Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Να πλημμυρίσουμε αύριο το Σύνταγμα


Στις 7 το απόγευμα ο λαός της Αθήνας διαδηλώνει ενάντια στα χαράτσια
Να πλημμυρίσουν αύριο το Σύνταγμα μαζί με τις οικογένειές τους και να διαδηλώσουν την απόφασή τους να μη δεχτούν να πληρώσουν τα χαράτσια καλεί εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία της Αττικής το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να οργανώσουν παντού την πάλη για να μη χρεοκοπήσει ο λαός και αύριο στις 7 το απόγευμα, που στη Βουλή θα συζητείται η τροπολογία για το φόρο στα ακίνητα, να δώσουν λαϊκή αγωνιστική απάντηση, ξεπερνώντας τους εκβιασμούς και τις απειλές.
Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα δημοψηφίσματα



Η κυβέρνηση καταθέτει σχέδιο νόμου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων την ίδια στιγμή που αποφασίζει από κοινού με την τρόικα για ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό. 
Η κυβέρνηση που απαξιώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή βούληση, που προσπαθεί να χειραγωγήσει το λαό με ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς,  ενώ οδηγεί τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία,  δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν με φτηνά, επικοινωνιακά κόλπα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Η πρόθυμη στατιστική κυβέρνησης και τρόικας



Οι πρόσφατες καταγγελίες της κ. Γεωργαντά που η κυβέρνηση έδιωξε μαζί με άλλους από το ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αναδεικνύουν την πραγματική λειτουργία της υπηρεσίας που δεν είναι παρά η κατασκευή «στοιχείων», υπό τη σκέπη του Παπακωνσταντίνου χτες, του Βενιζέλου σήμερα. Στόχος η προπαγανδιστική στήριξη του ξεπουλήματος από την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΕΕ - ΔΝΤ. Οι ακριβοπληρωμένοι τεχνοκράτες λειτουργούν με όρους μαφίας, ζητώντας ομερτά και συνένοχη σιωπή, μεθοδεύοντας εισβολές της ασφάλειας σε σπίτια, εξωθώντας σε παραιτήσεις.

Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες από την Πέμπτη


ENET.GR

Ακινητοποιούνται από την ερχόμενη Πέμπτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω των κινητοποιήσεων που ξεκινούν οι εργαζόμενοι.
Την αρχή έκαναν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ) που ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από μεθαύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Σενάρια χρεοκοπίας και κοινωνικής αναταραχής από τα διεθνή ΜΜΕ



Βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι και σήμερα τοελληνικό αδιέξοδο, με τις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, τα σενάρια περί χρεοκοπίας και τον αναβρασμό της ελληνικής κοινωνίας να απασχολούν τα διεθνή πρωτοσέλιδα και ιστοσελίδες. 

«Η Ελλάδα ζητεί βοήθεια, καθώς τα μετρητά τελειώνουν» αναφέρει η αναφορά του CNN, στην οποία αναφέρεται πως οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν αναβιώσει τους φόβους ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε άναρχη χρεοκοπία, κάτι που οι επενδυτές και οι οικονομολόγοι φοβούνται πως θα μπορούσε να πλήξει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σχόλιο του KKE για τις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης – Τρόϊκας (20/09/11)



Οι εκβιασμοί, οι απειλές, η τρομοκρατία σε βάρος του λαού δεν πρέπει να περάσουν.
Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες πρέπει να είναι το πρώτο χαστούκι, το πρώτο βήμα μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης. Κυβέρνηση και τρόικα δεν συζητούν μόνο τα νέα μέτρα ακρωτηριασμού εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων αλλά και το πώς θα αλυσοδέσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, που μπορεί να τους βάλει εμπόδια, να ανατρέψει την πολιτική τους που οδηγεί το λαό μόνιμα στη φτώχεια και την ανασφάλεια.   

