Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Οι "ένοπλοι επαναστάτες" είναι ακόμα εδώ -Ισχυρότατη έκρηξη στον Κορυδαλλό από βόμβα - Μία τραυματίας

Πηγή:www.newsit.gr



 Ισχυρότατη έκρηξη έξω από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού σημειώθηκε στις 22:12 χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό γυναίκας από τα θραύσματα γυαλιών της μπαλκονόπορτας του σπιτιού της.



Στις 21:47 άγνωστος είχε προβεί σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. «Σε 27 λεπτά θα εκραγεί βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Εκκενώστε τις πολυκατοικίες, δεν είναι φάρσα» φαίνεται να είπε ο άγνωστος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα

Το ΚΚΕ με ανησυχία αντιμετωπίζει την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, που ξεκινά την Παρασκευή 14 Μάη. Όλα δείχνουν πως σχεδιασμένα προωθείται η παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και η οποία οδηγεί στη σταδιακή απεμπόληση στον ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στον τομέα της άμυνας, τη θέση των οποίων καταλαμβάνει ένα είδος ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης με τους ΝΑΤΟικούς «πάτρωνες».

Η «βήμα προς βήμα προσέγγιση», που ξεκίνησε στη Μαδρίτη το 1997 (στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ) από προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας «νόμιμα ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο, εξελίσσεται σε «βήμα προς βήμα διολίσθηση» προς την αναγνώριση των τουρκικών αξιώσεων περί γκρίζων ζωνών, όπως προέκυψε πρόσφατα κι από έγγραφο του Αμερικάνου διοικητή του Νατοϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης που κηρύσσει το Αιγαίο ως «γκρίζα ζώνη».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα
και η κυβέρνηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και των Ελλήνων καπιταλιστών!
Να διαγραφεί το εξωτερικό χρέος!

Οι εργάτες στην εξουσία – σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση

Ήταν ένα πρωτοφανές μαζικό ξέσπασμα θυμού, οργής και αποφασιστικότητας. Ύστερα από πολύ καιρό, η εργατική τάξη (ξανα)βγήκε μπροστά. Μαζικά και μαχητικά. Ύψωσε τις γροθιές της και είπε Basta! Ως εδώ!

Τα μέτρα κατακρεούργησης των εργατικών δικαιωμάτων που επιβάλλουν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με εκτελεστικό όργανο την κυβέρνηση Παπανδρέου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Η κάθοδος εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, στην Αθήνα, την Τετάρτη 5 Μαΐου, ημέρα Γενικής Απεργίας, αλλά κι οι μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας απέδειξαν ότι η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά ηθική και πολιτική νομιμοποίηση για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα.  

Άλμα της ανεργίας στο 12,1% το Φεβρουάριο-154.280 περισσότεροι άνεργοι σε σχέση με πέρυσι-Αποτελεί ρεκόρ πενταετίας

Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας έφθασε το 12,1% το Φεβρουάριο έναντι 9,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2009 και 11,3% τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Φεβρουάριο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.404.051 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 605.277 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.282.874 άτομα.

Να μην πέφτει καρφίτσα στο Πεδίον του Αρεως-Κορυφώνονται οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στην Αθήνα, το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι

Κορυφώνονται και ολοκληρώνονται τις επόμενες ώρες οι προετοιμασίες των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, μεθαύριο Σάββατο, 15 του Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του Αρεως.

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έχουν προσκληθεί για να απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Κόμματος Εργατών Βελγίου, του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, του Πορτογάλικου Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Η προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου, η πλατιά διάδοση της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ γίνεται με πολύμορφες δραστηριότητες σε πόλεις και χωριά. Με εξορμήσεις και περιοδείες, πικετοφορίες και μηχανοκίνητες συγκεντρώσεις, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς, εργατογειτονιές και χωριά, μέχρι την τελευταία ώρα.

Μεγάλη κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Αλ. Τσίπρα και Μ. Γλέζο

Πανελλαδική εξόρμηση και μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη σαρωτική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τον μηχανισμό "στήριξης" ΔΝΤ - Ε.Ε.



