Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚ ΚΙΝΑΣ: Έναρξη με δεδομένη γραμμή ενίσχυσης του καπιταλισμού.


 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚ ΚΙΝΑΣ

Ξεκινά σήμερα το 18ο Συνέδριο του ΚΚ Κίνας στο Πεκίνο, με το βλέμμα στραμμένο στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η ηγεσία της χώρας στο δρόμο του λεγόμενου «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά», του «σοσιαλισμού της αγοράς», διαδικασία που έχει οδηγήσει στη ραγδαία καπιταλιστική ανάπτυξη και τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.

Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ για τη χθεσινή συγκέντρωση.


ΠΑΜΕ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, νέους και νέες, αυταποσχολούμενους, γυναίκες και μετανάστες που σήμερα δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς και στα εργοστάσια. Μάχη περήφανη, ταξική, που απαιτεί αδιάλλακτη στάση και σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.

Συνεχίζεται και απλώνεται η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των μνημονίων. ‘Ηδη ξεπέρασαν τις 25.000.


Συνεχίζεται και απλώνεται με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ της κατάργησης των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης και ύστερα από την ψήφιση των νέων μέτρων στη βουλή.



Ξεπερνούν ήδη τις 25.000 αυτοί που άφοβα έβαλαν διαδικτυακά την υπογραφή τους στο κείμενο της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη βουλή. Εκατοντάδες είναι επίσης τα σωματεία καθώς και οι μαζικοί φορείς που με αποφάσεις τους το στηρίζουν.
Η απαίτηση να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου του ΚΚΕ πρέπει να γίνει ακόμη πιο ισχυρή .

«ΤΣΙΡΚΟ» Η ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΩ.Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.


Toυ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Δεν είχε γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για το νέο πακέτο μέτρων εξοντωτικής λιτότητας όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά κλίμα κοινωνικού πολέμου επικρατούσε τόσο έξω όσο και μέσα στη Βουλή. Δεκάδες χιλιάδες λαού την είχαν περικυκλώσει. Μολότοφ εκσφενδονίζονταν εναντίον των αστυνομικών, που απαντούσαν με καταιονισμό ύδατος από τα «κανόνια» των υδροφόρων που έχει αποκτήσει προσφάτως η ΕΛ.ΑΣ. για να τις χρησιμοποιεί εναντίον του «εχθρού λαού». Το σενάριο γνωστό και χιλιοπαιγμένο.

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση στη βουλή, χτες.Κανένα μείγμα διαχείρισης δεν μπορεί να αποτελεί διέξοδο για το λαό.

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση στη βουλή για την ψήφιση του "Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016"


«Είναι γνωστό ότι στην πλατεία Συντάγματος σημειώθηκε επίθεση εναντίον διαδηλωτών. Προσωπικά δεν έχω άμεση εικόνα και γνώση της κατάστασης, θέλω όμως να ξεκαθαρίσω το εξής:
Αυτή η πολιτική που ακολουθείται και αυτά τα μέτρα που έρχονται, είναι αδύνατον να μη συνοδευτούν από κρατική βία, καταστολή, αυταρχισμό.

Χιλιάδες λαού και στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ !


  • Εντυπωσιακή η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
  • Οργανωμένη από την κυβέρνηση κρατική καταστολή της συγκέντρωσης
  • Συνεχίζεται η μάχη στους τόπους δουλειάς

Την ώρα που, μέσα στη Βουλή, σύσσωμα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας καλούσαν το λαό να σκύψει το κεφάλι για να σωθούν τα μονοπώλια, σε ολόκληρη τη χώρα ηχούσε στεντόρεια η φωνή χιλιάδων και χιλιάδων απεργών, διαδηλωτών από εργατικές - λαϊκές οικογένειες: «Εργάτη μη δεχτείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους κι αφεντικά» και «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»!
Ενώθηκαν σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση

`Η Μνημόνια ή Λαϊκή Εξουσία! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Στη λεγόμενη «προγραμματική συμφωνία» που συνυπέγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στη βάση της οποίας υποτίθεται ότι συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση, υπόσχονταν πολλά και διάφορα.

*
α) Ελεγαν:
«...Ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων».
Τι κάνουν;
Τέσσερις μήνες μετά, λεηλατούν ακόμα και ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει - ως ανάμνηση - τους μισθούς και τις συντάξεις!

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ζήτησε από τον Ομπάμα να άρει το εμπάργκο στην Κούβα.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη χάρην στις ψήφους των Ισπανόφωνων και οφείλει να άρει το εμπάργκο κατά της Κούβας, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ένας από τους εκπροσώπους της λατινοαμερικανικής ριζοσπαστικής αριστεράς.

Ο Ομπάμα «κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά με τις ψήφους των Ισπανόφωνων, με την ψήφο των λατίνων μεταναστών, σήμερα πως πρόκειται να ξεπληρώσει τους λατίνους μετανάστες;», αναρωτήθηκε ο Βολιβιανός ηγέτης σε ομιλία του στην Τουπίσα, στη νότια επαρχία Ποτόσι.

Γέννημα του συστήματος η «Χρυσή Αυγή».


Γέννημα του συστήματος η «Χρυσή Αυγή»



Ανάμεσα σε διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» που συναγωνίζονται για το ποια είναι πιο αντικομμουνιστική και αντιΚΚΕ, βγαλμένες από την αφρόκρεμα της αστικής προπαγάνδας, εμφανίστηκε και ένα κείμενο με τίτλο: «Εφεδρεία του συστήματος είναι το ΚΚΕ!»
Πρόκειται για ένα φαιδρό και κατάπτυστο κείμενο με σωρεία ψευδών και διαστρεβλώσεων, ακριβώς στην αγαπημένη τους γκεμπελική τακτική.