Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Χέρι-χέρι Νέα Δημοκρατία -ΠΑ.ΣΟ.Κ.Η Ν.Δ Καταγγέλλει στα λόγια το μνημόνιο, ψηφίζει τα μέτρα που περιέχονται σ' αυτό και στηρίζει στο ακέραιο τη στρατηγική που το επιβάλλει.

Καταγγέλλει στα λόγια το μνημόνιο, ψηφίζει τα μέτρα που περιέχονται σ' αυτό και στηρίζει στο ακέραιο τη στρατηγική που το επιβάλλει
Αρραγές μέτωπο με την κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην «ανάπτυξη» που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και σαρώνει τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού, έχει συγκροτήσει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι οι κοκορομαχίες και οι αντιμνημονιακές κορόνες έχουν ως μοναδικό στόχο τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς από τις Βρυξέλλες ομολόγησε ότι στηρίζει την κυβέρνηση να περάσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει ψηφίσει τα 30 από τα 60 νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
«Η ΝΔ έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές για την επίτευξη της απαιτούμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας», τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέλοντας να δώσει το μέτρο της συνέπειας του κόμματός του στην υλοποίηση της στρατηγικής της πλουτοκρατίας.
«Πλάτες» σε όλα τα μέτωπα
Η ηγεσία της ΝΔ κινείται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα για να στηρίξει αυτήν τη στρατηγική:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τη σημερινή υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων-εκρηκτικών μηχανισμών


Η σημερινή υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων-εκρηκτικών μηχανισμών, κατά τα πρότυπα παλαιότερου χτυπήματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συμβάλει στην τρομοκράτηση της κοινωνίας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Οι καταδικαστέες αυτές ενέργειες και πρακτικές δεν πρέπει να γίνουν αιτία να χαθεί η βασική πολιτική στόχευση αυτών των εκλογών, που είναι η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου.

To Γραφείο Τύπου

Οι εκλογές στην Ικαρία



Η μάχη για την διεκδίκηση του δήμου στην Ικαρία για όσους τη ζούμε από κοντά αποτελεί μάθημα.


Το τουρλουμπούκι που έχουν στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, το  ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ προκειμένου να διώξουν το «κακό» ΚΚΕ και τον «σκληρό κομμουνιστή» δήμαρχο Στ. Σταμούλο έχει ξεφύγει από τα όρια της προεκλογικής εκστρατείας και έχει εξελιχθεί σε άνευ προηγουμένου παραλήρημα.
Από τη μία άκρη (ΣΥΡΙΖΑ) ως την άλλη (ΛΑΟΣ) έχουν βάλει τις, όχι και πολλές τελικά, διαφορές τους στην άκρη και στις συνάξεις που οργανώνουν μήνες τώρα ψάχνοντας ''τη χρυσή φόρμουλα'' η πολιτική τους πρόταση για τον δήμο της Ικαρίας αρχίζει και τελειώνει στο να ''διώξουμε το ΚΚΕ''.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας επίδειξη τυχοδιωκτισμού συμμαχεί με την πρόσφατα αποχωρήσασα από τον ΣΥΝ λόγω «διαφορετικών πολιτικών απόψεων» «Δημοκρατική Αριστερά», με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τοΛΑΟΣ αγνοώντας τις κραυγές ακόμα και των ίδιων του των στελεχών για δήθεν ξεπούλημα των αρχών και της ιδεολογίας του.
Κανένα ξεπούλημα νομίζω.  Απλά η Ικαρία εξαιτίας των εκλογικών συσχετισμών που έχει σαν ενιαίος πια δήμος τους αναγκάζει απροκάλυπτα να δείξουν που πατάνε και σε τι πιστεύουν. Και το πράττουν συμμαχώντας με τον ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ και με τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και την καταστροφή και που σε όλη τη χώρα οι εκπρόσωποί τους έχουν καταχρεώσει εκατοντάδες δήμους.