Στην πρώτη γραμμή των δράσεων θα βρεθούν όλα τα κορυφαία στελέχη του σχήματος και ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζοντας παράλληλα την εναλλακτική - ριζοσπαστική πρόταση του σχήματος για την έξοδο από την κρίση. Σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει σε εκδήλωση στο Μαρούσι (στις 8 μ.μ. στο στέκι του ΣΥΝ), ενώ αύριο θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης (πλατεία Αγίας Σοφίας 7.30 μ.μ.) μαζί με τη Χρ. Ζιάκκα και τον Γ. Θεοδωρόπουλο.

Την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τον Μ. Γλέζο θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση του σχήματος στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Κοτζιά) και όχι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά στις 7 μ.μ..

Πρόταση για συμμετοχή και του Αλ. Αλαβάνου

Στο μεταξύ, χθες, με κείμενο που κατέθεσαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ 5 μέλη της που συμμετέχουν στο "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" - Αντ. Νταβανέλος, Ν. Γαλάνης, Γ. Θεωνάς, Γ. Σαπουνάς, Δ. Τσακνιάς- διατύπωσαν εκ νέου τη πρόταση να είναι ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας μαζί με τον Αλ. Τσίπρα και ο Αλ. Αλαβάνος ως “ένα ισχυρό σήμα ενότητας”.

Γενική απεργία στις 20 Μαΐου

Νέα γενική απεργία για τις 20 Μαΐου εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη ριζική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Μάλιστα προανήγγειλαν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται λόγος για «ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές».

Επιπλέον σημειώνεται πως «το πάρτι επί των αποθεματικών επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας του συστήματος οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους».

«Φτιάξτε δασαρχείο»

Επανέρχονται πέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις στο ζήτημα ίδρυσης δασαρχείου Υμηττού, εκτιμώντας ότι οι νομικές ρυθμίσεις δεν είναι από μόνες τους επαρκείς για την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα.
Για τον λόγο αυτό θεωρούν επιτακτική και αδιαπραγμάτευτη ανάγκη την προστασία των ορεινών όγκων της Αττικής, ιδίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πάρνηθας και των δασών της ανατολικής πλευράς του λεκανοπεδίου. Το WWF, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η Ορνιθολογική και το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ζητούν την απομάκρυνση των κεραιών από τον Υμηττό, του ΚΥΤ Αργυρούπολης και των υπό λειτουργία στρατοπέδων, την άμεση καταγραφή των αυθαιρέτων και την καλύτερη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών. Αναμένουν επίσης με ενδιαφέρον και συγκρατημένη αισιοδοξία τη δράση των προβλεπόμενων φορέων διαχείρισης. Επίσης θεωρούν αναγκαία την ενημέρωση του κοινού και οι δραστηριότητές του να «εποπτεύονται» στη ζώνη Α. Ακόμα, οι διαδρομές και οι ποδηλατόδρομοι για το κοινό θα πρέπει να είναι περιορισμένα στον απολύτως απαραίτητο αριθμό. Και το κυνήγι πρέπει να απαγορευτεί για να απολαμβάνει ο κόσμος το φυσικό περιβάλλον ανενόχλητος...

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

"Υποκριτική η συζήτηση για το πόθεν έσχες των βουλευτών"

Πέρα για πέρα υποκριτική» χαρακτήρισε το ΚΚΕ τη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το πόθεν έσχες των βουλευτών και τα οικονομικά των κομμάτων. Όπως τόνισε η κοινοβουλευτική του ομάδα «εάν ήθελαν ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" να είναι έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικός, τότε θα δέχονταν τις προτάσεις που επανειλημμένα έχει κάνει το ΚΚΕ στην Βουλή».Όπως σημειώνει «η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν συγκεκριμένες αιτίες. «Είναι φαινόμενα σύμφυτα με το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, συμβαδίζουν με την κυριαρχία του κεφαλαίου και το κυνήγι του κέρδους».