Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Νέο Αριστερό Ρεύμα: Ασφαλιστικό-λαιμητόμος-αγώνας ανατροπής για τη ζωή μας.

Όλοι Τετάρτη 12 Μάη στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια

Προσυγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων για το Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 7.00 μ.μ.

Το έκτρωμα Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα στην εκστρατεία που έχει κηρύξει η κοινωνική και πολιτική χούντα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Είναι η καρατόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, η πιο τρανταχτή απόδειξη του κανιβαλικού χαρακτήρα της κοινωνίας που μας ετοιμάζουν, η πιο χαρακτηριστική απόδειξη πως αυτό που ονομάζουν «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», «αποφυγή της χρεοκοπίας», «διέξοδο από την κρίση» είναι το νεκροταφείο των εργατικών δικαιωμάτων και των όποιων κατακτήσεων δεκαετιών είχαν απομείνει από τα προηγύμενα «έργα και ημέρες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ανάλογος με το περιεχόμενο είναι και ο τρόπος προώθησής του: με συνοπτικές διαδικασίες και πλήρη περιφρόνηση ακόμη και των πολυδιαφημισμένων «δημοκρατικών θεσμών». Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δηλαδή, ανάλογο με εκείνο της 6ης Μαΐου, οπότε ψηφίστηκαν τα μέτρα-σφαγείο του «μηχανισμού στήριξης», ή με αυτό του πακέτου της 3ης Μαρτίου και του Προγράμματος Σταθερότητας.  

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.Ατυπο συντονιστικό για να προχωρήσει η επίθεση-Ομοφωνία στα αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα εξωραϊσμού και θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος

Χαρακτήρα άτυπου «συντονιστικού οργάνου», προκειμένου να προχωρήσουν τα βάρβαρα μέτρα και τα πακέτα που έρχονται σε βάρος του λαού, προσέλαβε η σύσκεψη υπό τον Καρ. Παπούλια, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των προέδρων της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., δηλαδή των κομμάτων που προωθούν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές ανατροπές.
Βασικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος και η προώθηση αλλαγών, οι οποίες, στο όνομα δήθεν της «εξυγίανσης», θα επιφέρουν νέο χτύπημα σε βασικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο Καρ. Παπούλιας ζήτησε, αφενός τη συστράτευση όλων για να υλοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο με την τρόικα (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ) και από την άλλη, υπέδειξε μια σειρά πρωτοβουλίες μέσω των οποίων το πολιτικό σύστημα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της αυτοκάθαρσης και να ανταποκριθεί στην ανεμπόδιστη προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών, σε μια περίοδο που συστατικά του στοιχεία αμφισβητούνται έντονα από το λαϊκό κίνημα.

Η Handelsblatt αναρωτιέται: «Πού είναι ο Καραμανλής;»

Στη σιωπή του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μπροστά στην κρίση και στις ευθύνες που του καταλογίζουν, αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Το εκτενές δημοσίευμα ξεκινά με την απορία: «Που είναι ο Κώστας Καραμανλής;»

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον τέως πρωθυπουργό ως τον άνθρωπο που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και γράφει ότι τώρα είναι εξαφανισμένος. Όπως αναφέρει, από τις εκλογές του Οκτωβρίου έως σήμερα δεν έχει μιλήσει ούτε μια φορά στο Κοινοβούλιο, ενώ συμπληρώνει ότι ο Γ. Παπανδρέου τον αναζητούσε εις μάτην να τοποθετηθεί για την κρίση κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για το πακέτο μέτρων.  

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται μονόδρομος
Κάθε πολίτης της χώρας βλέπει μπροστά στα μάτια του να εξελίσσεται μια μεγάλη εκστρατεία, με στόχο να πειστεί η ελληνική κοινωνία πως τα άδικα και καταστροφικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αλλά και όσα θα παρθούν στο μέλλον είναι το αναγκαίο κακό για να γλυτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Σήμερα πλέον, γίνεται συνείδηση ότι τα μέτρα, πέρα από βαθιά αντικοινωνικά, θα είναι και οικονομικά αναποτελεσματικά.

Σε αυτή την εκστρατεία και σε συνέχεια σειράς αντιδημοκρατικών ατοπημάτων η κυβέρνηση, με την αρωγή της ΝΔ και το ΛΑΟΣ συνοδοιπόρο της, προσπάθησε να μεταλλάξει την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ.  

Αλ. Παπαρήγα: Απόπειρα ποινικοποίησης της ιδεολογίας του ΚΚΕ

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε το ΛΑ.Ο.Σ. «χορηγό της προβοκάτσιας, που κάνει τη βρώμικη δουλειά για το ΠΑΣΟΚ», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κίνημα ανατροπής ενάντια σε κάθε σχέδιο ανοιχτής ή κρυφής προβοκάτσιας.
Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να μην διστάσουν να στείλουν στη φυλακή ακόμα και επώνυμα στελέχη τους και υπουργούς, να δημιουργήσουν νέα κόμματα ή να αλλάξουν τους τίτλους των υπαρχόντων κομμάτων, αυτό όμως που δεν πρόκειται να πουν είναι ότι «ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός είναι που φταίνε για τη σημερινή κρίση».

