Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ : Κατά 113,09% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο !


Πρώτες στην άμιλλα οι Οργανώσεις του Αιγαίου, της Κρήτης και της Αττικής



Μεγάλη πολιτική σημασία έχει το κέρδισμα της μάχης της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Δουλεύοντας με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα, το πανελλαδικό πλάνο καλύφθηκε κατά 113,09%. Η οικονομική δουλειά με το κουπόνι πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, στηρίζοντας αποφασιστικά τη δράση του ΚΚΕ προς όφελος του λαού, σε μια περίοδο δύσκολη, με αυξημένα καθήκοντα, στα οποία πρέπει να ανταποκριθεί.

Ογδόντα νεκροί από έκρηξη στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπιού στη Συρία

Της Αναστασίας Γιάμαλη





Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 160 τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε πως "τρομοκρατική επίθεση στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού προκάλεσε θύματα". Ακόμη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, άλλοι 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε ολόκληρη τη χώρα, δέκα εκ των οποίων στη Χούλα.

ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού για τις κινητοποιήσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού


Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν αγώνα που μας αφορά όλους γιατί.
Είναι αγώνας για την παρεμπόδιση της ιδιωτικοποίησης και του ΤΤ που παραδίδει τις λαϊκές αποταμιεύσεις στα σεντούκια των τραπεζιτών , που καταληστεύει 72000 μικρομετόχους.
Είναι αγώνας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας , για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά .

«Λίστα Λαγκάρντ»: Τρεις κάλπες η πρόταση που αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.


Τρεις κάλπες, μία ανά πρόταση, προτείνει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, για την ψηφοφορία σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Η πρόταση της Διάσκεψης, θα τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα πάρει την τελική απόφαση την Πέμπτη.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη Διάσκεψη των Προέδρων, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής, επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο του οποίου προτείνεται η παραπομπή.

Το Πρόγραμμα της 43ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας “José Martí” .


1 – 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ “Julio Antonio Mella” (C.I.J.A.M)

 Caimito (επαρχία Αβάνας) , Guayabal


Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου

Άφιξη των αποστολών. Μεταφορά  και εγκατάσταση στο κάμπινγκ.


Δευτέρα 1η Ιουλίου

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την ψηφοφορία στη βουλή σχετικά με τις ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κ.Κ.Ε



Τυχόν απόφαση να στηθούν στη Βουλή τρεις και όχι τέσσερις κάλπες θα σημαίνει ότι η υπόθεση με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ οδηγείται σε κουκούλωμα, ενώ περιέχει και τον κίνδυνο να μην παραπεμφθεί κανένας.

Έκθεση Σέρκας: Το ΚΚΕ καταψήφισε το έκτρωμα.


Η έκθεση Σέρκας, για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, το μόνο που επιδιώκει είναι η προστασία της κερδοφορίας των μονοπωλίων, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τις απολύσεις, τη γενικευμένη εφαρμογή της ελαστικής και προσωρινής απασχόλησης. 



Το αντεργατικό έκτρωμα υπερψήφισαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι-Πράσινοι και ΛΑΟΣ, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία, ενώ στηρίζουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Κοινωνική βαρβαρότητα οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Άμεση ριζική μείωση και ρεύμα φτηνό για το λαό.

 Κοινωνική βαρβαρότητα οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. 



Άλλη μια «αναπτυξιακή» πρωτοβουλία καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες με τα ήδη ρημαγμένα οικονομικά από την επίθεση της τρικομματικής χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μέχρι και 23% θα φτάσουν οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια την εφαρμογή των πιο αντικοινωνικών και απάνθρωπων μέτρων που επινόησε ποτέ ο καπιταλισμός. Βασικά αγαθά για τη ζωή, όπως το φως, η θέρμανση, η χρήση οικιακών και άλλων συσκευών γίνονται στον 21ο αιώνα προνόμια.