Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Zητεί από τους βουλευτές της Αριστεράς να δώσουν το «παρών» στο Σύνταγμα



Να αποχωρήσουν οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτής τους ξεχωριστά, «από τη Βουλή της Ντροπής και να δώσουν το παρών τους, ως απλοί πολίτες, στο Σύνταγμα», ζήτησε με σημερινή δήλωσή του ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» Αλέκος Αλαβάνος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συμφωνία του υπουργού Οικονομίας, Γ.Παπακωνσταντίνου με αντιπροσωπεία της Deutsche Telecom και την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ


Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ΟΤΕ από την κυβέρνηση στη γερμανική Deutsche Telecom αποτελεί ένα μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό και εθνικό έγκλημα με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους χρήστες των υπηρεσιών και συνολικά την κοινωνία, ενώ αποστερεί τη χώρα από ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο.
Ο ΣΥΝ είναι αλληλέγγυος με τους αγώνες των εργαζομένων του ΟΤΕ και τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.


Οι χτεσινές συγκεντρώσεις σε Προπύλαια και Σύνταγμα


RIZOSPASTIS.GR

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν χτες για 7η συνεχόμενη μέρα οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «αγανακτισμένοι πολίτες». Ανθρωποι κάθε ηλικίας εξέφρασαν και πάλι με τη μαζική συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις τη δυσαρέσκειά τους στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Επίσης, χτες το απόγευμα, διοργανώθηκε ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια με πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μίλησαν πανεπιστημιακοί και ο Μίκης Θεοδωράκης, προβάλλοντας όλοι τους αιτήματα που ουσιαστικά αφήνουν αλώβητο τον καπιταλισμό και ενισχύουν τις αντιεπιστημονικές θεωρίες περί «εξάρτησης» της ντόπιας αστικής τάξης από ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, θολώνοντας τον αντίπαλο που πρέπει να πολεμήσει ο λαός για να βγει νικητής από την κρίση.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ


ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν.  Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική. 

Νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις συμφώνησαν υπουργείο Εργασίας - τρόικα.Χαρτζιλίκι αντί μισθού και υπερωρίες τέλος. Ψαλίδι 20% σε μισθούς νεοπροσλαμβανομένων, ακόμα πιο ελαστικά ωράρια, μέχρι και 3 χρόνια οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου


ENET.GR

Μεγαλύτερο διάστημα του εργασιακού βίου υπό καθεστώς ανασφάλειας, ελαστικό ωράριο και μισθούς κάτω και από τη συλλογική σύμβαση φέρνει η συμφωνία του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα.
Η υπουργός Εργασίας, Λούκα ΚατσέληΗ υπουργός Εργασίας, Λούκα ΚατσέληΤο υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε τρεις νέες ρυθμίσεις, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν έλθει χθες στο φως. Οι ρυθμίσεις αφορούν σε:
1. Επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου: Θα μπορούν να ανανεωθούν τρεις φορές και για διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα τρία χρόνια. Σε περίπτωση που είτε ξεπεράσουν τα τρία έτη, είτε τις τρεις ανανεώσεις, τότε θεωρείται ότι ο εργαζόμενος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβασή του μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου.

Σχόλιο του K.K.E. για την ομιλία του Α. Σαμαρά στην Κ.Ο της ΝΔ



Με τις γνωστές κορώνες κατά των πιέσεων ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να κρύψει την ουσιαστική συναίνεση που προσφέρει στην κυβέρνηση, η οποία μέρα τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη, ώστε την κρίση να πληρώσει ο λαός και όχι η πλουτοκρατία.
Χαρακτηριστική είναι η στροφή της ΝΔ από το «δεν ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο» στη δήλωση τώρα ότι θα ψηφίσει τα βασικά άρθρα του, αρκεί αυτά να έρθουν ξεχωριστά, ή ότι θα το στηρίξει και συνολικά αν η κυβέρνηση δεχτεί να μειωθεί και άλλο η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, που η κυβέρνηση συμφωνεί, αλλά η ΝΔ προτείνει να γίνει τώρα.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, για τα νέα μέτρα, την κυβέρνηση και το κίνημα των αγανακτισμένων.



Μετά τα στημένα εκβιαστικά διλήμματα, την επιχείρηση κατατρομοκράτησης της κοινωνίας και  την σαπουνόπερα   της  συναίνεσης, ο πρωθυπουργός μας έστειλε το λογαριασμό. Νέα σκληρά μέτρα, απολύσεις, περισσότερη φτώχεια, λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
Οι δανειστές μας δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο εκφραστή των συμφερόντων τους  από τον σημερινό πρωθυπουργό.
Δεν υπάρχει  λύση εξόδου από τη σημερινή κρίση που να μην προϋποθέτει την απομάκρυνση και την ήττα της κυβέρνησης.

