Δεν είναι μόνο ζήτημα αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα που κάνουν για να επιβιώσουν, απέναντι στα εξοντωτικά μέτρα που τους επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ, στην καταστολή και την τρομοκρατία, στον «κοινωνικό αυτοματισμό» που πάνε να καλλιεργήσουν σε βάρος τους και σε βάρος συνολικά των λαϊκών αγώνων.

Αποκλεισμένος από αγρότες ο δρόμος της Κουλούρας- Συγκέντρωση και στη Κομοτηνή.

Στους δρόμους βρίσκονται οι αγρότες της χώρας αντιδρώντας στο νέο φορολογικό καθεστώς και στις υψηλές τιμές των πρώτων υλών.


Αποκλεισμένος βρίσκεται ο κόμβος της Κουλούρας από αγρότες  της Ημαθίας. Στο σημείο όπου βρίσκονται ήδη 2.500 αγρότες προσήλθαν αγρότες με τα τρακτέρ τους από την Πέλλα και την Νάουσα και ο αριθμός τους ξεπερνά τους 3.000.

Tα μέλη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσαν  συλλαλητήριο προς τη ΔΟΥ Κομοτηνής.

Μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Κλιμακώνονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα.

 Σε πορεία προς τη Βουλή εξελίχθηκε η μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το οποίο οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών. 


Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλούσαν με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Με συνθήματα όπως «Εξω οι εταιρείες από την Υγεία, δωρεάν να είναι τα νοσοκομεία» και «Δώστε βιβλιάρια σε όλον το λαό, η Υγεία είναι αγαθό», εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, Λαϊκές Επιτροπές, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Αττική ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή, όπου συζητιέται σήμερα και ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ.

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ.Πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων - Κανένας μαθητής χωρίς σίτιση - στέγαση - ρεύμα.

Να εκφράσει την αλληλεγγύη της και να παλέψει μέσα από τις επιτροπές αγώνα και τους μαζικούς φορείς για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων και την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων καλεί τη νεολαία της Κεφαλλονιάς το Τομεακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΚΝΕ.





Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Τομεακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό και τη νεολαία του νησιού που δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες από τα χτυπήματα του σεισμού. Καλεί τη νεολαία να κρατήσει ψηλά το κεφάλι, να μην το βάλει κάτω, να οργανωθεί και να αγωνιστεί για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.