Καταγγελία - Καταστροφή εκλογικού περιπτέρου

  Καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε το εκλογικό στέκι της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης στο Μωριά, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος. Άγνωστοι κατέστρεψαν το υλικό (αφίσες, πανώ, προκηρύξεις, σύμβολα) του συνδυασμού.
    Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους θρασύδειλες και φασιστικές επιθέσεις. Καταλαβαίνουμε ότι τα φασιστοειδή που προκάλεσαν αυτή την επίθεση έχουν τεράστιο πρόβλημα με τη δυναμική και το ρεύμα που διαμορφώνει η παρέμβασή μας στην Αργολίδα.

Περιοδεία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη - αποσπάσματα συνέντευξης τύπου στα Χανιά

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Χανιά, τόνισε:
«Είμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής στις 7 του Νοέμβρη. Και η ψήφος όλων μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Είναι όχι μονάχα οι πρώτες περιφερειακές εκλογές στη χώρα μας, αλλά οι πρώτες εκλογές που γίνονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Οι πρώτες εκλογές από τότε που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν, καταπατώντας τη νωπή λαϊκή εντολή, να οδηγήσουν τη χώρα στην ομηρία της τρόικα, στο μνημόνιο της υποτέλειας και της κοινωνικής χρεοκοπίας.  Και άρα είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας να δείξουν την αντίθεσή του μ΄αυτή την επιλογή.
Η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς από μας έχει δύναμη. Είναι ψήφος ισχυρή.

Καταγγελία της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας- Επίθεση οπαδών της ΑΕΚ σε μέλη της ΚΝΕ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Νέας Φιλαδέλφειας την επίθεση που δέχτηκαν μέλη της ΚΝΕ, που  την Κυριακή 31 Οκτώβρη στη Νέα Φιλαδέλφεια προπαγάνδιζαν τη συγκέντρωση του Κόμματος, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως με ομιλητές την Αλέκα Παπαρήγα, το Θανάση Παφίλη και το Νίκο Σοφιανό.
Την επίθεση έκαναν περίπου 15 «οπαδοί της ΑΕΚ», χτύπησαν και τραυμάτισαν  το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Σωτήρη Παρίση.
Τέτοιες επιθέσεις είναι στην ίδια κατεύθυνση με την διακηρυγμένη επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κεφαλαίου για τον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά τον εντοπισμό παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων και τη σύλληψη δύο νεαρών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά και οπλισμός.-Ένας από τους στόχους ο Νικολά Σαρκοζί.

Ρεπορτάζ από το www.nooz.gr

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά τον εντοπισμό παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων και τη σύλληψη δύο νεαρών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά και οπλισμός. Τα πακέτα είχαν παραλήπτη τον πρόεδρο της Γαλλίας, Ν. Σαρκοζί, καθώς και τις πρεσβείες του Μεξικού, του Βελγίου και της Ολλανδίας στην Αθήνα. 

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι, όπου εξερράγη ο πρώτος μηχανισμός. Ακολούθησε 
ο εντοπισμός τριών ακόμα παγιδευμένων δεμάτων στη Σπ. Μερκούρη και στη Ριζάρη. Τα πακέτα εξουδετερώθηκαν με τρεις συνολικά ελεγχόμενες εκρήξεις. 

Δύο συλλήψεις

Ανοικτή Επιστολή Των Υποψηφίων Στις Περιφερειακές Εκλογές Με Τον Συνδυασμό «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ»

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Oikologikos_Anemos
Το περιβάλλον ως εκλογικό άλλοθι
Στις 7 Νοέμβρη καλούνται οι πολίτες με
την ψήφο τους να εκλέξουν τις αιρετές
τοπικές Αυτοδιοικήσεις 1ου και 2ου βαθμού.
Οι εκλογές αυτές με το σχέδιο «
Καλλικράτης» είναι πράγματι πολύ
σημαντικές και σηματοδοτούν μία νέα αρχή
στην ιεράρχηση, ταξινόμηση και διαχείριση
των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι
νέες Περιφέρειες και οι ενιαίοι Δήμοι.