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο Alter (Γ. Αυτιά)




•    H χώρα βρίσκεται σε ιδιότυπο καθεστώς συνταγματικού, κοινοβουλευτικού και οικονομικού πραξικοπήματος
•    Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν εσωτερική στάση πληρωμών συντάξεων και μισθών τον Οκτώβρη, με αφορμή ότι η επόμενη ομολογιακή δόση λήγει τον επόμενο Μάρτη και δεν απειλούνται άμεσα οι πιστωτές μας.
•    Στόχος τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο να δεχτούν τα χαράτσια, τις απολύσεις, τη fast track εκποίηση του δημόσιου πλούτου
•    Η μόνη λύση για να μη δούμε τα χειρότερα, η κυβέρνηση εθελοδουλίας να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές.

Επιστολή Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας προς ΓΣΕΕ



Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Δ.Α.Σ.


Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, ικανοποιώντας τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες του κεφαλαίου, γενικεύει και κλιμακώνει τον καθολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Σε μια περίοδο που γενικεύεται η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση των εργαζομένων ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τους φορείς τους, η στάση της ΓΣΕΕ συνιστά ευθεία και προκλητική στήριξη τόσο των ίδιων των αντιλαϊκών μέτρων όσο και πολύ περισσότερο των πολιτικών φορέων που τα προωθούν.

Aιματηρή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας.Τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα σε μικρό πούλμαν.



Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Αγκυρας. Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το αν υπάρχουν νεκροί.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν. Ωστόσο σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος της συνοικίας Κανκάγια της τουρκικής πρωτεύουσας αναφέρει πως δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά τρεις τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Κάτω τα χέρια από το ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα



H ANTAΡΣΥΑ καταγγέλλει την παρακρατική επίθεση στην Κατάληψη των Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών του ΕΜΠ, από γνωστή ομάδα.Πρόκειται για μια μεθοδευμένη επίθεση ασφαλίτικου τύπου που επεδίωξε να χτυπήσει το ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα, στοχοποιώντας τους αγωνιστικούς συλλόγους και τις ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις που εδώ και χρόνια όπως και στην κρίσιμη αυτή περίοδο μπαίνουν μπροστά στους αγώνες της νεολαίας.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ- Ούτε βήμα πίσω στον εκβιασμό της κυβέρνησης


 
Συνάντηση είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ) για το ζήτημα των νέων χαρατσιών που η κυβέρνηση θέλει να τα επιβάλει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ούτε βήμα πίσω στον εκβιασμό που κάνει η κυβέρνηση να φορολογεί τα σπίτια 100 και 150 φορές με τα τιμολόγια της ΔΕΗ και ενδεχομένως να προσθέσει και άλλους φόρους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Εμείς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που παίρνεται και συμμετέχουμε ενεργητικά, ούτως ώστε:

22 Σεπτέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Στήριξης του αγώνα του ΠΑΜΕ και των Ελλήνων Εργαζομένων



Η Συνδικαλιστική Ομάδα της Κολομβίας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας οργανώνει στις 22 Σεπτέμβρη Παγκόσμια μέρα στήριξης του αγώνα του ΠΑΜΕ και των Ελλήνων εργαζόμενων, ενάντια στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ.
Την μέρα αυτή συνδικάτα από όλο το κόσμο θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με συγκεντρώσεις στις πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Την ίδια μέρα, στις 22 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ συναγωνιστής ΒΑΛΕΝΤΙΝ ΠΑΤΣΟ θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ μεταφέροντας την αλληλεγγύη του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος στους εργάτες της χώρας.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ- Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι όρος για να αρχίζει να γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του λαού =Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο στο Φεστιβάλ


Κάτω από «βροχή» συνθημάτων και χειροκροτημάτων ανέβηκε στο βήμα του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε μια συγκέντρωση, πραγματική λαοθάλασσα που είχε κατακλύσει όλους τους χώρους του πάρκου «Τρίτση».
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε την ομιλία της με μια αναφορά στις τρέχουσες εξελίξεις του Σαββάτου, κάλεσε το λαό να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα και ενημέρωσε τον κόσμο για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Ευ. Βενιζέλο:

Προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια είναι η Κύπρος, διαβεβαιώνει ο Δ.Χριστόφιας


Η Κύπρος έχει εξετάσει όλα τα σενάρια και είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, επισήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στο ζήτημα των γεωτρήσεων που άρχισαν τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο για τον κίνδυνο κρίσιμών εξελίξεων, λόγω των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου, υπογράμμισε ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έχει βάλει κάτω όλα τα σενάρια σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και όλους τους παράγοντες, που μπορούν να εμπλακούν σε μια κρίση, με σκοπό την προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα».

