Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. Συνεργάτες κυβέρνηση-τρόικα !


Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις συναντήσεις με την τρόικα εξαπολύει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

"Η συγκυβέρνηση και η τρόικα, οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ, συναντιούνται ως συνεργάτες για να συναποφασίσουν το πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων ώστε να συνεχίσει να πληρώνει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και τα αδιέξοδα της ΕΕ. 

ΤΡΟΙΚΑ: ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΟΥ (390 ΕΥΡΩ) ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ!


Σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων κάνουν λόγο για πρόθεση των εκπροσώπων της τρόικα να ζητήσουν περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών στα επίπεδα των 450 ευρώ μικτά, ήτοι 390 ευρώ «καθαρά» ...
Θυμίζουμε ότι μετά τις περικοπές του προηγούμενου Μνημονίου, ο κατώτατος μισθός κατέβηκε στο ήδη απαράδεκτο και απάνθρωπο ποσό των 580 ευρώ μεικτά, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και κοινωνικά επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, όπως για παράδειγμα το επίδομα ανεργίας.

"Βόμβα" Ιράκ για Συρία: "Ποιοι ακτιβιστές; Η Αλ Κάϊντα είναι"


Σημείωση Red Star : Χωρίς να αποδέχομαι ως απόλυτη αλήθεια αυτά που γράφει το   δεξιό defencenet.gr το παραθέτω ως αφορμή δεύτερων σκέψεων για το τι μπορεί να συμβαίνει στην Συρία.

 Λαϊκή κινητοποίηση ή συνωμοσία «τρομοκρατών» ;

 Copyright/Source: AFP/Getty Images

Στήριξη στην συριακή κυβέρνηση, έστω εμμέσως και επίσης έμμεση μομφή κατά όσων υποστηρίζουν ότι οι αντάρτες στην Συρία είναι "Αγνοί ακτιβιστές που αγωνίζονται για την ελευθερία" έδωσε η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοινώνοντας σήμερα ότι εξτρεμιστές ισλαμιστές που δηλώνουν πίστη στην Αλ Κάιντα περνούν από το ιρακινό έδαφος σε αυτό της Συρίας για να εξαπολύουν επιθέσεις.

Η ανακοίνωση συμφωνεί απόλυτα με την αποκάλυψη των New York Times που στην Ελλάδα είχε προβληθεί μόνο από το defencenet.gr ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τον υποτιθέμενο μισητό εχθρό, την Αλ Κάϊντα για να ρίξουν το καθεστώς Άσσαντ. 

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, υπεύθυνου του τομέα Εθνικής Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον τραυματισμό ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.


Ευχόμαστε οι συμπατριώτες μας στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν να έχουν πράγματι μόνο ελαφρά τραύματα και να γίνουν σύντομα καλά.
Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιμένουμε γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραυματισμού των ελλήνων στρατιωτικών και των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη αυτός.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης 5/7/2012.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα



Για εμάς συνιστά πολιτικό και οικονομικό έγκλημα οποιαδήποτε σκέψη πώλησης των εργοστασίων της ζάχαρης, αυτών που απέμειναν, όπως ξέρουμε. Η πώληση αυτή δεν έχει καμία σχέση ούτε με την κρίση ούτε τίποτα. Πάνω απ' όλα γίνεται για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ελλάδα. Και μάλιστα πουλάνε όχι μόνο το εργοστάσιο, θα πουλήσουν και το δικαίωμα στην ποσόστωση, παραδείγματος χάριν στους Πολωνούς. Ακόμα αυτοί που θα πάρουν το εργοστάσιο, αν είναι π.χ. πολωνικοί όμιλοι, θα αγοράσουν ουσιαστικά και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν οι αγρότες.

Φέτος το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα γίνει στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Πάρκο Γουδή.



Στις μέρες του Έβρου και της Αμυγδαλέζας... Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας ανοίγει τις πύλες του σε δύσκολους καιρούς. Σε καιρούς βαθιάς κρίσης, δημιούργημα των «από πάνω», που πιέζουν μέχρι συνθλίψεως τους «από κάτω» να πληρώσουν γι’ αυτήν. Μαζί με το ξερίζωμα της ζωής μας, γινόμαστε μάρτυρες της βαρβαρότητας των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, της ντροπής του Τείχους, της θηριωδίας των πογκρόμ, της ανόδου της ναζιστικής Ακροδεξιάς και των ρητορειών του μίσους, της έξαρσης ενός ρατσιστικού δημόσιου λόγου.

Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή ! 21ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Μόνο μπροστά στους νεκρούς μας γονατίζουμε. Περήφανα. 



