Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Pήσεις και ιδεολογήματα μιας σάπιας προπαγάνδας

Φταίμε όλοι!



Bασικό συστατικό της καταθλιπτικής προπαγάνδας που σκεπάζει από το Φθινόπωρο την πολιτική ζωή της χώρας προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες «αποδοχής» των μέτρων είναι το «φταίμε όλοι»! Mε αυτό το «όλοι» επιδιώκεται από τους απολογητές της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής να παρουσιαστεί μια ταξική κοινωνία σαν μια ενιαία με κοινά συμφέροντα ομάδα, αφυδατωμένη από αντιθέσεις και ιδεολογικοπολιτικές συγκρούσεις, μια κοινωνία που αποτελείται μόνο από ισότιμους θύτες, μια κοινωνία στην οποία ο άνεργος, ο μισθωτός, ο πρωθυπουργός και ο εφοπλιστής έχουν τον ίδιο λόγο και τις ίδιες ευθύνες για το κατάντημα της.

Mε ιδιαίτερα επίμονο τρόπο σε όλη τη σχετική ειδησεογραφία αυτό το διάστημα γίνεται αναφορά στη λαμογιά του «Έλληνα» και στις ευθύνες των «πολιτών». Λέξεις προσεχτικά επιλεγμένες, απαλλαγμένες από ταξικά «βαρίδια». Bέβαια από το περιεχόμενο όλων αυτών των άρθρων και των αναλύσεων απουσιάζουν στην πραγματικότητα οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες. Πουθενά δεν θα βρει κανείς λέξη για τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση. Aντιθέτως την τιμητική του στα άρθρα και τα ρεπορτάζ των μεγαλοδημοσιογράφων -πολιτικών υπαλλήλων της άρχουσας τάξης, έχει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Mε εξονυχιστικές λεπτομέρειες παρουσιάζονται οι πράξεις του Mπάμπη (υπαλλήλου του YΠEXΩΔE), της Mαρίας (καθαρίστριας), του Γιώργου (ιατρού) και του Kώστα (εκπαιδευτικού) που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε χρεοκοπία. O στόχος ένας! Nα πειστεί ο καθένας από αυτούς ότι για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί, οι υδραυλικοί, οι ταβερνιάρηδες, οι εργάτες κ.ο.κ. Δηλαδή οι διπλανοί του!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ


Ρώσοι στρατιώτες με στολές και σημαίες του Κόκκινου Στρατού παρελαύνουν στη Μόσχα. Χθες ήταν η επέτειος της αντιφασιστικής νίκης. Στις 7 Μαΐου του 1945 η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε μετά την κατάληψη του Βερολίνου από τον Κόκκινο Στρατό και την αυτοκτονία του Χίτλερ.

Πηγή:ΑΥΓΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ EΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΙΔΕΣ , ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ο στοιχειώδης σεβασμός προς τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της απαιτεί να μην μετατρέπονται αυτοί σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Όταν όλα έχουν δρομολογηθεί, όταν όλα έχουν «κλειδώσει» και την ίδια στιγμή επιχειρούνται κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, η στάση ευθύνης επιβάλει να διαχωρίσεις τη θέση σου και να μην συναινείς.   

Η επιστολή του Μ. Θεοδωράκη για την κατάσταση της Ελλάδας

"Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας...



Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΤΟΥ Λ.ΟΡΘΟΔ.ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ-.ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με απαράδεκτες διαδικασίες «πέρασε» τροπολογία που της δίνει το δικαίωμα να παρακάμπτει το Κοινοβούλιο στην έγκριση των αντιλαϊκών «πακέτων»
Με μια προσβλητική για το λαό πραξικοπηματική ενέργεια, που ξεμπροστιάζει το πραγματικό περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας, των κομμάτων και των θεσμών της, η κυβέρνηση κατέθεσε χτες την τελευταία στιγμή (στο τέλος της συνεδρίασης) και ψήφισε τροπολογία στο «Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», με την οποία καταργείται ουσιαστικά η Βουλή τόσο στο νομοθετικό της έργο, όσο και ως βήμα για την ενημέρωση του λαού και την αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής των αστικών κομμάτων, όπως το αξιοποιεί το ΚΚΕ.



Με την τροπολογία, εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράφει συμφωνίες και συμβάσεις με την ιμπεριαλιστική τρόικα, χωρίς αυτές να ψηφίζονται από τη Βουλή, η οποία πλέον απλά θα ενημερώνεται εκ των υστέρων.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι, μαζί με βουλευτές των άλλων κομμάτων, ζήτησαν την απόσυρσή της. Ομως, ο προεδρεύων, Γ. Νιώτης, προχώρησε εσπευσμένα στην ψήφισή της, χωρίς να δώσει την ευκαιρία στο ΚΚΕ να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία, όπως ζητούσε.

              Η κατάπτυστη τροπολογία

Η τροπολογία ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και αλλάζει προς το χειρότερο ένα σημαντικό τμήμα του μνημονίου που ψηφίστηκε μόλις προχτές.



Στο κατάπτυστο κείμενο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. την Πέμπτη σημειωνόταν στο επίμαχο σημείο:

Πουλήθηκε το Harrods

Το ιστορικό βρετανικό πολυκατάστημα Harrods πωλήθηκε σήμερα από τον ιδιοκτήτη του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για 1,77 δισεκατομμύρια ευρώ στην Qatar Holdings, σύμφωνα το BBC.



Όπως μεταδίδει το BBC η συμφωνία υπεγράφη νωρίς σήμερα το πρωί και αναμένεται να ανακοινωθεί στις προσεχείς ώρες. Στο πολυκατάστημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1851, επιχειρούν περισσότερα από 300 καταστήματα.



Το σλόγκαν του Harrods είναι "όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους οπουδήποτε" (All Things for All People, Everywhere)και εκτιμάται ότι ετησίως 15 εκατομμύρια άνθρωποι ψωνίζουν σε αυτό.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200 ΗΡΩΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-Αύριο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής-Στις 10.30 π.μ., με ομιλητή τον Κ. Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

Εκδήλωση τιμής στους 200 κομμουνιστές ήρωες, που εκτελέστηκαν πριν από 66 χρόνια, τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944, διοργανώνει την Κυριακή 9 Μάη, στις 10.30 το πρωί, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες 28 Κομμουνιστικών και Δημοκρατικών Νεολαιών.

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), συμμετέχει στις εκδηλώσεις της 9ης Μάη, στην Καισαριανή, με προσυγκέντρωση στο Παλιό Δημαρχείο Καισαριανής, ώρα 9.30 π.μ.



To Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ δρομολογεί πούλμαν από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 9 το πρωί, για την εκδήλωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η μετάβαση και η επάνοδος είναι δωρεάν.

Το ιστορικό

Κατά την περίοδο 1942 - 1944, το Σκοπευτήριο χρησιμοποιήθηκε από τα στρατεύματα κατοχής σαν τόπος εκτέλεσης εκατοντάδων πατριωτών, κομμουνιστών, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Είναι χώρος καθαγιασμένος με το αίμα ηρώων αγωνιστών από όλες τις γωνιές της πατρίδας. Είναι χώρος τιμής και θυσίας για τη λευτεριά, την ειρήνη, την κοινωνική πρόοδο.

Αστείρευτη πηγή έμπνευσης η αντιφασιστική νίκη - Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ)

Με την ευκαιρία της 65ης Επετείου της αντιφασιστικής νίκης στον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Στέλιο Ζαμάνο, τον Γ.Γ. Δημ. Παλαιολογόπουλο, τον Οργ. Γραμματέα Γιώργο Χριστοδουλάκη και το διευθυντή του περιοδικού «ΕΑΜ – Αντίστασης» Σταύρο Αβδούλο.



Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΕΑ υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ιδιαίτερα στις νέες γενιές και στη κατεύθυνση αυτή επανέλαβε το αίτημα να διδάσκεται στα σχολεία η ιστορία της εθνικής Αντίστασης. Επίσης, αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της διεκδίκησης από τη χώρα μας των Γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.