Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Να αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι αγωνιστές. Να τους δοθεί άμεσα πολιτικό άσυλο.


Στις 15-18 Απρίλη, οι αποκαλούμενες “αντιτρομοκρατικές δυνάμεις” της αστυνομίας σε Ευρώπη και Ελλάδα, πάνοπλες εισβάλουν σε σπίτια Τούρκων αγωνιστών και συλλαμβάνουν 11 άτομα. Στην Αθήνα 4, στη Γερμανία 7 και 1 στην Ελβετία. Οι παραπάνω αγωνιστές συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είναι μέλη και στελέχη του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό). Πρόκειται για οργάνωση την οποία το καθεστώς της Τουρκίας θεωρεί τρομοκρατική, όπως ακριβώς συμβαίνει και με όλες τις αριστερές οργανώσεις στην Τουρκία, όπου ακόμη και η έκφραση αριστερών πολιτικών απόψεων διώκεται με πολυετείς ποινές φυλάκισης. Σημειωτέον, ότι σε παρόμοια επιχείρηση πριν λίγα χρόνια στην Ευρώπη, αρκετά από τα ίδια άτομα είχαν και τότε συλληφθεί με παρόμοιες κατηγορίες οι οποίες τελικά κατέρρευσαν.

1η ΜΑΗ 2015. Με την εργατική τάξη μπροστάρη, στο δρόμο για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό

 

Εργάτες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες,
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τους λαούς παντού στο κόσμο, στη δίνη της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η κρίση του ιμπεριαλιστικού–καπιταλιστικού συστήματος όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά εντείνεται ολοένα και περισσότερο, μέσα από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Οι ανταγωνισμοί αυτοί, με πιο βασικό αυτόν των ΗΠΑ με την Ρωσία, έχουν ανοίξει ένα σωρό επικίνδυνα πεδία αντιπαράθεσης, με πιο χαρακτηριστικά την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Θέλοντας να μεταφέρουν την κρίση στις πλάτες των λαών, χρησιμοποιούν πολέμους και επεμβάσεις μακελεύοντας λαούς και γεννώντας καραβάνια μεταναστών!

1η ΜΑΗ: ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ: OMONOIA, 11:00 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ, 10:30 π.μ.

Μέρα της εργατιάς η Πρώτη του Μάη. Μέρα τιμής των αγώνων που έχει δώσει για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μέρα αφιερωμένη στα δίκια της εργατικής τάξης, στην προοπτική της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας, της κομμουνιστικής, της μοναδικής προοπτικής που μπορεί να πραγματώσει τα οράματα της ισότητας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Όμως, η Πρώτη του Μάη είναι και μέρα ταξικής ανασυγκρότησης. Είναι η μέρα που η εργατική τάξη κάνει τον απολογισμό της, βγάζει τα συμπεράσματά της, έτσι ώστε να οργανώσει σε πιο στέρεες βάσεις και πιο αποτελεσματικά τον αγώνα της ενάντια στις δυνάμεις του κεφάλαιου. Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μια μέρα αφιερωμένη στο χθες, είναι μια μέρα αφιερωμένη στο σήμερα και στο αύριο. Και σήμερα τα καθήκοντα για την εργατική τάξη, παγκόσμια και στη χώρα μας, είναι πολλά, δύσκολα και απαιτούν επείγουσα απάντηση.

Εργατική Πρωτομαγιά 2015: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν την 1η Μάη σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκηστις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Για την Αθήνα προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 9 το πρωί, σε: Πλατεία Κάνιγγος, Ομόνοια, Μετρό «Ευαγγελισμός», Στύλους Ολυμπίου Διός, Ταχυδρομείο Συντάγματος.