Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα προσπάθεια για συμβιβαστική λύση τη Δευτέρα

Α. Τσίπρας - Μ. Γλέζος (Φωτογραφία Αρχείου)
Α. Τσίπρας - Μ. Γλέζος (Φωτογραφία Αρχείου)


Χωρίς να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, έληξε σήμερα η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας νέο ραντεβού για τη Δευτέρα.
 Οι δύο πλευρές έδειξαν να εμμένουν στις θέσεις τους. Οι μεν δυνάμεις που συγκροτούν το "Μέτωπο" για την υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου, ο δε Συνασπισμός για τον Αλέξη Μητρόπουλο. 

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στην οικονομία 3/9/2010

 Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα έχουν για το λαό, σχεδιάζει να επιβάλλει δραστικές αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ΦΠΑ και τη ΔΕΗ και αλλού. Το κάνει για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια. Για να μειώσει ακόμα περισσότερο το συντελεστή φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, που από 45% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το πήγαν στο 24% και τώρα θέλει να το πάει στο 20%. Θα μειώσει δραστικά τη φορολογία και στα διανεμόμενα κέρδη. Με αυτούς τους στόχους η ΝΔ συμφωνεί, ψεύδεται λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά ....105 μαθητές οδηγούνται σε δίκη!

Είχαμε ξαναγράψει για το θέμα το Γενάρη που μας πέρασε (Μαθητοδικείων συνέχεια...). Μαθητές καλούνταν να δώσουν καταθέσεις και τους ζητούσαν να καταδώσουν συμμαθητές τους και καθηγητές τους για τη στάση που κρατούσαν κατά τη διάρκεια των διήμερων καταλήψεων. Και όχι απλά αν συμμετείχαν στις καταλήψεις ή όχι αλλά και το τι άποψη είχαν γι' αυτές. Τώρα η κρατική τρομοκρατία συνεχίζεται.
Εκατόν πέντε μαθητές θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Ορεστιάδας στις 29 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων και των Γυμνασίων της περιφέρειας Ορεστιάδας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ότι το φθινόπωρο είχαν παρεμποδίσει τη λειτουργία των σχολείων προχωρώντας σε κατάληψη για δύο ημέρες.

Ο Τόνι Μπλέρ στην Ιρλανδία, με υποδοχή που ταιριάζει σε εγκληματία πολέμου.

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν περίπου 200 Ιρλανδοί διαδηλωτές στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ όταν έφτασε σε βιβλιοπωλείο του Δουβλίνου προκειμένου να υπογράψει αντίτυπα της αυτοβιογραφίας του.
 

Με αυγά, πλαστικά μπουκάλια και παπούτσια  και φωνάζοντας τα συνθήματα "ο Μπλερ είπε ψέματα, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους", "στείλτε τον φυλακή για γενοκτονία", υποδέχτηκαν οι διαδηλωτές τον Τόνι Μπλερ, όπως μετέδωσε η ιρλανδική κρατική ραδιοτηλεόραση RTE.

Το γέλιο κάνει καλό (εξαιρείται το κυβερνητικό γέλιο)

Γρηγοριάδης Κώστας - Ριζοσπάστης
 ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Νέες απειλές εναντίον του ΚΚΕ

Νέες απειλές εναντίον του ΚΚΕ, των συνδυασμών και των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που το Κόμμα στηρίζει, εκτόξευσε χτες η κυβέρνηση, αναφορικά με την εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη.
Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πύλη στην οποία θα αναρτώνται τα έσοδα και οι δαπάνες των υποψηφίων και των συνδυασμών, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ερωτηθείς για τη διαφωνία του ΚΚΕ αναφορικά με την απαγόρευση των κουπονιών, αλλά και την κατηγορηματική δήλωση του Κόμματος ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κλασική αυτή μέθοδο λαϊκής χρηματοδότησης της δράσης του, υπήρξε προκλητικά κατηγορηματικός.

Π.Α.ΜΕ.: 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Η τραγωδία που χτύπησε το λαό του Πακιστάν δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητους τους Έλληνες εργαζόμενους.
Οι πλημμύρες στο Πακιστάν ήταν μία «προαναγγελθείσα» τραγωδία και προϊόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ενός καθεστώτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μικρής μειοψηφίας των πλουτοκρατών και των ιμπεριαλιστών προστατών τους. Οι πλημμύρες ήταν ένα ακόμα συντριπτικό χτύπημα σε ένα λαό 170 εκατομμυρίων, όπου πάνω από το ένα τρίτο διαβίωνε πριν τις πλημμύρες, σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Σήμερα οι πληγέντες ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 12% του πληθυσμού, οι άστεγοι τα 4,6 εκατομμύρια. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 1.600 σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της Πακιστανής κυβέρνησης.

Τεράστιες ζημιές στην υποδομή της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.Δύο σοβαρά τραυματίες,αλλά και δεκάδες παγιδευμένοι ο ως τώρα απολογισμός.Γράφει ο Red Star .

Γράφει ο Red Star

 Σοβαρές ζημιές υπέστη η πόλη Κράιστσερτς (Christchurch ) της Νέας Ζηλανδίας από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,4 βαθμών.Δρόμοι καταστράφηκαν, σπίτια υπέστησαν καταστροφές, αλλά ευτυχώς ως τώρα οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 2 σοβαρά τραυματίες και κανέναν θάνατο.Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται ένας τόσο ισχυρός και επιφανειακός σεισμός, δεν είχε εκατοντάδες ή χιλιάδες νεκρούς η απάντηση είναι απλή.Στη Νέα Ζηλανδία όλα τα κτήρια κατασκευάζονται για να αντέχουν μεγάλους σεισμούς, (σε αντίθεση π.χ. με την Αϊτή,που ένας ισοδύναμος σχεδόν σεισμός ισοπέδωσε την χώρα και σκότωσε χιλιάδες κατοίκους). Οι μετασεισμοί είναι πολλοί αλλά μικρής ισχύος,όπως μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε της Νέας Ζηλανδίας .


Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα περισσότερα κτίρια στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, Photo: AP


Ο δήμαρχος της πόλης Μπομπ Πάρκερ δήλωσε πως οι καταστροφές είναι μεγάλες  ,και επιβεβαίωσε πως δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

OΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΜΙΝΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ : ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



  • Στα πλαίσια της προώθησης μιας Πράσινης Ατζέντας στο Δήμο Αθηναίων
  • Συνέχεια στις επαφές, με την «Ανοικτή Πόλη» και τη Δημοτική Κίνηση της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

Σειρά επαφών για την προώθηση της πράσινης ατζέντας στο Δήμο Αθηναίων ξεκίνησαν σήμερα οι δημοτικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον έως πρότινος Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη.Ο στόχος για αλλαγή διοίκησης στο δήμο μετά τις καταστροφικές θητείες του κ. Κακλαμάνη και των προκατόχων του, δε μας αφήνει αδιάφορους.

Ισχυρότατος σεισμός 7.4 βαθμών στην Νέα Ζηλανδία.Σημαντικές ζημιές.

Η πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας υπέστη εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό των 7,4 βαθμών, ο οποίος ισοπέδωσε κτίρια, κατέστρεψε δρόμους και προκάλεσε διακοπές στο ηλεκτρικό, υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο. 

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν 30 χιλιόμετρα δυτικά της μεγαλύτερης πόλης του Νότιου Νησιού, σε εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, έγινε στις 4:35 του Σαββάτου τοπική ώρα (19:35 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Η έκταση των ζημιών δεν θα γίνει γνωστή πριν από το ξημέρωμα, ανέφεραν πληροφορίες.