Μόνο στα μεγάλα τους τα κατορθώματα υποκλινόμαστε. Ομως οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ - οι οποίες ξεκινούν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή - δεν περιορίζονται μόνο σε όρκο τιμής στους μαχητές του ΔΣΕ. Η επιλογή να γίνει για τέταρτη φορά το Διήμερο της Οργάνωσης στο Νεστόριο της Καστοριάς δεν είναι τυχαία. Είναι το πείσμα που πρέπει να ορθοποδήσει σε καιρούς ηττοπάθειας και απαισιοδοξίας. Ετσι κι αλλιώς η δικαίωση του αγώνα του ΔΣΕ δεν έχει έρθει ακόμα. Ομως τα μηνύματά του δε χάθηκαν.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της ΕΕΔΥE - Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για Συρία και Ιράν


Ανακοίνωση - Κάλεσμα της ΕΕΔΥE



«Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει στον ελληνικό λαό και τη νεολαία αγωνιστικό κάλεσμα για άμεση, μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους κατά της Συρίας και του Ιράν.
Αμερικανικά αεροπλανοφόρα συγκεντρώνονται στην περιοχή, εντείνεται η κινητικότητα στη Βάση της Σούδας, πληθαίνουν τα στρατιωτικά γυμνάσια, δυναμώνουν οι απειλές των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ. Εξετάζεται η περίπτωση της επιβολής "Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων" στη Συρία, όπως έγινε στο Ιράκ και τη Λιβύη, προβάλλεται έντονα το πρόσχημα περί "ευθύνης για την προστασία" που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες επεμβάσεις.
Οι εξελίξεις τονίζουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός!

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την εξοντωτική φορολογία στα λαϊκά στρώματα.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


«Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία ούτε και με τις διάφορες ρυθμίσεις που γίνονται, για να πληρώνει το 25 έως 30% του εισοδήματος. Διότι τα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά κι αν υπολογίσεις το κόστος της ΔΕΗ, το κόστος του πετρελαίου και όλο το κόστος της ζωής σε σχέση με την μείωση των μισθών, δεν μπορείς να πληρώνεις σε δόση ούτε το 25 ή 30% του μισθού που έχεις. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι άνθρωποι με 5.000 ευρώ εισόδημα και άνεργοι πληρώνουν εφορία γιατί έχουν ένα σπίτι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την παρουσία συνδικαλιστών και αγωνιστών από πολλούς χώρους, νοσοκομεία, εκπαίδευση, λεωφορεία, λογιστές, από χώρους του ιδιωτικού τομέα αλλά και αρκετούς νεολαίους φοιτητές πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της Ελευσίνας.
Στόχος της εκδήλωσης, όπως τονίστηκε και από τον εισηγητή της Ταξικής Πορείας Κώστα Μπεκιάρη, δεν ήταν απλά και μόνο άλλη μια έκφραση αλληλεγγύης προς τους απεργούς χαλυβουργούς αλλά να δημιουργηθεί μια ευρύτατη πρωτοβουλία, από δυνάμεις πολιτικές, συνδικαλιστικές, από σωματεία και κινήσεις γειτονιών απ' όλους όσους στηρίζουν το αγώνα αυτό ώστε η αλληλεγγύη να πάρει ξανά ευρύτερες διαστάσεις. Ειδικά σε μια περίοδο σαν και αυτή που διανύουμε τώρα η οποία δεν είναι και τόσο ευνοϊκή για το εργατικό λαϊκό κίνημα από πολλές απόψεις.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν αρκετά ζωντανή. Απόψεις διάφορες ακούστηκαν αλλά κοινός τόπος όλων ήταν η στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών. Τονίστηκε ότι η μάζωξη αυτή δεν έγινε για απολογισμό του αγώνα μιας και ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος αυτής της συγκέντρωσης είναι να διερευνηθούν τρόποι που θα στηρίξουν την πορεία , όσο το δυνατόν συντομότερα, προς την νίκη!

«Φωστήρες» και «φον φούφουτοι».Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Εδώ και τρία χρόνια, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με ρυθμούς πολυβόλου, επαναλαμβάνεται η ίδια ανοησία:

«Για την κρίση, για τα χρέη, για τα ελλείμματα,
φταίει το Δημόσιο»...
Το ύφος, δε, που χρησιμοποιούν οι διάκονοι της παραπάνω «μπαρούφας», από τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς αστέρες μέχρι τους κάθε λογής ειδικούς... πανεπιστήμονες,
καθιστά δυσδιάκριτο αν πρόκειται απλώς για ηλίθιους, αστοιχείωτους, άσχετους και αμόρφωτους ή για το ακόμα χειρότερο και πιο επικίνδυνο είδος:
Εκείνο του μορφωμένου ηλίθιου...