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής-''Παύση πληρωμών του λαού προς τους διεθνείς τοκογλύφους''


alt
    Μέτωπο  Αλληλεγγύης και  Ανατροπής
 
    Με  την άρνηση για  πληρωμή στην εισφορά  και τα τέλη: Παύση  πληρωμών του λαού προς τους διεθνείς τοκογλύφους 
 
   Μετά και τα νέα  πρωτοφανή μέτρα που κυριολεκτικά καταστρέφουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, εργαζόμενων, άνεργων, μικρομεσαίων, νεολαίας, γυναικών, η στάση πληρωμών γίνεται μονόδρομος για τον λαό που πρέπει να τον επιβάλει άμεσα η ίδια η κοινωνική πλειοψηφία με την παρέμβασή της.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια! Ούτε την έκτακτη εισφορά ούτε το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ -Ενισχυμένο και πρώτο το «Κέντρο Ομόνοιας»-Μεγάλη επιτυχία για τους κομμουνιστές του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας (Απαγορεύεται η δράση του ΚΚ)


Socialist Party of Latvia


Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17/9 στη Λετονία νικητής αναδείχτηκε ο συνασπισμός «Κέντρο Ομόνοιας», μ' επικεφαλής τον νυν δήμαρχο της πρωτεύουσας Ρίγας, Νιλ Ουσακόφ. Στο συνασπισμό συμμετέχει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, στο οποίο ηγείται ο πρώην Α` γραμματέας του ΚΚ Λετονίας, πρώην πολιτικός κρατούμενος (την περίοδο 1991-97) και σήμερα ευρωβουλευτής, Αλφρεντ Ρούμπιξ.
Το «Κέντρο Ομόνοιας» συγκέντρωσε το 28,4% των ψήφων κι εξέλεξε 31 βουλευτές στους 100, εκ των οποίων οι 4 προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας.

Κρίσιμη εβδομάδα για το φοιτητικό κίνημα!


Απάντηση στους «ανεξάρτητους του facebook» και προτάσεις για τη συνέχεια



Του Νίκου Κανελλή

Το Φοιτητικό Κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Οι καταλήψεις μπαίνουν στην 4η εβδομάδα και η κυβέρνηση, με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ που την στηρίζουν, προχωρά σε αντεπίθεση με στόχο να σταματήσουν οι καταλήψεις. 

Το κίνημα του facebook

Το υπουργείο (διάλυσης της) παιδείας απειλεί ότι θα χαθεί το εξάμηνο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Ταυτόχρονα οι κονδυλοφόροι του συστήματος προσπαθούν να παρουσιάσουν τις διάφορες σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο facebook για «ανοιχτή σχολή», των λεγόμενων «ανεξάρτητων» φοιτητών, σαν πλειοψηφικό ρεύμα. 

Προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα, να παρουσιάσουν όσους αγωνίζονται σαν φοιτητο-πατέρες ελεγχόμενους από τα συμφέροντα των κομμάτων τους, οι οποίοι μάλιστα επιβάλλουν με τη βία (!) την άποψή τους. Από την άλλοι όσοι θέλουν να σταματήσουν τις καταλήψεις είναι οι «σώφρονες» φοιτητές που νοιάζονται για το μέλλον τους.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ.Κριτσωτάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα: Η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για τα ναυάγια με τοξικά-πυρηνικά στη Μεσόγειο



Στο 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου που διοργάνωσε το δραστήριο  Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, ο κ Άντζελο Τζεντίλι, μέλος της Εθνικής Γραμματείας της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης της Ιταλίας LEGAMBIENTE, κατήγγειλε ότι στη Μεσόγειο έχουν συμβεί πολλά ναυάγια, με τοξικά-πυρηνικά που αποτελούν βόμβες με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία του αναφέρει: «Βυθίζουν πλοία για να ξεφορτωθούν επικίνδυνα απόβλητα των οποίων η διαχείριση κοστίζει πολύ, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν από τις αποζημιώσεις που παίρνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες.