Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΛΑ.Δ.Α. -Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία


Σε λαϊκό ξεσηκωμό καλούν τους Έλληνες ο Μίκης Θεοδωράκης, Ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Κασιμάτης εναντίον των μέτρων που επιβάλει η τρόικα, μέσω της κυβέρνησης Παπαδήμου με το δεύτερο Μνημόνιο και θα επιστρέψουν τη χώρα στη δεκαετία του '50.

Eκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Κασιμάτης έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Τις ώρες αυτές που η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, συμφωνούν στην εφαρμογή των ολέθριων σχεδίων της τρόικας και οδηγούν τη χώρα στην παρακμή και το λαό στη δυστυχία και την εξαθλίωση, μόνο μια απάντηση υπάρχει: Γενικός ξεσηκωμός!

Π.Α.ΜΕ : Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης 10 Φλεβάρη.


Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Εκ μέρους των απεργών Χαλυβουργών σας απευθύνουμε αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό. 

Η φωτογραφία είναι από την σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
 από το redflyplanet.blogspot.com.Για την ανάρτηση με αναφορά
στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα πατήστε αυτό τον σύνδεσμο http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/10-2-2012.html  
 

Σήμερα κλείνουμε 103 μέρες απεργία και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Τώρα συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, γιατί τώρα υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις, για να μετατραπούν και άλλα εργοστάσια και επιχειρήσεις σε άπαρτα κάστρα του αγώνα, σε χαλυβουργίες.
Όσοι μέχρι τώρα νόμιζαν ότι το κάλεσμά μας, “να γίνει όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία” ήταν υπερβολικό, τυχοδιωκτικό πρέπει να το ξανασκεφτούνε. Τώρα μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό αποτελεί τη μόνη σωστή επιλογή, ρεαλιστική διέξοδο. Είναι μονόδρομος για όλους τους εργάτες.

Τετέλεσται! Οι Ελληνες εν τάφω...Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Άβουλοι, μοιραίοι, σπιθαμιαίοι. Τίποτα δεν διαπραγματεύθηκαν. Τίποτα δεν διέσωσαν.

Υπέκυψαν ασυζητητί σε όλους τους όρους και τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της. Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης - τον Γιώργο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, τον Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Εξαιρετικά εύκολο αποδείχθηκε να καμφθούν οι επί μήνες ανέξοδα διαφημιζόμενες ως δήθεν ανυποχώρητες «κόκκινες γραμμές» του προέδρου της ΝΔ - σαν παγωτό χωνάκι στον ήλιο της Σαχάρας!

Συνέντευξη Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π.Τσούτσιας – Τ.Σαράντης).


  Συνέντευξη Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π.Τσούτσιας – Τ.Σαράντης)

 Όπως βλέπετε κι εσείς οι εξελίξεις είναι τόσο γρήγορες που κι εμείς δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε, να τις αντιληφθούμε.  Υποστηρίζετε ως κόμμα ότι θα πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ισχυρή διαπραγμάτευση. Aπ’ ότι βλέπουμε, όμως, κόκκινες γραμμές βάζουν και από την άλλη πλευρά - είδαμε χθες το Eurogroup - οι εταίροι.
Αποκλειστικά από την άλλη πλευρά βάζουν κόκκινες γραμμές. Από εδώ δεν υπήρξε καμία κόκκινη γραμμή. Εδώ υπήρξε μία εξ’ αρχής ειλημμένη απόφαση και προεξοφλημένη στάση αποδοχής όλων των απαιτήσεων των ισχυρών ευρωπαϊκών κέντρων. Δεν μιλάμε για τα επίσημα θεσμικά κέντρα της Ευρώπης.

ΠΑΜΕ: Οι συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις του Σαββάτου στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καταγράφει τα αγωνιστικά ραντεβού που έχουν οριστεί σε γειτονιές του Λεκανοπεδίου για αύριο, Σάββατο 11 Φλεβάρη, από το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές αλλά και - όπως τονίζεται - για την προετοιμασία της καθόδου στην Αθήνα την Κυριακή:

  • Κεντρικός Τομέας Α' Αθήνας: Ομόνοια 11 π.μ., Γαλάτσι (Βεΐκου και Γαλατσίου) 11 π.μ., Σεπόλια (Σταθμός Σεπολίων) 11 π.μ., Κυψέλη (πλατεία Κυψέλης) 11 π.μ., Γούβα (πλατεία Πλυτά) 11 π.μ., Γκύζη (πλατεία Γκύζη), 11 π.μ.
  • Ανατολικές Συνοικίες: Ζωγράφου (πλατεία Γαρδένια) 11.30 π.μ. και 6 μ.μ., Ιλίσια (πλατεία Τερζάκη) 6 μ.μ., Γουδή (πλατεία Ελευθερίας) 6 μ.μ., Καισαριανή (παλαιό τέρμα)

Προκήρυξη του ΝΑΡ για τις εξελίξεις.


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ



ΚΑΤΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 
Η ταχύτατη και εξαιρετικά βίαιη επίθεση κατεδάφισης κάθε δικαιώματος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας από το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του τραπεζοτσολιά Παπαδήμου, επιτάσσει την άμεση και συντονισμένη απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και των φορέων της. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ιστορικές και καλούμαστε όλοι μας να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις.

ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Παρουσιάζουν την εξαθλίωση σαν «αναγκαίο κακό».