Όσον αφορά τα θέματα προστασίας
περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των
κατοίκων των νησιών μας και ιδιαίτερα της
Ρόδου υπήρξε στασιμότητα και παντελής
αποτυχία στην επίλυση τους από τις μέχρι
σήμερα τοπικές Αυτοδιοικήσεις της
Δωδεκανήσου.

KKE(μ-λ) :Αποχή από τις κάλπες του «Καλλικράτη»

Αποχή από τις κάλπες του 
«Καλλικράτη»

Εργατική-λαϊκή οργάνωση και πάλη για το δικαίωμα στη ζωή!

Σε μια περίοδο που η επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου ενάντια στο λαό συνεχίζεται ανελέητη, οι πολιτικές δυνάμεις μάς καλούν στις κάλπες με κάλπικα συνθήματα.
• Μας καλούν όλοι να ψηφίσουμε τάχα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ψέμα!
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν κιόλας μισοπεθαμένη, όταν ο «Καποδίστριας» τη βύθισε σε κώμα. Το σχέδιο «Καλλικράτης» την αποτελειώνει. Αυτό που οικοδομείται είναι ένας νέος κρατικός μηχανισμός με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος σε τοπικό επίπεδο.
ΑΠΈΧΟΥΜΕ από αυτήν την επιχείρηση που μας ζητάει να νομιμοποιήσουμε αυτήν την αντιδραστική επιλογή.
ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ στον αγώνα για την οικοδόμηση λαϊκών οργανώσεων από τα κάτω, τόσο στο τοπικό όσο και σε κάθε πεδίο λαϊκής αγωνιστικής δραστηριοποίησης.

Ανακρίνονται δύο συλληφθέντες. Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από την απόπειρα αποστολής παγιδευμένων φακέλων .

Από την ελεγχόμενη έκρηξη του δεύτερου παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι

Από την ελεγχόμενη έκρηξη του δεύτερου παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. 

Αυτή την ώρα ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι δύο συλληφθέντες, ενώ εξετάζεται και η σχέση δύο γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν μετά την μικρής ισχύος έκρηξη.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να έχει σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο δεύτερος μέχρι αυτή την ώρα αρνείται να δώσει τα στοιχεία του και αναμένεται η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.

Σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΝ (31-10-2010)


Η  συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική των αυταπατών και των προθέσεων του κόμματός του, όπως είχαν ήδη διαφανεί από την επιλογή της «συνάντησης με τον σοσιαλιστικό χώρο» στο πρόσωπο του κου Μητρόπουλου. Την στιγμή που χρειάζεται να οικοδομηθεί ένα ισχυρό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με τη συμβολή και την ενωτική δράση των δυνάμεων της Αριστεράς, για να ανατρέψει το Μνημόνιο και όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και να διεκδικήσει ο λαός πίσω όσα του έχουν στερήσει, τη στιγμή που είναι αναγκαία μια κοινωνική συμμαχία με όλο το λαό και τη νεολαία ενάντια όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής με ή χωρίς Μνημόνιο, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναζητά κυβερνητικές λύσεις, «ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού προς τα αριστερά», με την από τα πάνω συνάντηση του κόμματός του με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνται από την πολιτική του Γ. Παπανδρέου.

ΠΑΣΟΚ: Μυστικές επαφές Γ. Δημαρά με τη ΝΔ - Διαψεύδουν τον Γιάννη Δημαρά, Κ.Κ.Ε,ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΛΑ.Ο.Σ ότι είχαν πολιτικές επαφές μαζί του.


Αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη συνάντησης του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Δημαρά με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, πριν θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια της Αττικής.
Η δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στη Ρηγίλλης, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί ο κ. Δημαράς ως υποψήφιος των αντι-μνημονιακών δυνάμεων στην Αττική, και γνωστοποιείται μία μόλις εβδομάδα πριν από τον α' γύρο των εκλογών.
Τη δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη στο Mega Channel ότι είχε «επαφές και κουβέντες με όλους τους πολιτικούς, από όλους τους χώρους» ακολούθησαν τέσσερις κατηγορηματικές διαψεύσεις από ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά, ενώ η Ρηγίλλης επιβεβαίωσε τη συνάντηση χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ: Μαζί με τα κινήματα, την Αριστερά και την οικολογία των αγώνων


Συνέντευξη με την υποψήφια περιφερειάρχισσα 
Δέσποινα Σπανούδη
(Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η ΕΠΟΧΗ")
 Το ψηφοδέλτιό σας διαμορφώθηκε στο πλαίσιο ενός ρητού ενδιαφέροντος για μια κινηματική παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση;  Πως αντιμετωπίζετε όσους ισχυρίζονται ότι το μόνο που έχει τώρα σημασία είναι να δοθεί ένα αποφασιστικό πολιτικό μήνυμα στην κεντρική πολιτική σκηνή;
Αναδεικνύοντας το αδιαίρετο της κεντρικής και τοπικής πολιτικής δράσης, αναδεικνύοντας εν προκειμένω τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο η πολιτική που κατέληξε στο Μνημόνιο και το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη συμπληρώνονται και αλληλοτροφοδοτούνται, προϋποθέτοντας το ένα (Μνημόνιο) την ύπαρξη του άλλου (Καλλικράτης). Γιατί θεμέλιος λίθος για τους διάφορους αυταρχισμούς της κοινωνίας που προωθείται με το Μνημόνιο (π.χ. απόσπαση εξουσίας από το κοινοβούλιο και μεταφορά της σε ανεξέλεγκτα κέντρα) είναι η ηγεμονία του συγκεντρωτισμού μέσω Καλλικράτη στο σύνολο της πολιτικής ζωής της χώρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ο εκβιασμός της χρεοκοπίας φέρνει στην πρώτη γραμμή την ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης

 Μια βδομάδα πριν από τις εκλογές, ο «Ρ» συζητάει με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Μια βδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη κρατικών οργάνων στην τοπική διοίκηση, ο «Ριζοσπάστης» συζητάει με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο χαρακτήρας των εκλογών, ο ρόλος της καλλικρατικής τοπικής διοίκησης, η φιλομονοπωλιακή ανάπτυξη που θα κληθούν να υπηρετήσουν οι περιφέρειες και οι δήμοι, η ανάγκη να οργανωθεί η αντίσταση και διεκδίκηση του λαού, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, αλλά και η συνολική πρόταση διεξόδου που προβάλλει το Κόμμα, ήταν μερικά από τα θέματα της συζήτησης που ακολουθεί με τον Γ. Μαρίνο.
-- Μια βδομάδα έμεινε ως τις εκλογές, η μάχη κορυφώνεται. Η ψήφος, αν και δε θα αναδείξει κυβέρνηση, είναι κρίσιμη όχι μόνο για την ανάδειξη των νέων κρατικών οργάνων στην τοπική διοίκηση, αλλά έχει γενικότερη πολιτική σημασία. Τι πρέπει να σταθμίσουν οι εργαζόμενοι για να πιάσει τόπο η ψήφος τους;
-- Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή μίλησε ξεκάθαρα για το πολιτικό περιεχόμενο της εκλογικής μάχης. Ξεσκέπασε τις προσπάθειες των άλλων κομμάτων, των υποψηφίων τους, αλλά και των δήθεν «ανεξάρτητων» και «υπερκομματικών» στηριγμάτων τους, να θολώσουν στα μάτια του λαού το χαρακτήρα των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟY ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Ο εκνευρισμός εκ μέρους της εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων είναι κατανοητός.
Εκείνο το οποίο όμως είναι ακατανόητο  είναι η επιμονή εκ μέρους του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, μια βδομάδα μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, όπου συνέδεσε το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών με ψήφο υπέρ ή κατά του μνημονίου, στην υποστήριξη του κυβερνητικού υποψήφιου στην Αθήνα.
To Γραφείο Τύπου

