Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο - Ιταλική προεδρία: Συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης ανεξάρτητα από τα μείγματα της αστικής διαχείρισης.

Η Ιταλική προεδρία, που αναλαμβάνει την σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από την Ελληνική προεδρία, θα συνεχίσει στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ, την διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, ανεξάρτητα από τα μείγματα της καπιταλιστικής διαχείρισης που προβάλλονται. 


Τα παραπάνω αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της συζήτησης για τις προτεραιότητες της Ιταλικής προεδρίας, υπογραμμίζοντας τα εξής:

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ - Ρεύμα φθηνό για τους εργαζόμενους και τον λαό !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!

ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



Το νομοσχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Παρά το ότι αποτελεί θλιβερή μειοψηφία μέσα στο λαό, επιχειρεί κατακαλόκαιρο και με ένα ακόμα πραξικόπημα στα θερινά τμήματα,  να ολοκληρώσει την πορεία  που ξεκίνησε με την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», το πούλημα μέσω του χρηματιστήριου του 49% της ΔΕΗ, την παράδοση του 17%  στο ΤΑΙΠΕΔ, το ξεπούλημα των δικτύων (ΑΔΜΗΕ)  και τώρα την διάσπαση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Νέα Δημοκρατία, το πιο μονολιθικό κόμμα στον κόσμο ! Στο χωριό με λάμπες πετρελαίου μας στέλνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ,Μιχάλης Ταμήλος !

 Το ακούσαμε και αυτό... 


Την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή για τη “μικρή” ΔΕΗ και ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησής της ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος βγήκε δημόσια και είπε ότι δεν θεωρεί κοινωνικό αγαθό το ρεύμα ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτείνει να ανάβουμε λάμπες πετρελαίου για να έχουμε φως στο σπίτι μας. 
Συγκεκριμένα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι:

Από σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» - Ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σε 48ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ


Σήμερα Τετάρτη 2 Ιούλη αρχίζει η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», η οποία θα πωληθεί στη συνέχεια σε ιδιώτες. 
Η «μικρή ΔΕΗ» θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια περίπου 2.318 MW. Στις μονάδες της θα απασχολούνται συνολικά 3.000 από τους σημερινούς υπαλλήλους της ΔΕΗ ΑΕ και θα πάρει από τη μητρική εταιρεία πελατολόγια με 2 εκατ. καταναλωτές, οικιακούς και βιομηχανικούς.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η περιουσία της νέας εταιρείας θα δημιουργηθεί από τη «ΔΕΗ ΑΕ, με εισφορά στη νέα εταιρεία ποσοστού που προσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ ΑΕ και της πελατειακής της βάσεως».

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, σήμερα στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Gagik Ghalatchian.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση στην Αρμενία και την Ελλάδα και την ενδυνάμωση των σχέσεων  φιλίας ανάμεσα στον αρμενικό και τον ελληνικό λαό.