Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις τριβές στη συγκυβέρνηση




Οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα ούτε με το στόχο των μέτρων. Αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την ΕΕ.

Η απάτη του Κασιδιάρη με την υποτιθέμενη αίτηση για άρση της βουλευτικής του ασυλίας


Φοίβος- Σταύρος Μακρίδης


«Από τις 12 Ιουλίου ο συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταθέσει αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας προς τον πρόεδρο της βουλής, ενώ εν συνεχεία κατέθεσε ανάλογο αίτημα και προς την Εισαγγελία».
(Χρυσή Αυγή, 3/9/12)[1]

Μ’ αυτά τα λόγια, μαζί με μια φωτογραφία της αίτησης του Κασιδιάρη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή έκανε ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ. Ο Κασιδιάρης διαφημίστηκε ως ο πρώτος βουλευτής της μεταπολίτευσης που ζητά την βουλευτική του ασυλία. Ως ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται και που δε φοβάται να δικαστεί. Όμως, είναι έτσι τα πράγματα;

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους εφοπλιστών.


Θρασύτατοι και προκλητικοί οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών που εμφανίστηκαν ως μεγάλοι ευεργέτες με την φιλανθρωπία της ελεημοσύνης, τη στιγμή που δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ απ' τα τεράστια κέρδη τους στο ταμείο των απόμαχων ναυτικών που βρίσκεται υπό χρεοκοπία και το οποίο έχουν ληστέψει επανειλημμένα.

ΣΥΡΙΖΑ:Νεροκουβαλητής στο μύλο της αστικής διαχείρισης.


Ζητάει από το λαό να τον κουβαλήσει στην πλάτη του ως τον κυβερνητικό θώκο


Την αξίωση η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να υποτάξουν τους αγώνες τους στο στόχο της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση, διατύπωσε χτες ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μπροστά στη γενική απεργία.Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Η ζωή δεν είναι φέτα, για να ζητάς ένα κιλό, να σου απαντά ο μπακάλης «είναι λίγο παραπάνω, να τ' αφήσω;» και ν' ανταπαντάς «άστο». 

Η ζωή είναι κόλαση για όποιον είναι στο μεροκάματο και γίνεται όλο και χειρότερη όσο φτάνει προς το τέρμα της.
Η συζήτηση «μέσα στην καλή χαρά» για τα δύο παραπάνω χρόνια για να βγει κάποιος στη σύνταξη, γίνεται απ' αυτούς που και στον τάφο τους ακόμα θα μαζεύουν χρήμα. Χρήμα αρπαγμένο από την απλήρωτη δουλειά των εργατών

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Για το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ
Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ. έξω από το 7ο
(Καυταντζόλγου 11 Α. Πατήσια)

Σκληραίνει τη στάση της η διοίκηση του Αγία Όλγα κατ' εντολήν των ανωτέρων της φυσικά και της κυβέρνησης. Άλλωστε η κα Μπαλαούρα όταν εκλιπαρούσε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους να λύσουν την κατάληψή τους την περασμένη Παρασκευή για να μην μπουκάρουν τα ΜΑΤ (τα οποία καλέστηκαν με δική της ευθύνη!!!) στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι θα κάνει ότι της πουν από την Α΄ΥΠΕ και το υπουργείο. Όλα αυτά βέβαια δεν αναιρούν στο ελάχιστο τις δικές της ευθύνες που όχι μόνο κοροϊδεύει τους εργαζόμενους αλλά από την απομάκρυνσή τους το παίζει και ...τσαμπουκάς! Δήλωσε ότι δεν θα πάει στη συνάντηση που η ίδια ζήτησε γιατί δεν έχει καμιά υποχρέωση να δώσει αναφορά σε κανέναν, το λαουτζίκο προφανώς!
Από 'κει και πέρα άρχισαν να διασπείρονται φήμες ακόμη και για χρήση του τρομονόμου απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και κατοίκους! 
Χθες Τετάρτη η διοίκηση του Αγία Όλγα "ξαναχτύπησε" καλώντας όλους τους ειδικευόμενους γιατρούς του μικροβιολογικού τμήματος να παρουσιαστούν στο Αγία Όλγα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν εκεί. Στα εύλογα ερωτήματα για το τι θα γίνει με το εργαστήριο του 7ου η απάντηση ήταν ανάλογη άξιων υπαλλήλων της τρόικα! Το πρωί θα είναι στο 7ο, το απόγευμα θα εκπαιδεύονται στο Αγ. Όλγα από άλλο ειδικευόμενο(!) και μετά θα συμμετέχουν στις εφημερίες. Το δε 7ο δεν θα έχει 24ωρη εργαστηριακή κάλυψη! Όσο για τους ασθενείς που υπάρχουν ακόμη σε αυτό στη περίπτωση που θα χρειάζονται εξετάσεις θα γίνονται στο ...Αγ. Όλγα, ή αλλιώς "ρε δε πα να πεθάνουν!". 

Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ Νέα επέλαση στα εργασιακά δικαιώματα! ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Εντείνει τις πιέσεις του το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο για την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα. Μέσα από τον εκβιασμό για την επόμενη δόση και πάντα με το πρόσχημα της «ανταγωνιστικότητας», οι εκπρόσωποι της τρόικας απαιτούν από την κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή νέων μέτρων στον ιδιωτικό τομέα. Μέτρα που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους, έρμαια στις ορέξεις του κεφάλαιου και της εργοδοσίας, και τη χώρα σε μια τεράστια «ειδική οικονομική ζώνη» (όπως προτείνει και ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων) όπου το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο θα μπορεί να καταληστεύει κατά το δοκούν.
Η «διαρροή» του non-paper (του ανεπίσημου εγγράφου) της τρόικας προς το υπουργείο Εργασίας όχι μόνο δεν ήταν τυχαία, αλλά ήρθε να προλειάνει το έδαφος γι’ αυτό που μια εβδομάδα μετά μετέφεραν (επισήμως πλέον) ως απαίτηση οι τροϊκανοί στον Βρούτση:
- Αύξηση των ημερών εβδομαδιαίας εργασίας από 5 σε 6 για όλους τους κλάδους.
- Καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας μέσα από:

- Αποσύνδεση των ωρών εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.
- Κατάργηση κάθε περιορισμού σχετικά με τον ελάχιστο και μέγιστο χρόνο ανάμεσα σε πρωινές και βραδινές βάρδιες.
- Πλήρη ελευθερία στους εργοδότες να αποφασίζουν πότε θα χορηγούν τις ετήσιες άδειες στα εποχικά επαγγέλματα.

Ελλάδα - «Ελ Ντοράντο» με κινέζικα μεροκάματα! Του Νίκου Μπογιόπουλου .


«H Ελλάδα μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές, καθώς προωθεί αποφασιστικά το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων (...)»!

*
Αυτήν την απίστευτη - ακόμα και για κτηματομεσίτη του Φαρ Ουέστ - δήλωση την έκανε ο κ. Τ. Αθανασόπουλος, πρόεδρος του λεγόμενου «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», σε συνέντευξή του στους «Financial Times».

Καλύτεροι μισθοί για καλύτερη απόδοση;

Εδώ και καιρό έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ αλλά και από αριστερά κόμματα ως επίμαχο θέμα, που καταδεικνύει το μέγεθος της επίθεσης, η απαίτηση της τρόικας να περικόψει τα ειδικά μισθολόγια. Στην κατηγορία αυτή συνήθως εννοούνται οι εν γένει ένστολοι που το αστικό κράτος διαθέτει, αλλά και επίλεκτα τμήματα του μηχανισμού όπως καθηγητές τριτοβάθμιας αλλά και δικαστές, ενώ σε αυτό το κομμάτι έχουν προστεθεί και οι νοσοκομειακοί γιατροί και το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ-ΤΕΙ για τους οποίους ισχύει ό,τι για κάθε εργαζόμενο που καταληστεύεται από την επίθεση. Στη σημερινή φάση της επίθεσης των τροικανών ιμπεριαλιστών είναι σίγουρο ότι κανένας κλάδος όσο ψηλά και αν βρίσκεται δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο.
Η καταβαράθρωση των μικρομεσαίων είναι ενδεικτική. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη αλλά μάλλον ένδειξη ότι η κρίση βαθαίνει και πλήττει ακόμη και κομμάτια ανώτερων αστικών στρωμάτων, πόσο μάλλον τους αναλώσιμους (οι εν γένει ένστολοι και ασφαλίτες) που το κάθε αστικό κράτος συντηρεί ώστε να μπορεί να επιβάλλει την αντιλαϊκή του πολιτική. Η προσπάθεια που γίνεται από το αστικό προσωπικό και τα ΜΜΕ να συγκινηθεί ο λαός γιατί αυτοί που επέλεξαν να καταταγούν στα σώματα ασφαλείας χάνουν μέρος του μισθού τους είναι κατανοητή. Πρέπει να παρέμβει ώστε να αμβλύνει τις αντιδράσεις εκ μέρους αυτού του μηχανισμού και να φορτίσει την περικοπή με παράλληλη λαϊκή συμπαράσταση για τα «παιδιά» με τα κράνη και τις μηχανές που παλεύουν για έναν ψωρομισθό ενάντια στο έγκλημα και στην παραβατικότητα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ.


Να μπλοκάρει τη συγκεκριμένη απόφαση προσπάθησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου και καλεί όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να την υπερψηφίσουν».Την απόφαση αυτή πήρε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά, στη συνεδρίαση που είχε για κύριο θέμα την οργάνωση της απεργίας στις 26 του Σεπτέμβρη.

7 ως 9 έτη ποινές φυλάκισης για 22 Αμερικανούς πράκτορες της CIA, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.Ποινή χωρίς νόημα αφού κυκλοφορούν ελεύθεροι εκτός Ευρώπης...


Ποινές φυλάκισης επτά έως εννέα ετών επιβλήθηκαν ερήμην από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίαςσε 23 Αμερικανούς, 22 πράκτορες της CIA και έναν πιλότο, για την απαγωγή το 2003 ενός Αιγύπτιου ιμάμη στο Μιλάνο.

Επρόκειτο για τον Χάσαν Μουστάφα Οσάμα Νασρ, έναν Αιγύπτιος ιμάμη γνωστός και ως Άμπου Όμαρ, ο οποίος απήχθη από το Μιλάνο το 2003 και μεταφέρθηκε μυστικά στην Αίγυπτο για να ανακριθεί. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι εκεί υποβλήθηκε σε βασανιστήρια επί επτά μήνες. Την εποχή της απαγωγής του ο Νασρ ήταν κάτοικος Ιταλίας.