Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Στο δρόμο του Μπους ο Ομπάμα στο Αφγανιστάν.O ηγέτης που πήρε Νόμπελ Ειρήνης στέλνει 30-35.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν !

Oι τρεις χασάπηδες Πρόεδροι των Η.Π.Α

Πρόσθετες ενισχύσεις 30.000 έως 35.000 αμερικανών στρατιωτών στέλνει ο Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν,για να «τελειώσει τη δουλειά που άρχισε με την ανατροπή της κυβέρνησης των Ταλιμπάν το φθινόπωρο του 2001»,όπως δήλωσε ο ίδιος στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.Ακούγεται πολύ «μπουσικό» αυτό, αλλά δυστυχώς ο Ομπάμα φαίνεται να επιλέγει την πολιτική του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους στο αφγανικό ναρκοπέδιο. Την νέα στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν πρόκειται να ανακοινώσει ο Ομπάμα σε ομιλία του στην αμερικανική στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Οπως έγραφε η Ουάσινγκτον Ποστ «το αναθεωρημένο σχέδιο για το Αφγανιστάν αναμένεται να ορίζει τη σταδιακή ανάπτυξη στο διάστημα των επόμενων 12 έως 18 μηνών περίπου 30.000 έως 35.000 στρατευμάτων». Ηδη, στη χώρα βρίσκονται 68.000 Αμερικανοί στρατιώτες και 42.000 στρατιώτες από άλλες χώρες. Ο Ομπάμα έχει αποφασίσει να κλιμακώσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και πιέζει και τους συμμάχους (και την Ελλάδα) των ΗΠΑ να στείλουν και αυτοί επιπλέον στρατεύματα Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση νίκης των δυτικών δυνάμεων. «Η νίκη, η οποία κάθε μήνα που περνάει ορίζεται με όλο και πιο μετριοπαθείς όρους, φαίνεται πιο απόμακρη παρά ποτέ» έγραψε χαρακτηριστικά το βρετανικό περιοδικό Εκόνομισττ. Το χειρότερο είναι ότι η συνέχιση του πολέμου στο Αφγανιστάν ενισχύει τις θέσεις των Ταλιμπάν και στο γειτονικό Πακιστάν –μίας ισλαμικής χώρας 170 εκατομμυρίων κατοίκων, που συμβαίνει να έχει και πυρηνικά όπλα. Ο απόλυτος εφιάλτης…

Πηγή:www.topontiki.gr

Θέση αρχών η κατάργηση των βάσεων -Στ. Στεφάνου: Προέχει το Κυπριακό· θα εγείρουμε το θέμα μετά τη λύση

Η κατάργηση των βρετανικών βάσεων είναι η θέση της Λευκωσίας τόνισε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι το Κυπριακό. Δεν υποβαθμίζονται οι Βάσεις Δεκέλειας ανακοίνωσε η Διοίκησή τους. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θέτει τώρα θέμα διάλυσης των βρετανικών βάσεων και πρόσθεσε ότι η Βρετανία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εγγυήτρια δύναμη, πρέπει να εργαστεί προς τη σωστή κατεύθυνση και να βοηθήσει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση αρχών. «Με το καλό, όταν επιλύσουμε το Κυπριακό και επουλώσουμε τις πληγές, ασφαλώς θα εγείρουμε το θέμα της διάλυσης των βάσεων» συμπλήρωσε. «Είναι θέμα αρχής για μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Στεφάνου. Δεν υποβαθμίζονται οι βάσεις ανακοινώνουν οι Βρετανοί Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή της η διοίκηση των βρετανικών βάσεων αναφέρει ότι δεν υποβαθμίζονται οι βάσεις Δεκέλειας, αλλά γίνονται εργασίες αναβάθμισης συγκεκριμένων εγκαταστάσεων. Απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διοίκηση των βάσεων επισημαίνει ότι πρόκειται για προσωρινή μετακίνηση στρατιωτών από τις βάσεις Δεκέλειας προς τις βάσεις Ακρωτηρίου, που δεν σχετίζεται με την πρόταση της βρετανικής Κυβέρνησης για παραχώρηση εδάφους, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «δεν υπάρχουν σχέδια για υποβάθμιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Δεκέλεια», ενώ επιβεβαιώνεται ότι έχουν μεταφερθεί, προσωρινά όμως, αριθμός στρατιωτών από την Δεκέλεια στις βάσεις Ακρωτηρίου, καθώς γίνονται εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων «Αλεξάνδρα» στη Δεκέλεια. Προστίθεται ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στις βάσεις Δεκέλειας. Μόνο 80 στρατιώτες, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα επιστρέψουν στη Βρετανία, οι οποίοι αποτελούσαν μαζί με 62 Κύπριους μηχανικούς μέρος της ομάδας υποστήριξης, που διαλύεται. Αναφέρεται, επίσης, ότι οι βρετανικές βάσεις βρίσκονται σε συνεννόηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων που επηρεάζονται, για να βρεθούν οι καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης τους. Η διοίκηση των βάσεων προσθέτει, τέλος, ότι τίποτα από τα πιο πάνω δεν σχετίζεται με την πρόταση της βρετανικής Κυβέρνησης στις 11 Νοεμβρίου, για παραχώρηση εδάφους, στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος.



