Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το ΚΚΕ σχολιάζει την απόφαση του Γιουρογκρούπ.

Σχόλιο της ΚΕ του ΚΚΕ 


Η δόση που αποφασίστηκε, όπως και οι προηγούμενες, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών και για την κάλυψη των χρεών και των ελλειμμάτων, που δε δημιούργησε ο λαός, αλλά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η κρίση του. Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν πανάκριβα τα δάνεια για το κεφάλαιο, με απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους, νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και την πρόνοια.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας: Σύμβουλοι σύρονται σε δίκη γιατί δεν ιδιωτικοποίησαν παραλίες.

Τη βιομηχανία διώξεων εναντίον εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ικαρία, που στήνουν μηχανισμοί του αστικού κράτους επειδή οι αγωνιστές αιρετοί αρνήθηκαν να χαρατσώσουν το λαό, να στρώσουν χαλί σε ιδιωτικά συμφέροντα, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ: «Κατηγορούνται ότι ως δημοτική αρχή του τότε Δήμου Ραχών δεν εφάρμοσαν κυβερνητική απόφαση, δεν εκμίσθωσαν σε επιχειρηματίες τις παραλίες της περιοχής, τις άφησαν ελεύθερες και δωρεάν για το λαό, εμπόδισαν τη ...δραστηριότητα σε ιδιώτη, αποστέρησαν έσοδα από το Δημόσιο!