Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στα φασονατζίδικα με το κάλεσμα για το διήμερο στο ΦΙΞ.Εξορμήσεις σε μετανάστες εργάτες από την Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας.

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και πλατείες, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ προετοιμάζει το πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους. 



Οι εκδηλώσεις φέτος θα γίνουν στις 27 και 28 Ιούνη, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, με σύνθημα: «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη δύναμή μας κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου». Στόχος των Κομματικών Οργανώσεων είναι το μεγαλύτερο δυνατό άνοιγμα, που θα δυναμώσει τους δεσμούς με τους μετανάστες εργάτες και θα συμβάλλει στην επιτυχία του διημέρου.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι
Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο πριν ξεκινήσω πάνω στο θέμα της Ειδικής Αγωγής. 


Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν αφορά το λαό και τα δικαιώματά του αλλά αφορά βασικά μόνο τμήματα του κεφαλαίου, και πώς αυτά θα βγουν ωφελημένα σε βάρος του λαού. Ένα είναι σίγουρο: η αντιλαϊκή πολιτική δεν οφείλεται στο χρέος, ούτε θα σταματήσει από την όποια μείωση, από το όποιο κούρεμα του χρέους.

Πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής "καίει" το νεοναζιστικό κόμμα.

Νέα κατάθεση φωτιά πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που δίνει στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας και δράσης της οργάνωσης έχουν πλέον στα χέρια τους οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση. 
 Ο μάρτυρας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής της, σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε αυθορμήτως στις δικαστικές αρχές και εισέφερε επωνύμως στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις επαφές Σαμαρά στην ΕΕ και τη συζήτηση για το χρέος.


Σε σχόλιο για τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά στην ΕΕ και τη συζήτηση για το χρέος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Η όποια συζήτηση για την ελληνική οικονομία και το χρέος κρύβει για τους εργαζόμενους την απαρέγκλιτη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με νέα σκληρότερα μέτρα, τα λεγόμενα "προαπαιτούμενα", δηλαδή μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς τους.