Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Να μειωθεί το εισιτήριο για όλους και να καταργηθεί για άνεργους, μαθητές, ΑμεΑ.


Τη μείωση του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους και την κατάργησή του για άνεργους, μαθητές, σπουδαστές, ΑμΕΑ, ζητά το ΚΚΕ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: 

Αγρότες: Εκατοντάδες τρακτέρ βγήκαν στη Θεσσαλία!


Εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής στις πλατείες των χωριών του θεσσαλικού κάμπου, διαμηνύοντας την απόφαση και την αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών να δώσουν μια ακόμα σκληρή μάχη κατά της αντιαγροτικής–αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Στο νομό της Καρδίτσας έχουν, ήδη, βγει πάνω από 350 τρακτέρ –και συνεχώς βγαίνουν κι άλλα– σε δεκάδες χωριά, ανάμεσά τους τα: Παλαμάς, Προάστιο, Γεφύρια, Μάρκο, Φύλλο, Ορφανά, Μαραθέα, Ματαράγκα, Αγία Τριάδα, Λιοντάρι, Γραμματικό, Άμπελος, Ριζοβούνι, Λεύκη.

Αποκλειστική συνέντευξη του βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ , Δημήτρη Στρατούλη, στο K.K.4ever.


Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ , Δημήτρης Στρατούλης απαντά στις ερωτήσεις των μπλόγκερς του k.k.4ever.


        

       - Κύριε Στρατούλη, οι επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και στα κεντρικά γραφεία  της ΝΔ και στο mall δυναμιτίζουν τη πολιτική σταθερότητα της χώρας. Ποια είναι η εκτίμηση σας ;

Η ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ και η βομβιστική ενέργεια στο mall συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, ίσως και με άρωμα παρακράτους, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά της Αριστεράς.
Τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο στο λαό και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους από την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Συγχώνευση των Νοσοκομείων Ικαρίας- Σάμου.

Προς τον Υπουργό Υγείας



Τα μέτρα που παίρνονται στο χώρο της Υγείας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. H τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας την πολιτική που συνδιαμόρφωσε με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την Υγεία (όπως και για την Παιδεία και Πρόνοια), την αντιμετωπίζει σαν κόστος και ως εμπόρευμα, πηγή κέρδους του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο, και τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ως πελάτες.

Απεργία στο Μετρό ,στάσεις εργασίας σε Ηλεκτρικό Σσιδηρόδρομο και Τραμ σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.


Από την πλευρά των εργαζομένων επισημαίνεται ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα οδηγήσει, για μια ακόμη φορά, σε οριζόντιες περικοπές στους μισθούς, της τάξης του 25%, διατηρώντας τις διαφορές που υπάρχουν.



Σήμερα Δευτέρα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, το μετρό θα είναι ακινητοποιημένο λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) , το οποίο και απειλεί με απεργίες διαρκείας.

Νέο λουτρό αίματος στις Η.Π.Α: 15χρονος κατηγορείται για πενταπλή δολοφονία.

Όλα τα θύματα, δύο ενήλικες και τρία παιδιά, είχαν πυροβοληθεί πολλές φορές

τΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
  (AP/THE ALBUQUERQUE JOURNAL 2013)


Ένας 15χρονος συνελήφθη στο Νέο Μεξικό με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και σκότωσε δύο ενήλικούς και τρία παιδιά, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την τοπική αστυνομία.
Τα πέντε πτώματα εντοπίστηκαν μέσα σε ένα σπίτι στο Αλμπουκέρκι, το βράδυ του Σαββάτου, μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια KOB Four και KOAT Seven.

Ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της σοσιαλιστικής επανάστασης.(Από τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.)


«Ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της κοινωνικής επανάστασης του προλεταριάτου. Από το 1917 και δω αυτό επιβεβαιώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα» (Από τον πρόλογο στη γαλλική και τη γερμανική έκδοση του έργου του Β. Ι. Λένιν «Ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού», Απαντα, τ. 27, σελ. 314).

Το Κόμμα μας από το 1918 μιλά για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Η κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού αποδεικνύει ότι είμαστε σε εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και ότι έχουν δημιουργηθεί οι υλικές προϋποθέσεις από την εποχή ακόμα της Οχτωβριανής Επανάστασης. Από τότε δηλαδή που ο καπιταλισμός πέρασε στο μονοπωλιακό του στάδιο, τον ιμπεριαλισμό.
Στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, στο Σχέδιο Προγράμματος, αναφέρεται:

Ποιους βοηθάει και ποιους εξοντώνει η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Άρθρο του Λαϊκού Δρόμου.


H αρχή για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έγινε ήδη κατά τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, όπου εφέτος αντί για μία Kυριακή δούλεψαν και δεύτερη. 



Το αρμόδιο υπουργείο, Aνάπτυξης Aνταγωνιστικότητας Yποδομών Mεταφορών και Δικτύων, ανακοίνωσε το νέο αγορανομικό κώδικα, ο όποιος μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.