Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Στο 28% η επίσημη ανεργία το Νοέμβρη κατά την ΕΛΣΤΑΤ - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο 28% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβρη του 2013, έναντι 26,3% το Νοέμβρη του 2012 και 27,7% τον Οκτώβρη του 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). 


Παρότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι τραγικά, αποτυπώνουν μέρος της ζοφερής πραγματικότητας, καθώς με βάση τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΛΣΤΑΤ θεωρεί εργαζόμενο (σύμφωνα με τα κριτήρια μέτρησης) ακόμα και αυτόν που δούλεψε έστω και μία ώρα τη βδομάδα της καταγραφής.

ΑΚΕΛ : Ερωτήματα από το Γιώργο Λουκαΐδη προς την κυβέρνηση για τη στρατιωτική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη καταστροφή των Συριακών χημικών όπλων.

 Θα συμμετέχει η Κύπρος στη στρατιωτική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία;
Τι κάνει η κυβέρνηση για να διενεργηθεί εκτός της Μεσογείου η καταστροφή των συριακών χημικών όπλων;


Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις  και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής Γιώργος Λουκαΐδης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για δύο καίρια ζητήματα της επικαιρότητας.

Ερώτηση του ΚΚΕ για την παρέμβαση της ΓΑΔΑ στα σχολεία.

 Ερώτηση προς τους υπ. Παιδείας και Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου προκειμένου να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:


«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ :Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού είναι εγγύηση για το λαό.

 Τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του Κόμματος, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.


Ο Γραμματέας της ΕΠ, Σάββας Βασιλειάδης, στην εισηγητική τοποθέτησή του σημείωσε πως για το ΚΚΕ ξεκινά τυπικά η προεκλογική καμπάνια, γιατί η ουσιαστική πολιτική επαφή των κομμουνιστών με το λαό δε σταμάτησε ποτέ, είναι συνεχής και δεν καθορίζεται από τις εκλογικές μάχες.