Τρομοκρατήθηκε από τους αγανακτισμένους το ακροδεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης.Εκλογές “μαγειρεύει” ο Καρατζαφέρης-Δήλωσε ότι η Αριστερά είναι στον κόσμο της και ποντάρει ενδεχομένως στο χάος. Αυτό τον φοβίζει...!


Αναδημοσιεύω την είδηση από το www.newsbomb.gr.Ο τίτλος του άρθρου και η φωτογραφία είναι δική μου επιλογή προς αποφυγή παρεξηγήσεων (Red Star)

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μόλις πέρασε το κατώφλι του γραφείου του προέδρου της Βουλής.
Το γεγονός πυροδοτεί πολλά σενάρια, καθώς νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ από τη Βουλή για να προκληθούν εκλογές.
Μπαίνοντας στο γραφείο του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.  
Μιλώντας στον ANT1, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε «βόμβα» λέγοντας ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή.
«Να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


ISKRA.GR-ΕΘΝΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ.
του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ξεπέρασε κάθε φαντασία η προσέλευση δεκάδων χιλιάδων λαού στα Προπύλαια χθες το βράδυ, στη συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί με πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη εναντίον του Μνημονίου και ομιλητές πανεπιστημιακούς καθηγητές και τον Μίκη Θεοδωράκη. Μια εκδήλωση που είχε σχεδιαστεί για να δώσει τη δυνατότητα στον πνευματικό κόσμο να εκφράσει την αγανάκτηση ή την αντίθεσή του προς το Μνημόνιο και ως εκ τούτου αναμενόταν να έχει περιορισμένη συμμετοχή, απέκτησε απροσδόκητα χαρακτήρα ευρύτατης λαϊκής κινητοποίησης.
Τα πλήθη συνέρρεαν διαρκώς με τέτοιο τρόπο ώστε σχεδόν ενώθηκαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση των Προπυλαίων με τους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος. Προς το Σύνταγμα άλλωστε μετακινήθηκε όλος ο όγκος του κόσμου από τα Προπύλαια μόλις έληξαν οι ομιλίες, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης 31/5


Πιθανότατα τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τη συνέλευση στο Σύνταγμα, αλλά και όλη την κοινωνία είναι δύο και από αυτά πηγάζουν όλα τα άλλα:
1. Η αντιμετώπιση του προβλήματος του δημοσίου χρέους
2. Η έλλειψη ή και απόλυτη απουσία δημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων σε αυτή τη χώρα (με δυο λέξεις αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς)

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Ελευσίνα για την 5η δόση του δανείου



Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα όσα έλεγαν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ, για την 5η δόση ήταν μια θεατρική κινδυνολογική παράσταση.
Ο στόχος τους ήταν και είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να παρουσιάσει ως σωτήρια το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο ΙΙ και ως αναγκαία τα νέα καταστροφικά μέτρα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να διαμορφώσουν καλύτερο έδαφος και να δικαιολογήσουν την πιο φανερή συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων προθύμων.
Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο ο πόλεμος ενάντια στο λαό θα κλιμακώνεται, μαζί οι εκβιασμοί και τα τρομοκρατικά διλήμματα.

Αναιρέσεις 2011: φεστιβάλ αναζήτησης και μάχης σε 12 πόλεις




anaireseis_2011_afisa.gifΑθήνα: 3-4-5 Ιούνη
Θεσσαλονίκη: 3-4-5 Ιούνη
Πάτρα: 27-28 Μάη
Ηράκλειο: 27-28-29 Μάη 
Βόλος: 27-28-29 Μάη 
Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα-Ξάνθη: 27-28-29 Μάη αντίστοιχα
Χανιά –Γιάννενα: 10-11 Ιούνη
.
Άνοιξαν τις πύλες τους οι Αναιρέσεις 2011, με τις πρώτες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Μάη στην Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και το Βόλο με επιτυχία. Την επόμενη Παρασκευή 3 Ιούνη τη σκυτάλη παίρνουν τα φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Με διεθνείς συμμετοχές από τις αραβικές εξεγέρσεις και το Ουισκόνσιν, με συζητήσεις για την ανατροπή και τον κομμουνισμό, με τη μουσική και την τέχνη της αντίστασης στο προσκήνιο και με εκδηλώσεις σε 12 πόλεις, φέτος το φεστιβάλ των Αναιρέσεων πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα εμπρός.