Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά την περιοδεία στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Πίνδος».


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:


    
 Για τα νέα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση

«Τα τρία κόμματα που είναι στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένα να πατήσουν πάνω σε πτώματα προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη να κάνουν την εργατική δύναμη εντελώς φθηνή απέναντι στους επιχειρηματίες, γιατί αυτό που βάζουν οι επιχειρηματίες είναι ότι για να κάνουν επενδύσεις πρέπει να χάσουν ακόμα περισσότερα οι εργαζόμενοι. Επομένως ο αγώνας πρέπει να γίνει τώρα πιο καθαρός και να έχει προοπτική. Η άμυνα δεν προσφέρει τίποτα, η απογοήτευση τίποτα. Επίθεση μαζική του λαού μέχρι την τελική νίκη».

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ ότι αν η αριστερά ενωνόταν θα έβγαινε πρώτο κόμμα και ως εκ τούτου έχουν ιστορικές ευθύνες όσοι το αρνούνται.

Π.ΑΜΕ. :Για τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.


Αθήνα 16 Δεκέμβρη2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟYΣ ΣΤΟN ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALTER


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την εργοδοσία που προβαίνει σε μαζικές απολύσεις στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα (εφημερίδες κλπ.), σε εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών κλπ.
Η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.- ΛΑΟΣ. Πετά στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες ανέργους. Επιδιώκουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε, στοχεύοντας να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους που καθημερινά αυξάνουν.

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Χαλυβουργών στις 15.12.11



Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Χαλυβουργών στις 15.12.11
Κάλεσμα – Ψήφισμα

46η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό
Συνάδελφοι
Οι απεργοί χαλυβουργοί χαιρετίζουμε όλους όσους πάλεψαν για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που νέκρωσε όλο το Θριάσιο.
Σφίγγουμε το χέρι στους εκατοντάδες εργάτες που έσπασαν το φόβο, απέργησαν για πρώτη φορά.
Σφίγγουμε το χέρι στους συνάδελφους που αγωνίζονται για να μην περάσουν οι απολύσεις στο χώρο τους, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό με θέμα: «Αποφάσεις συνόδου κορυφής νέο μνημόνιο και νέα επαχθή μέτρα».



•    Ο Πρωθυπουργός συντάχθηκε με το σχέδιο Μέρκελ-Σαρκοζί που μεταμορφώνει την ευρωζώνη σε δημοσιονομική φυλακή για τις χώρες του νότου, σε αναμορφωτήριο για τις απείθαρχες χώρες
•    Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση δεν ήρθε για να σώσει τη χώρα. Δεν ήταν δημοσιονομική εξυγίανση αλλά συνέχιση μιας επίθεσης ενάντια στην εργασία και στους νέους ανθρώπους, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στον δημόσιο πλούτο
•    Μας λέτε ότι εκ των υστέρων ανακαλύψατε ότι οι επιλογές που με πάθος υπερασπιστήκατε οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό;

K.K.Ε: Καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης κατά των απεργών εργατών του Καζαχστάν .




Οι πληροφορίες που καταφτάνουν από την πόλη Ζαναόζεν του Καζαχστάν αναφέρουν πως οι αστυνομικές αρχές άνοιξαν πυρ κατά απεργών διαδηλωτών, που εδώ και 7 μήνες δίνουν έναν σκληρό απεργιακό αγώνα για τα δικαιώματά τους, που καταπατούνται από την καζάχο-κινεζική εργοδοσία της πετρελαϊκής εταιρίας «Καραζανμπασμουνάι» και το αστικό κράτος του Καζαχστάν.
Στις 16 Δεκέμβρη, ημέρα της «ανεξαρτησίας» του Καζαχστάν, οι απεργοί εργάτες βγήκαν για άλλη μια φορά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Ζαναόζεν, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους, την παραδειγματική τιμωρία όσων χρησιμοποιούν κατασταλτικά μέσα κατά της απεργίας, την ελεύθερη δράση των αγωνιστικών συνδικάτων τους και των πολιτικών κομμάτων, καθώς και την εθνικοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας. 

Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.


Σήμερα Παρασκευή
  • Στις 7 μ.μ., στα Βριλήσσια, στην αίθουσα πάρκου ΤΥΠΕΤ, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Θέρμης Θεσσαλονίκης στο Πνευματικό Κέντρο Θέρμης θα μιλήσει ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης, βουλευτής του ΚΚΕ.
Αύριο, Σάββατο
  • Στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση - συζήτηση στη Φαρκαδόνα, θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.
  • Στις 6:30 μ.μ., στα Στουρναραίικα, θα μιλήσει στέλεχος της ΚΟ Τρικάλων.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Άρτα.



«Η εκτίμηση που εμείς κάνουμε είναι ότι η κρίση θα γίνει πιο βαθειά. Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κοντά σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Προγραμματισμένη χρεοκοπία έγινε, συμφωνημένη χρεοκοπία έγινε 50%, προηγούμενα 21%, και βαδίζουμε, ολοταχώς θα έλεγα, για μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Και δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά πυκνώνουν οι συζητήσεις και τα διάφορά σενάρια, συζητήσεις του τύπου «ευρώ ή δραχμή» και η προσπάθεια να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός, γιατί, αν η Ελλάδα εν πάση περιπτώσει βγει από το ευρώ, μπορεί να συνδεθεί με το δολάριο ή με τη βρετανική λίρα και υποτίθεται ότι ο λαός σώθηκε.

Για τις συνεργασίες με βάση την ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ανατροπής του κατοχικού καθεστώτος και διεξόδου της χώρας.


Δήλωση του εκπροσώπου της ΚΟΕ στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - 14/12/2011

1. Με πληθώρα δηλώσεων και τοποθετήσεων, εκπρόσωποι όλου του καθεστωτικού πολιτικού φάσματος «υπερβαίνουν» τις αντιθέσεις τους και καλούν στην παράταση ζωής της δίχως καμιά λαϊκή νομιμοποίηση κυβέρνησης Παπαδήμου «ώσπου να ολοκληρώσει το έργο της»: δηλαδή τον πλήρη εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας. Τα ξένα και εγχώρια επιτελεία των από πάνω, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, συναινούν στη συνέχιση του «πειράματος» που δοκιμάζουν στην Ελλάδα εδώ και δύο σχεδόν χρόνια. Έτσι, είναι πολύ πιθανό, και μάλιστα σχετικά σύντομα, το λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους με ακόμη πιο «στοιχειώδη» αιτήματα από αυτά που προέβαλε στην πρώτη φάση μετά την επιβολή του μνημονίου, όπως: εκλογές, δημοκρατία, να σταματήσει το φίμωμα του λαού.

Μ.Α.Σ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ «ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ».





Tο αντιλαϊκό τερατούργημα που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης, με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, έπρεπε στα μέσα Νοέμβρη να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Η πολιτική τους δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων – διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενισχύει την ιδεολογική χειραγώγηση, εντείνει την κρατική καταστολή, καταργεί το άσυλο, προχωράει σε αντιδραστική παρέμβαση  στο φοιτητικό κίνημα. Δεν θα περάσουν.
Πρώτος τους στόχος ήταν να είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκλογής των μελών ΔΕΠ που θα απάρτιζαν τα εσωτερικά Συμβούλια Διοίκησης.