Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: Σχόλιο για το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό, αναφέρει:
«Για μια ακόμη φορά η κάλυψη του λεγόμενου χρηματοδοτικού κενού και των ποσών που απαιτούνται για την αποπληρωμή του χρέους, χρησιμοποιείται απ’ την ΕΕ, αλλά και απ’ την κυβέρνηση για τον εκφοβισμό του λαού, προκειμένου ν’ αποδεχτεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενώ, την ίδια ώρα η κυβέρνηση μεθοδεύει ήδη μέτρα εσωτερικού «δανεισμού» σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

Πρόεδρος της βουλής - Περίεργα «παιχνίδια» με τη Χρυσή Αυγή.

Η επαναφορά της επικίνδυνης θέσης ότι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής θα εξαρτώνται από το αν θα είναι παρόντες οι προφυλακισμένοι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ήταν αυτό που κυριάρχησε στη χτεσινή, πρώτη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε «ευθέως», όπως είπε η ίδια, ότι «υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία, έλαβαν λιγότερες από 151 ψήφους και χωρίς τη συμμετοχή προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που η Ζ. Κωνσταντοπούλου θέτει τέτοιο ζήτημα, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για το «πού το πάει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με αυτό το φασιστικό μόρφωμα.

Τα διαπιστευτήρια από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σε κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζονται.

Η νέα συγκυβέρνηση μετά την απαράδεκτη συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης ,δηλαδή του μνημονίου μας καλεί να επενδύσουμε τις ελπίδες μας στις διαπραγματεύσεις μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Η συμφωνία της με τους «θεσμούς» ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ = πρώην «τρόϊκα») φέρνει νέα λίστα «μεταρρυθμίσεων».

 Σε αυτή τη προσπάθεια βρίσκει θερμούς συμπαραστάτες ,τη πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΗ . Είναι αυτοί που με την εκλογή της νέα κυβέρνησης δίνουν τα διαπιστευτήρια τους, καλλιεργώντας την ανοχή και την αναμονή για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ώστε αργότερα να δει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αν θα διεκδικήσει! Σε αυτό αποσκοπούσε και το κάλεσμα για συλλαλητήριο στήριξης της κυβέρνησης τη μέρα συνεδρίασης του Eurogroup όπου αποφασίστηκε η συνέχεια του μνημονίου.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Από την ανθρωπιστική κρίση στα εξευτελιστικά ψίχουλα.

Ο νόμος για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», που τόσο πολύ διαφήμισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μοιάζει με ασπιρίνη για το κάταγμα.



Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της φτώχειας που πλέον απειλεί όλο και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά με ημίμετρα, τα οποία ενίοτε ξεπερνάνε και το όριο της κοροϊδίας. Από τα επιδόματα του Σαμαρά περνάμε στην ελεημοσύνη του Βαρουφάκη για τα κατώτερα των αυτονόητων: για ένα πιάτο φαΐ και ένα σπίτι.
Τα χρέη δεν σβήνονται, αλλά «ρυθμίζονται». Λες και θα μπορέσει μια οικογένεια που ζει κάτω από το όριο της φτώχιας να πληρώσει ποτέ το χρέος της στη ΔΕΗ με τους όρους που βάζει η κυβέρνηση.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη λεγόμενη «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», επισημαίνει τα εξής:
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λεγόμενη ''αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης'' δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στην επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής διαβίωση, για όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το μόνο που υπόσχεται είναι ορισμένα ψίχουλα σε όσους ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης (με οικογενειακό εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα για τετραμελή οικογένεια), που κι αυτά δίνονται με ''εκπτώσεις'', ακόμη και σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.