Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Α. Παπαρήγα στην μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως: Aποδέσμευση από ΕΕ- Διαγραφή χρέους -Λαϊκή εξουσία.


Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως, με κεντρική ομιλία από τη γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα: «Αυτή η συγκέντρωση δείχνει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος για ισχυρό ΚΚΕ στην Βουλή και στο λαό. Αποδείχνει ότι υπάρχει και θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Υπάρχει η δύναμη και πρέπει να στηριχθεί περισσότερο, να γίνει πιο γερή ώστε να μη νικήσει το ρεύμα του φόβου, της αυταπάτης, γιατί η 18η Ιούνη, οι επόμενες μέρες, μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για το λαό.

ΙΣΠΑΝΙΑ : Συνεχίζουν την απεργία οι ανθρακωρύχοι.


Ανθρακωρύχοι πραγματοποιούν πορεία και μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους

Πάνω από 8.000 ανθρακωρύχοι στην Αστούριας της Ισπανίας συνεχίζουν την απεργία τους από την 1η Ιούνη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των κυβερνητικών επιδοτήσεων στον άνθρακα, που θα φέρει το σταδιακό κλείσιμο πολλών ορυχείων και απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας. Αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμό δρόμων, συζητήσεις, συγκεντρώσεις, πολλές φορές ερχόμενοι αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους διασπάσουν.

Δήλωση του Bernd Riexinger, συμπροέδρου του DIE LINKE, σχετικά με το σημερινό άρθρο των γερμανικών Financial Times για τις εκλογές στην Ελλάδα.


Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Το σημερινό άρθρο των γερμανικών Financial Times  είναι προσβολή προς τον ελληνικό λαό.  Είναι απολύτως δημαγωγικό και αποκαλύπτει έλλειψη αίσθηση της ιστορίας, όταν μια γερμανική εφημερίδα προσπαθεί να πει στον ελληνικό λαό ποιον θα πρέπει να εκλέξει.  Η Κυριακή είναι ημέρα εκλογών και ελπίζουμε για μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ .

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !


Η αντεπίθεση είναι μονόδρομος, η ευθύνη του ΚΚΕ ακόμα πιο μεγάλη
Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα

Σε πολύ μεγάλη και μαχητική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, μίλησε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Χιλιάδες λαού έδωσαν το «παρών», αποφασισμένοι, μέχρι την κάλπη να δώσουν τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και το λαό. Μαχητικό κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ και αγώνα, σάλπισαν λίγο νωρίτερα οι προσυγκεντρώσεις που έφτασαν με πορείες στο χώρο της συγκέντρωσης: «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή».

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Δύο βασικά στοιχεία σύμπτωσης είχαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όλες οι πολιτικές δυνάμεις που είτε ως βασικές είτε ως συμπληρωματικές διεκδικούν να δώσουν λύση στο «κυβερνητικό πρόβλημα» της χώρας.
Η «διαπραγμάτευση» με τις ληστρικές και δολοφονικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τις τύχες της χώρας και του λαού μας, ήταν και είναι το πρώτο και βασικό στοιχείο της γραμμής με την οποία λογαριάζουν να (τρόπος του λέγειν) κυβερνήσουν! Με άλλα λόγια θα «κυβερνήσουν» με παρακάλια κατανόησης απέναντι στις δυνάμεις που βρίσκονται σε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική εκστρατεία υποδούλωσης εργατών, λαών και χωρών και ήδη τραντάζουν τον κόσμο και την περιοχή με τους αιματηρούς ανταγωνισμούς τους.

Παπαρήγα: O λαός να πάρει στα χέρια του τον πλούτο

 Το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να παρέμβει στα άμεσα καθημερινά ζητήματα, όπως η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και η προστασία των ανέργων, συμβάλλοντας στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, θέτοντας παράλληλα και το θέμα της λαϊκής εξουσίας, ανέφερε η γγ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

Η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στα της ΕΕ, είπε ότι το ΚΚΕ δεν κινδυνολογεί για να φοβηθεί ο λαός, αλλά τον προειδοποιεί για είναι έτοιμος, έθεσε το θέμα της εμβάθυνσης της ευρωενωσιακής ενοποίησης που τίθεται με επικεφαλής τη Γερμανία και έκανε λόγο για επιχείρηση ευθυγράμμισης οικονομιών με διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι θα «είναι μια διαιρεμένη ΕΕ με πολλές ταχύτητες».

«Αν δεν τα βρουν, καθώς η Γαλλία προτείνει μια αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, μπορεί και να υπάρξει έξωση πιο αδύναμων χωρών και αναδίπλωση της ΕΕ σε ισχυρότερο πυρήνα» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και στον βαθμό που οξύνεται ο ανταγωνισμός και με αναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες, ο κίνδυνος εμπλοκής ακόμα και με όπλα είναι υπαρκτός.

Συνέντευξη στο Web TV του Lay_out.gr

Συνέντευξη του εκπροσώπου της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ Δ. Μπαμπίλη.

