Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει :

«Η δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε σήμερα και αναβλήθηκε για τις 7 Μάη, πρέπει να ολοκληρωθεί με την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των συνεργών τους, όσων συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και κατά των Αιγύπτιων ψαράδων. Για όλα αυτά τα εγκλήματα, αλλά και για δεκάδες άλλα, την ευθύνη έχει η ίδια η ηγεσία της, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς γιατί είναι ναζιστική τόσο στη δομή της, όσο και στην οργάνωσή της.

Ανακοίνωση του KKE για τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο.

Η νέα τραγωδία, με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο, είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, για την προσφυγιά και το θάνατο χιλιάδων κατατρεγμένων, έχει πάρει χαρακτηριστικά εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.



Τα «δάκρυα» της ΕΕ και των κυβερνήσεών της γι' αυτή τη νέα τραγωδία  είναι ψεύτικα και αποτελούν πρόκληση για τους λαούς. Είναι η ίδια η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που πρωταγωνίστησαν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που δημιούργησαν το τέρας των «τζιχαντιστών». 

Μπροστά στη δίκη «Χρυσής Αυγής», να φωνάξουμε μαζικά: ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ! ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Μπροστά στην έναρξη της δίκης
της Χρυσής Αυγής,
η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ
καλεί στην
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
τη Δευτέρα 20/4, στις 8 π.μ.
στο Γήπεδο της Προοδευτικής
στον Κορυδαλλό
(Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης)

 Ξεκινά στις 20 του Απρίλη η δίκη 70 μελών της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», ανάμεσα στους οποίους και όλων των μελών της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Η δίκη αυτή πραγματοποιείται τελικά επί των ημερών της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ενάμιση χρόνο μετά από τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 στο Κερατσίνι, απ’ το Γιώργο Ρουπακιά. Το κατηγορητήριο αφορά τόσο τη δολοφονία του Φύσσα, όσο και πολλές άλλες τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε Έλληνες και μετανάστες όπως τη δολοφονία του πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ, την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους ψαράδες, στο μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, στους μετανάστες εργάτες στην Κρήτη, τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους. Υποθέσεις που αφορούν μόνο ένα μέρος της συνεχούς δολοφονικής και αντιλαϊκής της δράσης.