Πηγή:ΧΑΡΑΥΓΗ


Νέα Δημοκρατία, η επόμενη μέρα















TA NEA-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ















City Press






Κ.Κ.Ε-Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων στην Πολωνία


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την θρασύτατη και προκλητική ενέργεια της Πολωνικής κυβέρνησης, που αξιοποιώντας τον αντικομμουνισμό, που αναπτύσσεται στους κόλπους της δήθεν δημοκρατικής ΕΕ, απαγόρευσε τη χρήση των κομμουνιστικών σύμβολων στην Πολωνία.
Η νέα αυτή αντικομουνιστική απαγόρευση έρχεται σε απροκάλυπτη αντίθεση με τους πρόσφατους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών του καπιταλισμού για την πτώση του τείχους του Βερολίνου και τα παχιά τους λόγια περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας. Αποκαλύπτει το ψεύδος και την υποκρισία της αστικής δημοκρατίας.
Οι απαγορεύσεις των κομμουνιστικών συμβόλων στις χώρες της ΕΕ φανερώνει ότι οι κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί φοβούνται την νέα αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού και επαναστατικού κινήματος γιατί γνωρίζουν πόσο μεγάλες και ανυπέρβλητες  είναι οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, και ότι το μέλλον ανήκει σε μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση  ανθρώπου από άνθρωπο. Ανήκει στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να απαιτήσει να παρθεί πίσω τόσο αυτή όσο και όλες οι προηγούμενες αντικομμουνιστικές διώξεις και απαγορεύσεις στις χώρες της ΕΕ.
Μετά τις χώρες της Βαλτικής και την Ουγγαρία τώρα πλέον και σε μια ακόμη χώρα μέλος της ΕΕ την Πολωνία, απαγορεύουν το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι που συμβολίζουν την πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Που συμβολίζουν το αίμα και τη θυσία εκατομμυρίων κομμουνιστών, που πρωτοστάτησαν στον αντιφασιστικό αγώνα και τη συντριβή του φασισμού στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Που συμβολίζουν τους ταξικούς πολιτικούς αγώνες για το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν παιδεία και υγεία και άλλες κατακτήσεις, που πέτυχαν οι εργαζόμενοι με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, χάρη και στην ακτινοβολία που ασκούσε η σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ και σε άλλες χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Κατακτήσεις, που σήμερα σφαγιάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, που δείχνει τα ιστορικά του όρια.
Ο στόχος του ιμπεριαλισμού είναι να ξεριζώσει με κάθε τρόπο από τη συνείδηση του πολωνικού και όλων των λαών της Ευρώπης τις επιτυχίες του σοσιαλισμού. Για αυτό στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της ΕΕ διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία, γι' αυτό απαγορεύουν τα  Κομμουνιστικά Κόμματα, για αυτό και ξεδιάντροπα διαστρεβλώνουν την ιστορία, συκοφαντούν με τερατώδη ψέματα το σοσιαλισμό και επιχειρούν να επιβάλουν το ανοσιούργημα της ταύτισης του κομμουνισμού με τον φασισμό.
Το ΚΚΕ εκφράζει την συντροφική αλληλεγγύη του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας και σε όλους τους Πολωνούς κομμουνιστές και τους διαβεβαιώνει πως θα βρίσκεται σταθερά και μαχητικά στο πλάι τους για να αποκρουστεί ο αντικομμουνισμός και η τρομοκρατία όσων αγωνίζονται για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής τάξης.