Την επόμενη της υπογραφής του μνημονίου, φοβερίζουν το λαό και τον καλούν να συμβιβαστεί με τη χρεοκοπία του



Η κυβέρνηση έδωσε «μάχη» απέναντι στην τρόικα για τα νέα μέτρα, με δεδομένη την αναγκαιότητα ο λαός να κάνει νέες θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, έξω από την οποία υπάρχει μόνο χάος. Αυτός είναι ο πυρήνας της προπαγάνδας που αναπαράγουν εν χορώ και με επιμέρους παραλλαγές τα αστικά έντυπα ΜΜΕ, την επομένη της συμφωνίας με την τρόικα, για να φοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό.
Ο «Ελεύθερος Τύπος»παρουσιάζει πρωτοσέλιδα το μνημόνιο σαν «Πικρό ποτήρι για προσωρινή σωτηρία» και στο κύριο άρθρο με τίτλο: 

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και Σάββατο ,κατά την διάρκεια της 48ωρης Πανεργατικής Απεργίας.




Χωρίς αστικές συγκοινωνίες την Παρασκευή και το Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα «σκληρά και επώδυνα μέτρα» που εξαγγέλθηκαν, μετά τις απαιτήσεις της τρόικας.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ΗΣΑΠ, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ειδικότερα: 

Έκαναν καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και πάνε να "κρεμάσουν" τα παπούτσια τους στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ.



Το ότι θα διάβαζα στην ΑΥΓΗ άρθρο του πάλαι ποτέ εργατοπατέρα, πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραφτόπουλου με τον βαρύγδουπο τίτλο για την αναγκαιότητα της ενότητας της Αριστεράς δεν το περίμενα.


Για τον Ραφτόπουλο είναι γνωστά όλα και τα κυριότερα τα έχουν πει οι 35 συνδικαλιστές της "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ". Αυτό που θέλω εγώ να σημειώσω είναι ότι τα κόμματα της Αριστεράς μετατρέπονται με... μεγάλη ευκολία σε κολυμπήθρες του Σιλωάμ για βαμμένους Πασόκους, για Πασόκους που υπηρέτησαν τον Παπανδρεϊσμό και το σύστημά του, για εργατοπατέρες που πρόσφεραν τις χειρότερες "υπηρεσίες" στο εργατικό κίνημα.
Τι άραγε διαφορετικό κάνει ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ που δέχεται στο κόμμα του τον Οικονόμου, μια ζωή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σύμβουλο του Άκη στο υπουργείο Άμυνας. Που δέχεται τον Πασβαντίδη, εξέχοντα στέλεχος της Αυριανής και του Κουρή.

Mέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ !


Φοιτητή-φοιτήτρια,




Έχεις ευθύνη. Οι ώρες που ζούμε είναι κρίσιμες για το μέλλον το δικό σου, της οικογένειας σου. Ετοιμάζουν σφαγείο. Μπορούμε να ματαιώσουμε το έγκλημα. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.  
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειες μας να δουλεύουμε και να ζούμε εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Κάτω η κυβέρνηση – έξω η Τρόικα! Απεργίες διαρκείας – καταλήψεις παντού, τώρα!


ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση 

Δελτίο τύπου


Οι αποκτηνωμένοι Τροϊκανοί και οι κυβέρνηση τους στην Ελλάδα, είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν τη χώρα σε κρανίου τόπο για να διασφαλίσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι αποφάσεις που πήρε η ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία, κάτω από την πίεση της κοινωνίας και μέσα από έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις, είναι πίσω από τις ανάγκες της στιγμής.

Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι απεργία διαρκείας μέχρι να φύγει η Τρόικα και να πέσει η κυβέρνηση. Τίποτε άλλο δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τη συντριβή εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών.

Τα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΝ, καλούν σε «αντίσταση» και «στους δρόμους» αλλά σ’ αυτά τα γενικά σωστά συνθήματα δεν δίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, με πρακτικές και συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και δράσεις που να δημιουργούν αυτό το μεγάλο κίνημα που να ανατρέψει την κυβέρνηση και να στείλει την Τρόικα από εκεί που ήρθε.

Ως εδώ!- Η απάντηση του ελληνικού λαού στους άδικους εναντίον του πολέμους, ποτέ δεν ήταν «Ναι», ποτέ δεν ήταν «Γιαβόλ», ποτέ δεν ήταν «Γιες». Ηταν ακριβώς το αντίθετο: Ηταν και θα είναι πάντα το μεγαλειώδες «ΟΧΙ»!-Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Ζούμε ιστορικές στιγμές.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της Ιστορίας του ελληνικού λαού.
*
Ο λαός της Ελλάδας οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο «εκτελεστικό απόσπασμα».
Αν και πάλι αφεθεί να του καθορίσουν τη «μοίρα» αυτοί που τον οδήγησαν ως εδώ, τότε το ημερολόγιο στην Ελλάδα γυρίζει πριν το 1898. Δύο αιώνες πίσω! Μας γυρίζουν - μέσα σε 24 ώρες - σε εποχές Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, όταν ο Ελληνας ήταν συνώνυμο της δυστυχίας και της εξαθλίωσης, όταν η ύπαρξή του οριζόταν διά νόμου ότι αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, δανειστών και τοκογλύφων ιμπεριαλιστών.