Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σχετικά με την ΠΓΔΜ και το Κομμουνιστικό Κόμμα της ΠΓΔΜ-Η λάσπη των οπαδών του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των ακροδεξιών συνεργατών τους του Λ.Ορθόδοξου Συναγερμού θα γυρίσει στα μούτρα τους.Σχόλιο του Red Star.


του Red Star


Με αφορμή δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας των εργαζομένων του νομού Λέσβου για το ΚΚΜακεδονίας (ΠΓΔΜ), οι αντικομουνιστές χτύπησαν πάλι.Ρίχνουν τόνους λάσπης και βγάζουν δηλητήριο.Παραποιούν την θέση του Κ.Κ.Ε για το συγκεκριμένο θέμα της ονομασίας.Δεν αναφέρονται καν στις πολιτικές θέσεις του γειτονικού ΚΚΜακεδονίας (ΠΓΔΜ) που καμιά σχέση δεν έχουν με εθνικισμούς εις βάρος της Ελλάδας, σε αντίθεση με άλλα μεγάλα κόμματα των Σκοπίων.Βολικό αυτό για τους υποστηρικτές του Παπανδρέου και του Καρατζαφέρη ,που χέρι χέρι , δίνουν τα πάντα στους πλούσιους και τους τραπεζίτες (τους "πατριώτες"'),ξεπουλάνε την χώρα σε τιμή ευκαιρίας στους ξένους επενδυτές (προφανώς και οι ξένοι επενδυτές είναι  Έλληνες "πατριώτες") και με την ψήφο τους στο πρώτο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ έφεραν την Τρόικα και το ΔΝΤ για να μας κυβερνά (Μεγάλη πατριωτική πράξη).Σε όλους αυτούς τους δήθεν πατριώτες που στην πραγματικότητα έχουν μόνο το χρήμα ως πατρίδα, αντιστέκεται το πραγματικά πατριωτικό κόμμα το Κ.Κ.Ε, που νοιάζεται και αγωνίζεται για τον Ελληνικό λαό που υποφέρει.Που ξεσκεπάζει την υποχωρητική στάση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Αιγαίο.

Επέκταση της εξουσίας της αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η Βρετανία



Το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη δυνατότητα της αστυνομίας να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, σε απάντηση στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις.
Τα παραπάνω ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τερέσα Μέι, η οποία σε ομιλία της επιχείρησε επίσης να κατευνάσει τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτικών αποκλείοντας κατηγορηματικά την πιθανότητα να αναλάβει αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ ένας μη Βρετανός.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ έχει «έναν μοναδικό ρόλο σε σχέση με την εθνική ασφάλεια» και γι' αυτό το λόγο τη θέση καταλαμβάνει πάντα βρετανός πολίτης.

Δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτη, για τις εξελίξεις στην Ε.Ε. και τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί


Απέναντι στην συστημική κρίση της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης  αντιπροτείνουμε μια καθολική δομική παρέμβαση, που θα ανατρέπει την πρωτοκαθεδρία των αγορών.
Η υιοθέτηση του ευρωομολόγου μπορεί πλέον να αποτελέσει ένα αποφασιστικό  βήμα μονάχα εάν  εντάσσεται σε μια δέσμη μέτρων συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης των δημοσίων χρεών. Η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους και η μεταφορά του υπόλοιπου στην ΕΚΤ. Ο  απευθείας δανεισμός των χωρών μελών της Ε.Ε. και η δυνατότητα έκδοση χρήματος  από την ΕΚΤ αποτελούν τα βασικά μέτρα μιας τέτοιας πολιτικής.

Επιστολή ΠΑΜΕ προς τις Πρεσβείες της Χιλής στην Ευρώπη-Αθήνα 16 Αυγούστου 2011


Αθήνα 16 Αυγούστου 2011
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



Η εκπαιδευτική κοινότητα  της Χιλής βρίσκεται εδώ και 3 μήνες σε κινητοποιήσεις για το εξαιρετικά  ταξικό και “δυο ταχυτήτων “ εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους,  καθώς υπό χρηματοδοτείται εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες, με αποτέλεσμα ο λαός της Χιλής να πληρώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από την τσέπη του.
Το οργανωμένο κίνημα των γονιών, των σπουδαστών μαζί με τα συνδικάτα  απορρίπτουν  την αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της Χιλής.

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας μηνύει το ψευδοκράτος της Κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.