Χιλιάδες καμήλες εισέβαλαν σε κωμόπολη της Αυστραλίας


 
Πολλές χιλιάδες άγριες καμήλες έχουν "λεηλατήσει" την απομακρυσμένη πόλη Ντόκερ Ρίβερ της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, προκαλώντας το χάος και τον τρόμο στους ντόπιους. Οι καμήλες εισέβαλαν στην πόλη ψάχνοντας απεγνωσμένα για νερό και τα έκαναν όλα "γης μαδιάμ", προκαλώντας πανικό στους 350 κατοίκους της κωμόπολης.
Εξάλλου, οι καμήλες απειλούν γενικότερα το... οικοσύστημα της Αυστραλίας, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη.
'Ήδη η πολιτειακή κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας έχει δώσει εντολή να οδηγηθούν οι καμήλες στην έρημο και εκεί να τουφεκιστούν. 
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο πληθυσμός των άγριων καμήλων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. "Ο πληθυσμός τους πρέπει να μειωθεί δραστικά", δήλωσε ο καθηγητής Μάρι Μαγκρέγκορ που έκανε την έρευνα. Ο ίδιος πρότεινε να σφαγιαστούν εκατοντάδες χιλιάδες καμήλες και το κρέας τους να διατεθεί τόσο για ανθρώπινη κατανάλωση όσο και για τη σίτιση ζώων. "Τρώτε καμήλες για το καλό της Αυστραλίας" ήταν το σύνθημα του.
Η τοπική βουλευτής ανησυχεί γιατί ο θάνατος που επιφυλάσσεται στις καμήλες θα είναι "ιδιαίτερα σκληρός". "Αν ο θάνατος δεν είναι ακαριαίος, τότε τα ζώα θα έχουν έναν ιδιαίτερα αργό και βασανιστικό θάνατο", είπε.

Πηγή:www.nooz.gr

Guardian: «Ισλανδία της Ευρωζώνης η Ελλάδα»

  Ενα νέο δυσφημιστικό δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Με τη διαφορά ότι δεν προέρχεται από κάποιο από τα συνήθη οικονομικά έντυπα, αλλά από ένα έγκυρο κεντροαριστερό. Ο λόγος αφορά στον βρετανικό Guardian, ο οποίος σε σημερινό του ρεπορτάζ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «Ισλανδία της Ευρωζώνης» και εκτιμά ότι θα χρειασθεί να καλυφθεί πολύ μεγάλος δρόμος έως ότου η οικονομία επανέλθει στο σωστό δρόμο.



Πηγή:www.kathimerini.gr

BENEZOYEΛΑ- Εργατικές κινητοποιήσεις





Tην απαίτηση για την προώθηση της νέας εργατικής νομοθεσίας που έχει «παγώσει» στο Κοινοβούλιο προβάλλει το ΚΚ Βενεζουέλας, που διοργάνωσε νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή και την εργοδοτική ασυδοσία που πλήττει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Στο στόχαστρο της πάλης, η ανάκληση της απόλυσης 156 εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Μιτσουμπίσι» στην επαρχία Ανσοατέκι, ανάμεσα σε αυτούς και 11 συνδικαλιστές που είχαν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοσία, που είχαν φτάσει έως και τη δολοφονία δύο εργατών.
Πρόκειται για τη δολοφονία του Πέδρο Σουάρες από το εργοστάσιο της «Μιτσουμπίσι» και τον Χοσέ Μαρκάνο από το γειτονικό εργοστάσιο «Macusa» που κατασκευάζει εξαρτήματα αυτοκινήτων, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν η τοπική αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει εκατοντάδες εργατών που είχαν καταλάβει το εργοστάσιο της «Μιτσουμπίσι» στο πλαίσιο των εργατικών κινητοποιήσεών τους τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ανάμεσα στους απολυμένους συνδικαλιστές είναι «και ο γγ του συνδικάτου Φέλιξ Μαρτίνες». Οπως κατήγγειλε ο Πέδρο Εουσέ, μέλος του ΠΓ του ΚΚΒ, σε πρόσφατη συνέντευξη, το υπουργείο Εργασίας όσο και η Επιθεώρηση Εργασίας έκαναν δεκτές τις απολύσεις αυτές. Επίσης ο Εουσέ τόνισε ότι δεν πρόκειται για «ένα τοπικό φαινόμενο στο εργοστάσιο της "Μιτσουμπίσι" αλλά είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει και έχει συνέπειες σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στον αγώνα προάσπισης των συνταγματικών και των εργατικών δικαιωμάτων».
Το υπουργείο Εργασίας, όπως τονίζει το ΚΚΒ, πολλές φορές δρα προς όφελος της εργοδοσίας «γεγονός που συνιστά ένα πραξικόπημα όχι μόνο στους εργαζόμενους της "Μιτσουμπίσι" και του συνδικάτου, αλλά και του συνόλου του εργατικού κινήματος». Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη της άμεσης ψήφισης της νέας εργατικής νομοθεσίας καθώς θα συνεχίσουν να κορυφώνονται οι πιέσεις εκ μέρους των ολιγαρχικών κύκλων για απεμπόλησή του, αφού θα κατοχυρώσει περισσότερα δικαιώματα και εξουσίες στην εργατική τάξη. Το νέο αυτό νόμο έχουν προτείνει και προωθήσει στην Εθνοσυνέλευση οι κομμουνιστές εδώ και ένα χρόνο, ωστόσο υπάρχει καθυστέρηση στη συζήτηση και ψήφισή του καθώς υπάρχουν αντιδράσεις όχι μόνο από τις εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά και από τομείς μέσα στο λεγόμενο «Μπολιβαριανό» μπλοκ που δε θέλουν να προχωρήσουν οι αλλαγές.

