Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πενήντα φυλλάδια πολιτικού κόμματος-Στη μνήμη του Σερντάρ Γιακούμπ.


Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου



Τα παιδιά στην Ελλάδα μένουν στο σπίτι των γονιών ως τα τριάντα τους, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να τα λέμε «παιδιά». Τους κάνουμε δώρα, τα χαρτζιλικώνουμε κι αν κάνουν και καμιά βλακεία, κάνουμε τα στραβά μάτια. Τα παιδιά είναι παιδιά.

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΙ : Σε ετοιμότητα εκτός από τη Γαλλία και άλλες δυνάμεις.

Πίσω από τη δήθεν ευαισθησία για την «καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας» βρίσκεται το ενδιαφέρον για τον τεράστιο φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας


Σε πλήρη εξέλιξη ήταν από νωρίς χτες το πρωί το σφυροκόπημα πόλεων του βόρειου και κεντρικού Μάλι από τα γαλλικά βομβαρδιστικά, αυξάνοντας περαιτέρω τον αριθμό των προσφύγων που εγκαταλείπουν τις εστίες τους αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο από την κόλαση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, που ξεκίνησε η Γαλλία σε αυτή τη γωνία της Δυτικής Αφρικής και στηρίζουν ή ανέχονται διά της σιωπής, όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, υιοθετώντας τις προφάσεις περί «καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατίας».

Μεγάλη συμμετοχή κι ένθερμη ανταπόκριση στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα .


Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και πολύ θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους η συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στη στυγνή δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη, στα Πετράλωνα. 

Η πορεία ξεκίνησε από τον Ηλεκτρικό Σταθμό της περιοχής, πέρασε από κεντρικούς δρόμους (βίντεο εδώ) της πόλης αλλά και  από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο μετανάστης (βίντεο εδώ).

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ο Κεντρικός Τομέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.

Η αφαίρεση της λέξης «νέγρος» από παιδικό βιβλίο διχάζει τη Γερμανία




Ο 90χρονος συγγραφέας της «Μικρης μάγισσας» συμφωνεί με την αλλαγή της λέξης στο βιβλίο του που πρωτοεκδόθηκε το 1957

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απόφαση ενός εκδότη να αφαιρέσει τη λέξη "νέγρος" από την προσεχή, εκσυγχρονισμένη έκδοση ενός κλασσικού βιβλίου της γερμανικής παιδικής λογοτεχνίας.

Ο εκδοτικός οίκος Thienemann σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι θα προκαλέσει τέτοια αντιπαράθεση προετοιμάζοντας την έκδοση για το καλοκαίρι του 2013 μιας έγχρωμης έκδοσης της "Μικρής Μάγισσας" (Die Kleine Hexe), με την ευκαιρία της 90ής επετείου των γενεθλίων του συγγραφέα του βιβλίου, Ότφροντ Πρόισλερ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκθεση του ΔΝΤ





Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται.

Μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να σταματήσει τη φασιστική απειλή


Η παρατεταμένη επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων συνεχίζεται και εντείνεται. Όμως, για να ενορχηστρωθεί και να περάσει αυτή η επίθεση, το ντόπιο αστικό πολιτικό μπλοκ, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, πρέπει να έχει το λαό μας στη γωνία και τρομοκρατημένο. Πρέπει να διαλύσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και κάθε ελευθερία. Για να εξυπηρετηθεί πιο εύκολα αυτή η βίαιη ταξική επίθεση, το σύστημα δημιουργεί όρους μετατοπίζοντας το πολιτικό σκηνικό πιο δεξιά και φασιστικοποιώντας τη δημόσια ζωή.

Καταγγελία για την άγρια δολοφονία πακιστανού μετανάστη



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την άγρια δολοφονία του πακιστανού μετανάστη από δύο νεαρούς Έλληνες στα Πετράλωνα, την Πέμπτη τα ξημερώματα. Οι δολοφόνοι με τη φασιστική λογική τους , σκότωσαν το μετανάστη γιατί δήθεν τους έκλεινε το δρόμο.

Οι επιθέσεις από φασιστικές ομάδες που στέλνουν στο θάνατο μετανάστες ή στα νοσοκομεία με σοβαρούς τραυματισμούς, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

ΣΥΡΙΖΑ ίσον χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ: Αυτό λέει ουσιαστικά η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν ανατροπές σε περίπτωση ανόδου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνοντας επισημάνσεις που σίγουρα θα συζητηθούν.


Σύμφωνα με τους «ειδικούς» του ΔΝΤ η εμπιστοσύνη που φαίνεται να δείχνουν οι Έλληνες πολίτες στην αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να προκαλέσει πολιτική κρίση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει αυτολεξεί η έκθεση στην σελ. 39 «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική κρίση και σε χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από το ευρώ».