Μήνυση κατά ψευδοκράτους από τον Χούλιο Ιγκλέσιας, τον οποίο προσκάλεσαν να τραγουδήσει στα κατεχόμενα χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση και το ότι η πράξη του θα ήταν παράνομη".
Η εταιρεία Ιnternational Creative Τalent Αgency, που αντιπροσωπεύει τον Χούλιο Ιγκλέσιας, υπέβαλε μήνυση εναντίον τού παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων, της εταιρείας Voyager Κibris(που παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΜeritCrystalΗoteland Casino στην κατεχόμενη Κερύνεια) και της εταιρείας ΝetΗoldings με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" το κατοχικό καθεστώς, το ξενοδοχείο και η τουρκική εταιρεία, όπως και ο "πρέσβης" της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, "κορόιδεψαν τον Ισπανό τραγουδιστή, τον οποίο προσκάλεσαν να τραγουδήσει στα κατεχόμενα χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πράξη του θα ήταν παράνομη".

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου έδωσε 3.500 ευρώ για το καινούριο του κανό.Λιτότητα αλά ΠΑΣΟΚ...





Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου εθεάθη να κάνει την πρώτη του βόλτα με κανό στα παραλία της Αττικής, όλοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για ένα αθλητικό πείραμα με σύντομο τέλος. Ήταν η περίοδος λίγο μετά το ατύχημα που είχε ο πρωθυπουργός με ποδήλατο και τότε οι γιατροί τού συνέστησαν να ασχοληθεί με την κωπηλασία που δεν επιβαρύνει τη μέση. Και ο κ. Παπανδρέου όχι απλώς ασχολήθηκε, αλλά την αγάπησε. Έτσι, στη Σκιάθο εμφανίστηκε με το νέο απόκτημα του, ένα λευκό υπερσύγχρονο κανό αξίας 3.500 ευρώ, που ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές των σύγχρονων υλικών.

Αποδοκίμασαν τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφη...αλλά αυτός τους έγραψε όλους σαν γνήσιος Πασόκος...

Αποδοκιμάστηκε ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης στην Αγναντιά

Στο ετήσιο πανηγύρι που κατέγραψε το trikalanews.gr, πραγματοποιήθηκε χθες(σ.σ προχθές) βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δήμοτικου σχολείου της Αγναντιάς του Δήμου Καλαμπάκας, όπου και συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι για να διασκεδάσουν, χορεύοντας, ακούγοντας το κλαρίνο του Χρήστου Κιτσόπουλου και την υπέροχη φωνή της Ράνιας Χελιδώνη.


Η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγναντιάς Μαρία Λιακοκώτσια καλωσόρισε τον κόσμο και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση.Αμέσως μετά έδωσε τον λόγο στον Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας Ευθύμιο Ζήκο παρόλο που στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ:Δεν πληρώνουν δεκάρα για κέρδη δισεκατομμυρίων!


Το όργιο της επίσημης φοροδιαφυγής
Δεκάδες δισεκατομμύρια έχει χάσει και χάνει το Δημόσιο, από το τεράστιο πλέγμα των φορολογικών απαλλαγών και ελαφρύνσεων που έχουν προσφέρει προς το μεγάλο κεφάλαιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Την ώρα που οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου έχουν στήσει τρελό χορό, αφού πληρώνουν όλο και λιγότερους φόρους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει τη φορομπηχτική της πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, καθιστώντας σε είδος πολυτελείας ακόμα και το ...σουβλάκι.
Οι φορολογικές παροχές που έχουν θεσπιστεί, για να στηριχτεί το μεγάλο κεφάλαιο και οι ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι που δεσπόζουν στην αγορά, δεν έχουν προηγούμενο.

Στα χέρια της Κίνας η οικονομία της Αμερικής !



H Kίνα αγόρασε μόνο τον Ιούνιο αμερικάνικα ομόλογα αξίας 1,166 τρισ. δολ. αυξάνοντας την συμμετοχή της κατά  5,7 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Η Ιαπωνία προχώρησε σε πωλήσεις μειώνοντας τη συμμετοχή της στα 911 δισ. δολ. από 912,4 δισ. δολ.
Τέλος, οι ιδιώτες επενδυτές μείωσαν τη συμμετοχή τους  σε πωλήσεις αξίας18,3 δισ. δολ. έναντι αγορών 16,4 δισ. το Μάιο.

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ.Στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία της απεργίας.


Στις 23 Αυγούστου όλοι στη συγκέντρωση των Συνδικάτων Αττικής - Πειραιά, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Αυγούστου, ενάντια στην κατεδάφιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον Επισιτισμό - Τουρισμό, βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από περιοδείες σε χώρους εργασίας του κλάδου, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για τις επόμενες μέρες. Η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών Συνδικάτων Αττικής - Πειραιά θα γίνει, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.