Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η αριστερά ματαίωσε (με την απόφαση να μην παραστεί) την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


Ματαιώθηκε, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση για ματαίωση της σύσκεψης ελήφθη κατόπιν της άρνησης της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Πηγή:www.newscode.gr 

Προς συγκυβέρνηση-μνημονιακό εξάμβλωμα.Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Λ. Παπαδήμος.Mε τις ευλογίες Παπανδρέου-Σαμαρά και την υψηλή επιστασία των …Μεγάλων Δυνάμεων.


Ρεπορτάζ από το www.enet.gr Ολονύχτιο παζάρι μετά τη συνάντηση στην προεδρία - Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί αύριο ο Παπούλιας-Δεν πηγαίνουν Αλ.Παπαρήγα-Αλ.ΤσίπραςΣε μία κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, στη συνάντηση υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τις έντονες πιέσεις από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση της προεδρίας ορίστηκε συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων ενώ αύριο οι δύο αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου για να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης αυτής, με επικρατέστερο όνομα εκείνο του Λουκά Παπαδήμου.Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κ. Παπούλιας ξεκαθαρίζεται ότι της νέας κυβέρνησης δεν θα ηγηθεί ο Γ. Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση αυτή, που προκύπτει ερήμην των πολιτών ως προϊόν πιέσεων και απειλών, θα έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά από ένα 3μηνο και αφού θα έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις εντολές της τρόικας.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


Κυριακή 6/11  - ΑΣΟΕΕ

•    Προχωράνε σε διαβουλεύσεις παρασκηνίου για να φτιάξουν κυβέρνηση δήθεν εθνικής σωτηρίας, με μοναδικό στόχο να αποφύγουν την πιθανότητα οι εκλογές  και η λαϊκή βούληση να αλλάξουν τους συσχετισμούς μιας Βουλής, η οποία σήμερα δεν μπορεί να σταθεί. Είναι μια Βουλή η οποία έχει αποδεχθεί την υποτέλεια και την κηδεμονία. Είναι μια Βουλή η οποία έχει ψηφίσει μια σειρά από καταστροφικούς κοινωνικά  νόμους και ετοιμάζεται να ψηφίσει κι άλλους

ΟΥΓΓΑΡΙΑ :Αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα του καπιταλισμού.


Τα παιδιά και στην σοσιαλιστική Ουγγαρία ήταν στο κέντρο της προσοχής της κρατικής μέριμνας. Σήμερα βιώνουν πιο έντονα τις δυσκολίες που βιώνουν και οι γονείς τους
Η κραυγή απόγνωσης που εκδήλωσε με τον πιο ακραίο τρόπο η 51χρονη Εύα Στάισζνι, που στις 6 Οκτώβρη αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του σπιτιού καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με την τράπεζα από την οποία είχε πάρει στεγαστικό δάνειο, αναδεικνύει τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στη σημερινή Ουγγαρία. Είχε πρόσφατα απολυθεί από τη δουλειά της στο μετρό της Βουδαπέστης και χωρίς μισθό δεν μπορούσε να καταβάλει τις δόσεις της τράπεζας, με αποτέλεσμα η τελευταία να αποφασίσει την κατάσχεση του σπιτιού καλώντας την αστυνομία να εκδιώξει τόσο την ίδια όσο και την 21χρονη κόρη από το σπίτι. Στα τέλη του Οκτώβρη έγινε η κηδεία της άτυχης γυναίκας, στην οποία πήραν μέρος αρκετοί εργαζόμενοι, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τουΚομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας και του Σωματείου των Εργαζομένων στο Μετρό της Βουδαπέστης, τη μετέτρεψαν σε σιωπηλή διαμαρτυρία καταδίκης αυτής της βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί τους ανθρώπους σε απόγνωση.
Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Εύα Στάισζνι δεν είναι μοναδικό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία,1.200.000 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα της μη δυνατότητας καταβολής των δόσεων των στεγαστικών δανείων και την απειλή της κατάσχεσης των σπιτιών τους.Ο Eθνικός Σύνδεσμος Oφειλετών εκτιμά ότι 2 με 3 εκατομμύρια πολίτες δηλώνουν πως δε γνωρίζουν πώς θα ξεπληρώσουν την επόμενη δόση του δανείου τους.

ΚΚΕ(μ-λ): Αντίσταση για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Απέναντι στις κυβερνητικές και άλλες «λύσεις» που δρομολογούν,
ο λαός να κλιμακώσει την αντίστασή του, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης!
Κυριακή 6 Νοέμβρη 2011
Οι εξελίξεις που δρομολογούνται, για να βρεθεί λύση, στο σύστημα της πολιτικής διαχείρισης, μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης  που δώθηκε στην κυβέρνηση και τη δέσμευση για δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης «συνεργασίας» ή «ευρύτερης αποδοχής», δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό μας συνολικά, από την κατέυθυνση, την επιμονή και την κλιμάκωση, της μαζικής και αποφασιστικής αντίστασης απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται καθημερινά, σ’ όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ. Όπερα Μπούφα- Της Λιάνς Κανέλλη.



Όσα έγιναν τούτες τις μέρες στην κεντρική πολιτική σκηνή, σύντροφοι, ενέχουν έναν τεράστιο προπαγανδιστικό κίνδυνο, που υποτιμάται ως λεπτομέρεια σ' έναν ορυμαγδό πραγματικών και τεχνητών γεγονότων κι εξελίξεων. Είναι ο κίνδυνος της παγίωσης της αντίληψης ότι ο πολιτικός λόγος έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών ως θεατρικός, κενός ιδεολογικού και συνάμα ορθολογικού περιεχομένου. Δηλαδή, όποιος μιλάει για τα κοινά προβλήματα και προτείνει την οργανωμένη πολιτικά αντιμετώπισή τους, είναι πρόχειρος θεατρολόγος με λογική υποταγμένη σε ιδιοτελή συμφέροντα της συγκυρίας. Δεν απέχει η αντίληψη από την αλήθεια που μαστίζει τον αστικό αντιπροσωπευτικό λόγο.

Σαμαράς ως συνεχιστής Παπανδρέου-Του Γιώργου Δελαστίκ


Απίστευτη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι. Ενώ η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία εθεωρείτο απολύτως βέβαιη (καθώς είχε προσλάβει διαστάσεις πολιτικής χιονοστιβάδας η εσωκομματική αντίθεση των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρήλαυναν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακηρύσσοντας τη διαφωνία τους με τον πρωθυπουργό), ανέλαβε να τον διασώσει ο πιο απίθανος άνθρωπος: ο... Αντώνης Σαμαράς!!!