Πηγή:Ριζοσπάστης

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Βαθύτερος στόχος ο εκφοβισμός του λαϊκού κινήματος Η εισαγγελική δίωξη αφορά στην Σοφία Καλαντίδου, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από τα «Τζάμπο» στη Θεσσαλονίκη


Στην αρμόδια Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συζητιέται σήμερα το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να αρθεί η ασυλία της Σοφίας Καλαντίδου,βουλευτή του ΚΚΕ. Η προσπάθεια να διωχθεί το στέλεχος του ΚΚΕ αντανακλά το πνεύμα και το γράμμα της απαράδεκτης εντολής Σανιδά, με την οποία, στις αρχές του περασμένου χρόνου, ζητούσε από τους υφισταμένους του να πάρουν όλα τα μέτρα για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων που διοργάνωνε πανελλαδικά το ταξικό κίνημα, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη του νεολαίου Νίκου Νικολόπουλου από την πολυεθνική «Τζάμπο».

Στις συγκλονιστικές αυτές κινητοποιήσεις, οι κομμουνιστές βουλευτές, όπως και εκατοντάδες άλλα στελέχη του Κόμματος, δε θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων, που αναμετρούνταν συνολικά με την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις από μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες. Η δίωξη της Σοφία Καλαντίδου, η οποία καταγγέλλεται επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων έξω από τα «Τζάμπο» της Θεσσαλονίκης στις 31/1/2009, αντανακλά αυτήν ακριβώς την προσπάθεια της αστικής δικαιοσύνης να ποινικοποιήσει και να φοβίσει το λαϊκό κίνημα, για να προστατέψει τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Γι' αυτόν το λόγο, οι καταγγελίες της «Τζάμπο» και του Συνδέσμου των μεγαλεμπόρων είχαν προκαλέσει τότε την παρέμβαση Σανιδά, στο πλαίσιο της οποίας εκκρεμούν σήμερα δεκάδες δίκες σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και στελεχών του ΚΚΕ για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος. Την ίδια ώρα, καμιά ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει από την πλευρά της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες τόσο του Ν. Νικολόπουλου, όσο και του ΠΑΜΕ, ότι ο νεολαίος υπάλληλος εκβιάστηκε από την εργοδοσία και έγινε προσπάθεια να δωροδοκηθεί πριν απολυθεί για συνδικαλιστικούς λόγους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μήνυση υπαλλήλου της πολυεθνικής, αφορά εκτός από τη βουλευτή του ΚΚΕ, τέσσερις ακόμα συνδικαλιστές: ΤουςΣωτήρη Ζαριανόπουλο, Αντώνη Χανίδη, Κώστα Ψυχογιό και Θανάση Χιονά. Η Σοφία Καλαντίδου δεν περιλαμβάνεται στους «δράστες», αλλά στο σχετικό σήμα της αστυνομίας, όπου κατέθεσαν με πανομοιότυπο τρόπο ένας αστυνομικός και ένας ακόμα «μάρτυρας», χαρακτηρίζεται σαν «επικεφαλής» ομάδας 50 μελών του ΠΑΜΕ. Η κατηγορία που της αποδίδεται είναι η πράξη «της παράνομης βίας» και σαν «αιτία εγκλήματος» καταγράφεται η «αντικοινωνική συμπεριφορά»!
Πηγή:Ριζοσπάστης