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ- Καταγγέλλουμε διώξεις υποψηφίων δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Τους καλούν σε απολογία επειδή τους στηρίζει το ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μίλησε σε εκδήλωση των κομματικών οργανώσεων Πετρούπολης. Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πόλη, Θωμάς Κοτσαμπάς.
Η Αλ. Παπαρήγα στην ομιλία της έκανε την εξής καταγγελία: «Αυτή τη στιγμή έχουν κληθεί σε απολογία δυο υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ που είναι επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", η μια περίπτωση είναι η συντρόφισσα η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου η οποία είναι μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος στον Κορυδαλλό και η άλλη περίπτωση είναι ο σύντροφος ο Γ. Καβαλάρης ο οποίος είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Παλιό - Νέο Ψυχικό και Φιλοθέη. Οπως βλέπετε παντού βάζουμε - και στις πιο δύσκολες περιοχές. Καλούνται σε απολογία να δικαστούν γιατί λέει το ΚΚΕ ανήρτησε πανό που λέει ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής ας πούμε τη Χρ. Παναγιωτακοπούλου και στην Περιφέρεια το Θανάση Παφίλη.

Την προεκλογική εκδήλωσή της διοργανώνει η Ανταρσία στο Αιγαίο–Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Την προεκλογική εκδήλωσή της διοργανώνει η Ανταρσία στο Αιγαίο–Αντικαπιταλιστική Αριστερά, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, στο κτίριο «Ευ ζην» (κάτω Λέσχη) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις 7.00 μ.μ.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι Τάκης Τσιρεπλής, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Στρατής Παυλής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Συσχετισμοί δυνάμεων,υποψήφιοι,δημοσκοπήσεις-Αναλύει ο Red Star

H περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνει 5  νομούς(Εύβοια,Φθιώτιδα,Βοιωτία,Φωκίδα και Ευρυτανία).Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και σ'αυτή την Περιφέρεια ήταν κυρίαρχο πέρυσι. Πήρε 188.005 ψήφους και 46,26%.

 Τα στοιχεία από τις εκλογές του 2009 μας δείχνουν πως στην Στερεά Ελλάδα ήταν εγγεγραμμένοι 558.233  ψηφοφόροι, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 416.485.Η αποχή άγγιξε το 25,40% και κινήθηκε 3,5% χαμηλότερα από τη πανελλαδική αποχή που έφτασε το 29,08% .Τα έγκυρα ψηφοδέλτια(εκτός λευκών και άκυρων) ήταν 406.397
Στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.(Στην παρένθεση οι ψήφοι των κομμάτων) :

ΠΑ.ΣΟ.Κ     46,26 % (188.005) 
Ν.Δ              34,82 % (141.501)
Κ.Κ.Ε              6,15 % (24.997)
ΛΑ.Ο.Σ            5,44 % (22.084)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α         3,47 % (14.121)
ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.     1,93 % (7.868)
Δ.ΑΝΑΓΕΝ.    0,34 % (1.389)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ    0,32 % (1.300)
ΚΚΕ (μ-λ)        0,10 % (421)
ΜΛ-ΚΚΕ          0,07 %  (294)
Ε.Ε.Κ.              0,07 %  (281)
ΛΟΙΠΑ             1,04 %  (4.136)

H αριστερά συγκέντρωσε συνολικά το 10,18% των ψήφων με το Κ.Κ.Ε να έχει ποσοστό με 6,15%,αρκετά πιο κάτω από το Πανελλαδικό του 7,55%.