Τα παραπάνω υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε σπουδαστές στο ΤΕΙ του Αιγάλεω, χαρακτηρίζοντας εκ νέου πανηγύρι τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Εν μέσω μέτρων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια και γκρεμίζουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες, το να συζητάς για το "πόθεν έσχες" των βουλευτών και τον αριθμό που πρέπει να έχουν στη Βουλή, αποδεικνύει ότι τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) προσπαθούν να περιορίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει ότι μεγάλο μέρος του λαού αντιτίθεται στην πολιτική τους, που εξυπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία», τόνισε η κ. Παπαρήγα και έκανε παράλληλα λόγο για απόπειρα των αστικών κομμάτων να ποινικοποιήσουν την ιδεολογία του ΚΚΕ «για να προλάβουν ένα ανερχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα που τα επόμενα χρόνια θα φουντώσει».
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε το ΛΑ.Ο.Σ. «χορηγό της προβοκάτσιας, που κάνει τη βρώμικη δουλειά για το ΠΑΣΟΚ», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κίνημα ανατροπής ενάντια σε κάθε σχέδιο ανοιχτής ή κρυφής προβοκάτσιας.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μαζί με τα μέτρα της το Δ.Ν.Τ. και τον Ν. Ερντογάν!


-ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μαζί με τα μέτρα της το Δ.Ν.Τ. και τον Ν. Ερντογάν!
-ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ για να μην πτωχεύσει η χώρα και ο λαός της!
-Εθνικό νόμισμα! (Δραχμή) Τέλος στην οικονομική αιμορραγία και την παρα- γωγική ερήμωση από το ΕΥΡΩ και την ΟΝΕ (Το ΕΥΡΩ παραμένει ως συνάλλαγμα)

Ένα Νέο ΕΑΜ μπορεί και πρέπει να αποτρέψει τη μεθοδευόμενη πτώχευση και τη ξένη κατοχή

Η ψήφιση από ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ντόρα Μπακογιάννη Μητσοτάκη των μέτρων του κοινωνικού Καιάδα και της «Αλβανοποίησης» της χώρας προς δόξα του ΕΥΡΩ και του καρτέλ των τραπεζιτών, και στο όνομα ενός διπλοεξοφλημένου χρέους που ανάλογά του δεν καταδέχτηκαν να πληρώσουν και μεγάλο μέρος τους διέγραψαν κυβερνήσεις άλλων χωρών, δεν είναι παρά μόνο το πρώτο μέρος του σκηνικού της μεθοδευόμενης πτώχευσης και της ξένης κατοχής.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΝΤ, ΕΕ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ & ΛΑΟΣ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΗ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN.
..."Μπροστά στη δίκαιη οργή του λαού επιστρατεύτηκαν, για μια ακόμη φορά, πολύμορφοι μηχανισμοί προβοκάτσιας, υπονόμευσης, αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, με προφανή στόχο να επιδράσει ο φόβος και να σταματήσει το μεγάλο ποτάμι οργής και αγώνα. Δίπλα στην προπαγάνδα μηνών των ΜΜΕ που απέτυχε οικτρά, παράλληλα με απειλές και υποδείξεις για την αστική νομιμότητα, ταυτόχρονα με μια τεράστια επιχείρηση αστυνομοκρατίας και απειλών, επιστρατεύτηκε -και ήδη χρησιμοποιείται- και η υπονόμευση από ενέργειες εντελώς ξένες στο πνεύμα των σημερινών μεγάλων κινητοποιήσεων...
...Δεν θα τα καταφέρουν! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Δεν θα απο­προ­σα­να­τολιστούν από τις προβοκάτσιες, δεν θα υποκύψουν στα καλέσματα της εθνικής ομοψυχίας και της δήθεν ομαλότητας, δεν θα συρθούν πίσω από το πνεύμα υποταγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Θα πυκνώσουν τις γραμμές της πάλης για την πλήρη ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και των πολιτικών της κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ."
Aπό ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ - Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου επανεκλέχτηκε ο Γιάννης Πρωτούλης

Την Κυριακή 9 Μάη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκαν 7-9 Μάη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.



Η συζήτηση που αναπτύχθηκε επιβεβαίωσε την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ωρίμανση της ΚΝΕ, την ετοιμότητά της να ανταποκριθεί στο βασικό καθήκον της παραπέρα ισχυροποίησής της στο πλευρό του ΚΚΕ.



Υπερψηφίστηκαν οι Θέσεις, η εισήγηση και το κλείσιμο του απερχόμενου ΚΣ, καθώς και η απόφαση του Συνεδρίου.



Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή του νέου ΚΣ της Οργάνωσης.



Στην πρώτη του Σύνοδο το νέο ΚΣ επανεξέλεξε για Γραμματέα του τον Γιάννη Πρωτούλη.