Το «καυτό» καλοκαίρι του ευρώ.


Συντάχθηκε απο τον/την Γ. Aγγ. -Αναδημοσίευση από www.eek.gr

Ούτε 24ώρες δεν κράτησε η «ανακούφιση» των αγορών κεφαλαίου μετά την ανακοίνωση της στήριξης των ισπανικών τραπεζών με 100 δις ευρώ μέσω του Ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης. Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις τα spreads των ισπανικών ομολόγων ξεπέρασαν το ύψος ακόμα και εκείνων της περασμένης Παρασκευής αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αδυναμία της ευρωζώνης να απαντήσει αποτελεσματικά σε κάθε νέο σπασμό της κρίσης χρέους στην ΕΕ.
Αξιοσημείωτο όμως και ενδεικτικό αυτής της αδυναμίας είναι το γεγονός ότι η παρέμβαση για την διάσωση της Ισπανίας μέσω της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών της με 100 δις ευρώ είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την ανάδειξη του προβλήματος και στην Ιταλία στέλνοντας στα ύψη και τα ιταλικά spreads, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα της κρίσης και την διάχυσή της στις ισχυρές οικονομίες της Ευρωζώνης.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Όλοι την Παρασκευή 15 Ιούνη στο Πεδίον του Αρεως .Στις 8.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.


Τώρα ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ - Πρωταγωνιστής ο λαός.


Σήμερα, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργαζόμενοι και λαϊκοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αττικής, που γνώρισαν και βάδισαν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, δίνουν ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας, στο Πεδίον του Αρεως,στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.Το προσκλητήριο μας αφορά όλους όσοι δίνουμε σε πανστρατιά τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα, για να βγει το Κόμμα δυνατό από την κάλπη, να μην περάσουν τα σχέδια για αποδυνάμωσή του, να βρεθεί ο λαός δυνατός και ετοιμοπόλεμος την επόμενη μέρα.

Παρασκευή 8:30 , Πεδίον του Άρεως - Κεντρική Προεκλογική Συκέντρωση του Κ.Κ.Ε ! Να είμαστε όλοι εκεί !

Η Ελπίδα είναι Κόκκινη, η Ελπίδα είναι Εδώ, ΚΚΕ Ισχυρό !


Θεσσαλονίκη : «Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό» ζήτησε από η Αλέκα Παπαρήγα.


Μαζική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στην Θεσσαλονίκη

«Ισχυρό ΚΚΕ» και «αντεπίθεση» του λαϊκού κινήματος, με στόχους την «αποδέσμευση» από όλους τους «ιμπεριαλιστικούς» οργανισμούς (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κ.ά.) και τη «λαϊκή εξουσία» ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «ένα ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό» μπορεί να χαλάσει «τα σχέδια των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους» και «να βάλει στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», που το σύστημα θα χρησιμοποιήσει αύριο για το «τσάκισμα» των εργατικών αγώνων.

Προκλήσεις της εργοδοσίας στην Ελληνική Χαλυβουργία

Κάθε Πέμπτη βράδυ οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας προμηθεύονται τρόφιμα με φορτηγό του ΠΑΜΕ. Έτσι και σήμερα. Η εργοδοσία όμως αυτή τη φορά στη προσπάθειά της να σπάσει την απεργία και να τρομοκρατήσει τους απεργούς αλλά και τους αλληλέγγυους είχε δώσει εντολή στους σεκιούριτι να μην επιτρέψουν την είσοδο του φορτηγού στο χώρο του εργοστασίου. Παρ' όλα αυτά το φορτηγό μπήκε. Κάποιος καλοθελητής όμως φρόντισε να "ενημερώσει"! Φεύγοντας το φορτηγό μπλοκαρίστηκε, δεν του επιτράπηκε δηλαδή να βγει, και σε χρόνο μηδέν, σα να το ...περιμένανε, εμφανίστηκαν ο επικεφαλής της εταιρείας σεκιούριτι μαζί με περιπολικό. Απείλησαν τον οδηγό του φορτηγού με σύλληψη και μήνυση γιατί λέει μπήκε παράνομα στο χώρο του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν φυσικά άμεσα και το φορτηγό έφυγε. Αναμένουν την επιστροφή του με κι άλλα τρόφιμα. Απ' ότι μας είπαν μέχρι πριν από λίγο (12:10) δεν γνωρίζαν ακόμη αν θα προχωρήσουν οι μηνύσεις. Προς το παρών είναι μαζεμένοι εκεί αρκετοί εργάτες απεργοί και τα πράγματα είναι ήσυχα.
Το "ήσυχα" βέβαια είναι σχετικό μετά από τόσους μήνες απεργίας και με την εργοδοσία όχι μόνο αδιάλλακτη αλλά να προσπαθεί να δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις έντασης και διαίρεσης των εργαζόμενων.
Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το λέμε όσο διαρκεί αυτός ο αγώνας, την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Χαλυβουργίας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.