Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ο Red Star γράφει για τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.

Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου,  ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και ο Χέλμουτ Κολ,  βρέθηκαν στο Βερολίνο για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις .Ό,τι και να πει κάποιος για τους τρεις "μεγάλους" ηγέτες , θα είναι λίγο...Θα σταθώ λίγο στον Γκορμπατσώφ ο οποίος ένα μήνα πριν καταρρεύσει το τείχος, βρισκόταν στο Βερολίνο για τον εορτασμό των 40 χρόνων  για την ανέγερση του!


Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ που τιμήθηκε με το Νόμπελ ειρήνης το 1990, ήταν αυτός που διέλυσε οριστικά την Σοβιετική Ένωση.Βέβαια το κακό είχε ξεκινήσει από πολύ πιο νωρίς από το 20ό Συνέδριο του KKΣE .
Όμως η Αντεπανάσταση στην Σοβιετική Ένωση στηρίχθηκε στην λεγόμενη περεστρόικα που παραπλανητικά χρησιμοποίησε σοσιαλιστικά συνθήματα.Και εμπνευστής της ήταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ που είχε με το μέρος του σημαντικό μέρος μελών του Κ.Κ.Σ.Ε.Δυστυχώς η προσπάθεια των πραγματικών κομμουνιστών μέσα στο Κόμμα για την διαγραφή του Γκορμπατσώφ δεν είχε αποτέλεσμα.Ο Γ.Γ της PIZZA HUT, αργότερα γνωστός και ως Τσάρος των τσαντών Louis Vuitton δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί θυμό.Και όσοι υπάρχουν κάποιοι σύντροφοι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αλλού που ακόμη τον θαυμάζουν και τον προβάλλουν ως θετικό πρότυπο, θα υπάρχει και η αδυναμία συνεργασίας ακόμη και σε επίπεδο βάσης της αριστεράς.


Σύντροφοι, η ιστορία διδάσκει γι'αυτό ας παραδεχτούμε ότι το Κ.Κ.Ε του 2009 , είναι καλύτερα προετοιμασμένο από ότι το Κ.Κ.Ε του 1989 ας πούμε.Είναι πιο διαβασμένο και έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος.Ο περιορισμός των πολιτικών ολισθημάτων από την μεριά της ηγετικής ομάδας του Κ.Κ.Ε αποτελεί προυπόθεση για έναν πιο πειστικό λόγο που θα εμπνεύσει τον λαό.Και το Κ.Κ.Ε έχει υποπέσει σε σημαντικά σφάλματα στο παρελθόν, αλλά αυτή την χρονική περίοδο που ζούμε αποτελεί μια από τις πιο φερέγγυες κομμουνιστικές φωνές στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.Γι'αυτό υπάρχει η ανάγκη να συνταχθούμε στις γραμμές του ή να το παρακολουθούμε προσεχτικά για μια μελλοντική ένταξη και συμμετοχή .


Εγώ προσωπικά ανήκω στην δεύτερη ομάδα ,των ανένταχτων υποστηριχτών του και κρατάω τις όποιες επιφυλάξεις μου, χωρίς όμως να μεμψιμοιρώ.Βλέπω αμυδρό φως στην άκρη του τούνελ που χρονικά ξεκίνησε με την πτώση του τείχους του Βερολίνου 20 χρόνια πίσω...



Εμπλοκή στις έρευνες ζητούν οι Αμερικανοί-Ελπίδες στις ΗΠΑ για αναβίωση της στενής συνεργασίας που είχαν με τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη σε θέματα τρομοκρατίας. Εμπειρους και αδίστακτους χαρακτηρίζουν τους νέους τρομοκράτες

Παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών ασφαλείας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, εν τούτοις επιθυμούν άμεση εμπλοκή στις έρευνες, καθώς πιστεύουν ότι έχουν τις δυνατότητες να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Ελπίδα τους είναι ότι θα αναβιώσει η στενότατη συνεργασία που είχαν με τον Ελληνα υπουργό στις αρχές της δεκαετίας που οδήγησε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και άλλων συγγενών οργανώσεων.



Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, που πιστεύουν ότι πρέπει να πραγματοποιήθηκε από έμπειρους και αδίστακτους, όπως τους χαρακτηρίζουν, τρομοκράτες, ανησύχησε τα ανώτερα κλιμάκια της CIA και του FBI και τους αρμοδίους των υπηρεσιών που ασχολούνται με την τρομοκρατία στην Ευρώπη. Πιστεύεται πάντως ότι η αναβίωση της εσωτερικής τρομοκρατίας δεν θα επηρεάσει το θέμα της βίζας, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο κατάργησής της για τους Ελληνες πολίτες. Πριν από την τελευταία επίθεση, το τελικό «πράσινο φως» ήταν ζήτημα ολίγων ημερών.
Σκληρή καταδίκη
Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε με σκληρό τρόπο την τελευταία τρομοκρατική επίθεση, και εξέφρασε την ευχή για ταχεία ανάρρωση των τραυματισθέντων αστυνομικών. Ταυτόχρονα, αξιωματούχος που ασχολείται με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος τόνισε στο «Εθνος» ότι η Ουάσιγκτον «είναι πανέτοιμη να συνεργαστεί και να βοηθήσει εφόσον της ζητηθεί».

Στην αμερικανική πρωτεύουσα συμφωνούν ότι η οργάνωση «17 Νοέμβρη» δεν έχει εξαρθρωθεί πλήρως, ενώ θεωρούν πως οι νέες ομάδες που εμφανίστηκαν είναι πιο επικίνδυνες. Ενας διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι τα μέλη των οργανώσεων «Επαναστατικός Αγώνας» και «Σέχτα Επαναστατών» είναι πιο σκληροί και αδίστακτοι, πιο βίαιοι αλλά και πιο έμπειροι στη χρήση όπλων. Στην Ουάσιγκτον ομιλούν για ένα νέο είδος τρομοκρατίας που δεν είναι ακριβώς «αντάρτικο πόλεων». Είναι, λένε, μία νέα μορφή αντάρτικου που διοικείται από ανθρώπους οι οποίοι δεν δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή και οι οποίοι πιθανότατα έχουν σχέση και με εγκληματίες. Δεν έγινε λόγος για σχέση των τρομοκρατών με ομοίους τους στο εξωτερικό.
Οι Αμερικανοί επιδιώκουν συνεργασία σε όλα τα επίπεδα καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτελούν τον βασικό στόχο των τρομοκρατικών ομάδων. Υπενθυμίζουν ότι δεν έχει συλληφθεί κανείς για την επίθεση με ρουκέτα εναντίον του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας τον Ιανουάριο του 2007, ούτε για άλλες επιθέσεις που στόχευαν Αμερικανούς πολίτες ή εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων.
Οδηγίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί διπλωμάτες που εργάζονται στην Ελλάδα έλαβαν οδηγίες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν χώρους πραγματοποίησης διαδηλώσεων και περιοχές που χαρακτηρίζονται επικίνδυνες, όπως τα Εξάρχεια.

Στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας συμπεριλαμβάνεται η υπενθύμιση ότι ακόμα και οι ειρηνικές διαδηλώσεις μπορούν να μετατραπούν σε αντιπαραθέσεις και πιθανότατα να εξελιχθούν σε εκδηλώσεις βίας.
Καλούνται δε οι πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν περιοχές όπου διεξάγονται διαδηλώσεις και να είναι προσεκτικοί στην περίπτωση που βρεθούν σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα οι αξιωματούχοι των αρμοδίων υπηρεσιών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν σκέφτονται να εγκρίνουν οδηγίες που πιθανότατα θα προκαλούσαν οικονομική ζημιά στην Ελλάδα.
Οι Αμερικανοί επιθυμούν να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον το συντομότερο δυνατόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν και αντιλαμβάνονται πως οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη απουσίας του κ. Χρυσοχοϊδη από το υπουργείο του.
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των Αμερικανών με την προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας δεν ήταν οι καλύτερες στο θέμα της τρομοκρατίας και σε αρκετές περιπτώσεις εκφράστηκαν παράπονα για την αναποτελεσματικότητα, όπως τη χαρακτήριζαν, της ελληνικής αστυνομίας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, www.ethnos.gr

Έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ !


Η νέα φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελευθερίες ανά τον κόσμο, συνεχίζει να υπηρετεί τη γνωστή «ανορθογραφία»:
Οι διαπλανητικοί δολοφόνοι αυτοαναγορεύονται σε «ελεγκτές» και «βαθμολογητές» (!) των άλλων σε ζητήματα δημοκρατίας, ανεκτικότητας και προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.


Η φετινή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών μάς αφορά και κάπως ειδικότερα, καθώς υπηρετεί το «δημοκρατικό αυτοθαυμασμό» των ΗΠΑ, βάζοντας στο στόχαστρο τον «Ριζοσπάστη».
Για την ακρίβεια, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιτίθεται στον «Ρ» ισχυριζόμενο ότι η εφημερίδα επιδεικνύει «αντισημιτική» συμπεριφορά! Το «στοιχείο» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο «Ρ» κατήγγειλε με όλους τους τρόπους τη χιτλερικού τύπου ιμπεριαλιστική θηριωδία την οποία διέπραξε το κράτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, κατά την επιδρομή στη Γάζα, στις αρχές του χρόνου.
Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί (τακτική που ακολουθούν και οι εγχώριοι «παπαγάλοι» τους) βαφτίζουν τον αντιαμερικανισμό με την έννοια της καταδίκης του ιμπεριαλισμού σαν «εθνικισμό», ή την καταδίκη των θηριωδιών του κράτους του Ισραήλ σαν «αντισημιτισμό».
Αυτό το «τρικ» που επιχειρείται στο πεδίο των εννοιών είναι μια μορφή άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας, με στόχο αφ' ενός το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και αφετέρου τη συκοφάντηση «όποιου δεν είναι μαζί τους».


Το τι συνέβη, πάντως, στη Γάζα, το είδε ολόκληρη η ανθρωπότητα όταν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου το Ισραήλ βομβάρδιζε ακόμα και σχολεία, ακόμα και νοσοκομεία του ...ΟΗΕ! Αλλά και για όσα δεν είδε ο πλανήτης, υπήρξαν οι μαρτυρίες της γενοκτονίας, όσον αφορά τις δολοφονίες αμάχων και την πρόκληση καταστροφών εκτεταμένης κλίμακας στην Παλαιστίνη, που αποτελούν υλικό για να στηθούν τρεις «Νυρεμβέργες»!
Πρόκειται για τις μαρτυρίες που ήρθαν στο φως τον περασμένο Ιούλη από τους ίδιους τους Ισραηλινούς στρατιώτες:
Πρώτα πυροβολείτε και μετά ελέγχετε ποιον χτυπήσατε (!), ήταν οι εντολές προς το στρατό του Ισραήλ κατά την επιδρομή. «Καλύτερα να χτυπήσετε έναν αθώο, παρά να διστάσετε να χτυπήσετε τον εχθρό»! «Αν δεν είστε σίγουροι, σκοτώστε»! «Δεν υπάρχουν αθώοι»! «Πρώτα πυροβολείτε και μετά σκέφτεστε»!
Αυτές ήταν μερικές από τις διαταγές με τις οποίες ο στρατός του Ισραήλ ενεργούσε στην επί 22 μέρες γενοκτονία των Παλαιστινίων. Το αποκάλυψαν - μιλώντας στην ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση «Σπάστε τη Σιωπή» - τριάντα Ισραηλινοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην εισβολή στη Γάζα.
Οι στρατιώτες αποκάλυψαν ότι οι διαταγές τους ήταν να πυροβολούν οτιδήποτε κινείται. Ακόμα και αν είχαν ισχυρές ενδείξεις ότι βάλλουν κατά αμάχων, η εντολή τους ήταν να πυροβολούν. Τους έστειλαν στην Παλαιστίνη για να επιβάλουν τη μαζική καταστροφή σπιτιών και θρησκευτικών χώρων, ανεξάρτητα αν δέχονταν επίθεση ή όχι μέσα από αυτά. Τους εξόπλισαν με βόμβες λευκού φωσφόρου, τον οποίο έριχναν σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας εσωτερικά εγκαύματα, στην καρδιά, στο ήπαρ και στα νεφρά, σε αμάχους, σε γυναίκες και μικρά παιδιά. Τους εκπαίδευσαν να χρησιμοποιούν Παλαιστινίους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, τους διέταξαν να καταστρέψουν μέχρι και τις δεξαμενές πόσιμου νερού.


Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε ότι επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι η κυρία Χίλαρι Κλίντον.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι τον περσινό Ιούνη πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το συνέδριο του AIPAC. Το AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) είναι το ισχυρότερο λόμπι προώθησης των συμφερόντων του Ισραήλ στην Αμερική.
Από το βήμα του συνεδρίου του AIPAC, η κυρία Κλίντον είχε πει:


«Σας ευχαριστώ (...). Εχω την αίσθηση ότι αυτό εδώ το συνέδριο είναι μια πελώρια οικογενειακή συνάντηση (...) και νιώθω ότι κι εγώ είμαι μέρος αυτής της οικογένειας (...). Δε χρειάζεται να ρωτήσετε ποια είναι η άποψή μου γιατί ήδη γνωρίζετε την απάντηση: Είμαι μαζί σας και με το μέρος σας (...). Και είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ γιατί το Ισραήλ αποδεικνύει ότι η δημοκρατία μπορεί να ανθήσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες (...). Επειδή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η υπόθεση του Ισραήλ είναι και δική μας υπόθεση όπως και ο αγώνας του (...). Είδα τα επιτεύγματα του Ισραήλ και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το ρόλο της Αμερικής σε αυτήν την επιτυχία (...). Το Ισραήλ είναι ισχυρότερο χάρη σε μας και χάρη σε σας. Ξέρουμε όμως ότι το έργο μας δεν έχει ακόμη τελειώσει για να γίνει ασφαλές το Ισραήλ (...). Η θέση της Αμερικής δεν αλλάζει (...). Η αποφασιστικότητά μας δεν κάμπτεται (...). Η θέση μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και θα είναι πάντα με το Ισραήλ (...). Με υπερηφάνεια υποστηρίζω το νομοσχέδιο για την παροχή 2,5 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ ως βοήθεια για την ασφάλειά του και δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει το στρατιωτικό του πλεονέκτημα για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις αυξανόμενες απειλές. Θα πρέπει να μιλήσουμε με όλες τις πλευρές αλλά όλες οι πλευρές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είμαστε πάντοτε με το μέρος του Ισραήλ (...)».
(Χίλαρι Κλίντον, 4/6/2008, γερουσιαστής και νυν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ).


Από τη μια μεριά, λοιπόν, έχουμε τις μαρτυρίες των Ισραηλινών στρατιωτών που εξηγούν πώς «επετεύχθη» εκ μέρους του Ισραήλ η εκτέλεση 1.417 Παλαιστινίων εκ των οποίων οι 926 άμαχοι κατά τη διάρκεια των 22 ημερών της επιδρομής. Μαρτυρίες που συνιστούν αποδείξεις των εγκλημάτων που διέπραξε το Ισραήλ και αποτελούν, ταυτόχρονα, και αποδείξεις της εγκληματικής ενοχής όσων στηρίζουν το Ισραήλ. Από την άλλη, έχουμε την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την πολιτική των ΗΠΑ και τις δηλώσεις της κυρίας Κλίντον.


Κατόπιν όλων αυτών, δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου, ότι μόνο ως τιμή και δικαίωση εκλαμβάνει ο «Ρ» το γεγονός ότι μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης επιτίθεται εναντίον του το υπουργείο των ΗΠΑ.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 31/10/2009

Σύντροφοι ως πότε ;

Πρωθυπουργός : Γεώργιος  Τζέφρυ Α Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος και Συντονιστής κυβερνήσεως : Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Προστασίας Πολίτη : Μιχάλης Χρυσοχοίδης
Υπουργός Παιδείας: Άννα Διαμαντοπούλου

Σύντροφοι πόσο θα κρατήσει αυτό το σοσιαλδημοκρατικό  ανέκδοτο ;
20 μέρες αρκετές δεν είναι ;


ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ , ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ !