Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το αίμα κυλάει στην Τυνησία.Τους 66 έφτασαν οι νεκροί.Οι συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία συνεχίζονται.


Η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σουχάιρ Μπελχάσεν, δήλωσε σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι έχει στην κατοχή της ονομαστικό κατάλογο 66 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου που άρχισαν οι ταραχές στην Τυνησία, οκτώ από τους οποίους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας σε προάστιο της Τύνιδας και κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες σφαγές στη χώρα.


«Έχουμε έναν ονομαστικό κατάλογο. Καταγράψαμε 58 νεκρούς από την αρχή των ταραχών, εκτός της Τύνιδας. Μόλις λάβαμε επιβεβαίωση για 8 νεκρούς και 50 τραυματίες στη διάρκεια της νύκτας σε προάστιο της Τύνιδας. Είναι μια σφαγή που συνεχίζεται. Η πρώτη προτεραιότητα σήμερα είναι να σταματήσει αυτή η σφαγή.», δήλωσε η Μπελχάσεν.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

O πρωθυπουργός δεν χάνει την ευκαιρία να εισακούει τα αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που καταδικάζει τους εργαζομένους στη φτώχεια και την ανεργία.  Ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της ναυτιλίας, και όχι μόνο, βλέπουν τους μισθούς τους και τις δουλειές τους να χάνονται, οι εφοπλιστές αποτελούν τους πρωταθλητές των φορολογικών απαλλαγών αφού προβλέπεται να πληρώνουν μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ για το 2011! Αυτό δείχνει ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και γιατί είναι επικίνδυνη για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
To Γραφείο Τύπου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την Κυριακή 16/1.
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κερατέας, στις 11 πμ.

Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν ξεκινήσει, από τις 11 του Δεκέμβρη, έναν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή του Οβριοκάστρου. Με όποιο τρόπο κι αν την ονοματίζουν (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), η χωματερή που σχεδιάζεται να γίνει εκεί, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, αποτελεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που θα υποβαθμίσει σοβαρά την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής των Μεσογείων ευρύτερα, όπως συμβαίνει και σε μιά σειρά άλλες, κατοικημένες περιοχές της Αττικής, αλλά και της χώρας. Καμιά μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μετά την εναπόθεση τόνων σκουπιδιών σε μια ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή.

Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τους πολύτεκνους


Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη, 12 Γενάρη, συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας. Στο σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρεται:
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολυτεκνική οικογένεια από τις περικοπές της κυβερνητικής πολιτικής. Εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να συνδέσει την παροχή των πολυτεκνικών επιδομάτων, αλλά και την ιδιότητα των πολυτέκνων με εισοδηματικά κριτήρια.

Τυνησία: Πυρά και πυκνοί καπνοί στο κέντρο της Τύνιδας


Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της Τύνιδας, μετέδωσε λίγο πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδας, δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters, ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν μεγάλο τμήμα της τυνησιακής πρωτεύουσας. Μαύρος καπνός υψώθηκε από σημεία της πρωτεύουσας και οι άνθρωποι κάλυψαν τα πρόσωπά τους για να προστατευθούν από τις αναθυμιάσεις. 


Οι συγκρούσεις φαίνεται ότι σημειώνονται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο της κεντρικής τράπεζας και την κυριότερη εμπορική συνοικία της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων και των τραμ.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

Αναδημοσίευση από το site WWW.ISKRA.GR


ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ!
ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!
 ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο το νέο νομοσχέδιο-πραξικόπημα της κυβέρνησης για την «αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών».
Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται μια σειρά από αντισυνταγματικές ρυθμίσεις οι οποίες βάλουν ευθέως εναντίον των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικων δικαιωμάτων των εργαζομένων και θέτουν τις βάσεις για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και τη σταδιακή παράδοση τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η νεοφιλελεύθερη-τροϊκανή κυβέρνηση της χώρας με το νομοσχέδιο αυτό αντί να προχωρήσει στην αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, προσιτού και γρήγορου  δημόσιου πάντα, δικτύου μεταφορών βάζει την ταφόπλακα στον κοινωνικό και αναπτυξιακό τους ρόλο, οδηγώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε αυτές σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝ: Να επιστραφούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 – το παραμύθι τελείωσε

Να επιστραφούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 – το παραμύθι τελείωσε
Από τη προχθεσινή σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού προκύπτει ότι η κυβέρνηση επιμένει στη διοργάνωση των άχρηστων Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα, με κόστος 135 εκατ. ευρώ.
Τη ίδια στιγμή υλοποιούνται οι όροι του μνημονίου στον αθλητισμό με περικοπή άνω του 35% των ετήσιων δαπανών για τον αθλητισμό (70 εκατ. ευρώ). Καταργούνται οι ενισχύσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία, κλείνουν τα αθλητικά σχολεία, υποβαθμίζεται η φυσική αγωγή, εξαφανίζονται τα προγράμματα «αθλητισμού για όλους».

Ανακοίνωση του KKE για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες


Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, στόχος της δεν είναι να βελτιώσει τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά να απαλλάξει εντελώς το κράτος από μια υποχρέωση που ποτέ δεν υλοποίησε επαρκώς, την εξασφάλιση με κρατική χρηματοδότηση δημόσιων, σύγχρονων συγκοινωνιών.
Να ισοπεδώσει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να παραδοθούν αυτές ολοκληρωτικά στα νύχια των μεγάλων επιχειρηματιών.
Το μεγαλύτερο θύμα θα είναι τα λαϊκά στρώματα, που ενώ θα πληρώνουν όλο και πιο ακριβά εισιτήρια, η κατάσταση στις συγκοινωνίες θα χειροτερεύει συνεχώς και δραματικά. Οδυνηρές θα είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους σε αυτές.
Το κόστος λειτουργίας και εκσυγχρονισμού τους θα βαραίνει αποκλειστικά τους επιβάτες και τους εργαζόμενους σε αυτές, εφόσον θα λειτουργούν χωρίς κρατική στήριξη και με την ευθύνη των Ανωνύμων Εταιριών και θα προχωρούν κάθε τρεις μήνες σε αυξήσεις στα εισιτήρια, μειώσεις μισθών και προσωπικού, περικοπές δρομολογίων και γραμμών.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Υποδομών, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Η κυβέρνηση έχει πολιτική υπέρ των περικοπών, όχι όμως και υπέρ των συγκοινωνιών. Εστιάζει σε αυξήσεις εισιτηρίων, περικοπές μισθών και μετατάξεις, χωρίς απολύτως τίποτα για την αξιοπιστία των δημόσιων μεταφορών και την προσέλκυση νέων επιβατών που θα αυξήσουν τα έσοδα.

10 ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε και καλεί τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας μας να αποφασίσουν 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Τρόικα είναι σε εξέλιξη. Σε όλους τους κλάδους γενικεύονται οι απολύσεις, οι εκβιασμοί για υπογραφή συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα, μειώσεις μισθών, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι αλλαγές ωραρίων, επιδιώκεται η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Υλοποιούνται οι παραπέρα αντιδραστικές – φιλομονοπωλιακές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, στις υπηρεσίες, στα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα κ.α.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασιστικά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούνται να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου, όλοι στο Συλλαλητήριο 2μμ στα Προπύλαια και 4μμ στη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα


Καταγγέλλουμε τις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς και της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στη Πλατεία Αττικής τη Τρίτη 4/1 έξω από το σταθμό του Μετρό και την Πέμπτη 6/1 στο χώρο της Λέσχης ΗΛΠΑΠ όπου απλά συνεδρίαζαν!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να επιβάλει τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου συνεχίζει τις χυδαίες αντεργατικές επιθέσεις της. Μετά το Θ. Πάγκαλο που αποκαλεί «κοπρίτες» τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα την σκυτάλη πήρε ο Χρ. Παπουτσής. Ο υπουργός Προ.Πο. παίζει το χαρτί του ρατσισμού και μέσα σε ένα παραλήρημα μιλάει για φράχτη στον Έβρο, πλοία φυλακή στο Αιγαίο, στρατόπεδα συγκέντρωσης και σκούπες πογκρόμ της αστυνομίας.

90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚ Λουξεμβούργου

 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚ Λουξεμβούργου.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
Kommunistesch Partei Lëtzebuerg

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, παραβρέθηκε το Σάββατο 8/1 στο Λουξεμβούργο και συμμετείχε στον εορτασμό της 90ής επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Λουξεμβούργου, το Γενάρη του 1921.
Στο μήνυμα που απηύθυνε ο Κ. Μπάτσικας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους στενούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στα δυο κόμματα σημειώνοντας: «Το καθήκον των κομμουνιστών είναι να αναδείξουν την προοπτική και τη διέξοδο που αναζητά ο εργάτης περισσότερο από ποτέ μέσα στα μεγάλα αδιέξοδα του καπιταλισμού, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης, τη διέξοδο της εργατικής λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που για τους κομμουνιστές είναι καθαρό πως είναι ο σοσιαλισμός. Σε αυτήν τη γραμμή είναι ανάγκη να σφυρηλατηθεί η ταξική ενότητα πάλης της εργατικής τάξης, να προωθείται η οικοδόμηση κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, η διεθνιστική της ενότητα, χωρίς όμως να υποβαθμίζεται το εθνικό πεδίο πάλης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Με μια κακοστημένη παράσταση στο Ερζερούμ οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης και των ΜΜΕ επεχείρησαν να καλύψουν την εθνική μειοδοσία του κατοχικού πρωθυπουργού με ανέξοδους λεονταρισμούς.
Η Τουρκία, κατά την πάγια στρατηγική της, δημιουργεί μεγάλες περιόδους εντάσεων, κατά τις οποίες θέτει κλιμακούμενες απαράδεκτες διεκδικήσεις κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, και στη συνέχεια, στις μικρές περιόδους «φιλίας και συνεργασίας», κατοχυρώνει ένα μεγάλο μέρος των διεκδικήσεων αυτών, εκμεταλλευόμενη την υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτό συνέβη και στο Ερζερούμ (στη «γη των Ρωμιών», στα αραβικά), τη βυζαντινή Θεοδοσιούπολη, όπου εξοντώθηκαν χιλιάδες Έλληνες Πόντιοι στα κεμαλικά «τάγματα εργασίας», για τους οποίους ο κ. Παπανδρέου δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει!
Ομως όπως και ο περσινός θα αναθεωρείται διαρκώς, επειδή οι εισπράξεις από φόρους ή άλλες πηγές θα βαίνουν μειούμενες λόγω της πρωτοφανούς φτώχειας-ύφεσης της νέας κατοχής.

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ: Λένιν




Επιμένω στην αμερικανική γη της επαγγελίας. 

Γιατί τέσσερις Πολιτείες σε επίπεδα ελληνικής χρεοκοπίας. Γιατί ανάμεσά τους η Καλιφόρνια μιας λουσάτης, χλιδάτης και λαμπερής βιτρίνας. Γιατί δύο ακόμη μελλοθάνατες Πολιτείες κατευθύνονται ολοταχώς προς την ίδια χρεοκοπία. Γιατί ο θάνατος στον κατάμαυρο από μυριάδες ποσότητες μαζούτ κόλπο του Μεξικού είναι επικών διαστάσεων ευρωπαϊκής μεσαιωνικής χολέρας. Γιατί το προσδόκιμο ζωής του μέσου Αμερικανού είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Ελληνα, του Γάλλου και του Βρετανού. Γιατί χωρίς τα πέτσινα δολάρια της χρηματομηχανής και το θηριώδες πυρηνικό οπλοστάσιο θα μετανάστευαν μαζικά στα κάτεργα εργασίας της Κίνας.

Κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων για συγκέντρωση στην Κερατέα την Κυριακή 16/1

Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν ξεκινήσει, από τις 11 του 
Δεκέμβρη, έναν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή του Οβριοκάστρου. Με όποιο τρόπο κι αν την ονοματίζουν (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), η χωματερή που σχεδιάζεται να γίνει εκεί, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, θα υποβαθμίσει σοβαρά την καθημερινή ζωή των κατοίκων, όπως συμβαίνει και σε μιά σειρά άλλες, κατοικημένες περιοχές της Αττικής, αλλά και της χώρας. Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν κάθε δικαίωμα να μην θέλουν να γίνει ο τόπος τους, χαβούζα, συνέπεια του λεγόμενου Περιφερειακού Σχεδιασμόύ για την Αττική.