Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Η Φράου Μέρκελ προχώρησε ένα ακόμη βήμα.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Αφού τόσα χρόνια με μίζες, χαριστικές συμβάσεις και απ' ευθείας αναθέσεις απέκτησε τον έλεγχο κρίσιμων τομέων της οικονομίας σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, ενεργειακές πηγές και συγκοινωνίες, τώρα πια δεν διστάζει να έχει λόγο και για το πολιτικό διακύβευμα της χώρας.
Το δικαίωμα αυτό της το παραχώρησαν απλόχερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τις δανειακές συμβάσεις και τα Μνημόνια που υπέγραψαν, πέρα και ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού. Οι ίδιοι που εγκατέστησαν γκαουλάιτερ, δίπλα στους επιτρόπους και επιτηρητές της Ε.Ε. του ΔΝΤ  και της Ε.Κ.Τ.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού.


Δήλωση Β. Πριμικήρη, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ



Το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης  Πριμικήρης, υπεύθυνος του Τμήματος για τον Ελληνισμό της Διασποράς του ΣΥΝ, για την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού χαιρετίζει όλους τους Έλληνες του Πόντου σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκονται.
Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ  για το έργο όλης της προοδευτικής οργανωμένης έκφρασης του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μεγάλη. Χωρίς καμία αμφιβολία αυτές οι δυνάμεις διατελούν ένα σημαντικό έργο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την πολιτισμική μας παράδοση.

Προεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η Λούκα Κατσέλη.


Κοντά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ



«Διμερή» συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας, με θέμα τηναποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος ενόψει τηςεπερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε στελέχη της ΚΝΕ.



Αλέκα Παπαρήγα προς μέλη της ΚΝΕ



Απευθυνόμαστε στους δεκάδες χιλιάδες και παραπάνω ψηφοφόρους του Κόμματος που στην εκλογική μάχη της 6ης του Ιούνη την τελευταία στιγμή δίστασαν να ξαναψηφίσουν το Κόμμα, έστω με βαριά καρδιά, γιατί πίστεψαν ότι μπορεί να βρεθεί μια κυβερνητική λύση, όπου την άλλη μέρα θα του απάλυνε τα βαριά προβλήματα που έχει και θα του υπόσχονταν κάτι καλύτερο. Μια λύση που να μην έχει μέσα τη σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχαν ακόμα περισσότεροι, με τους οποίους παλέψαμε μαζί στους διάφορους αγώνες, σε λιγότερους ή περισσότερους αγώνες, ανάλογα, που είχαν αποφασίσει για πρώτη φορά να ψηφίσουν ΚΚΕ και φεύγοντας από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί μας, είχαν αποφασίσει επίσης να ρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ, αλλά τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες τους έπεισαν οι απόψεις ότι «ξέρεις, αφού το ΚΚΕ δε συμμετέχει σε μια κυβέρνηση όπως έλεγαν συνεργασίας της αριστεράς, καλύτερα να δώσω μια ψήφο που θα μου βγάλει από την κάλπη κυβέρνηση». Και τους λέμε να ξανασκεφτούν.

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών : Για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών 2012.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που στήριξαν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.



Η Πανσπουδαστική ΚΣ καταγράφει στην τεράστια πλειοψηφία των συλλόγων μεγάλη άνοδο στα ΤΕΙ που συγκεντρώνει πάνω από 16% (+3,3%), ελπιδοφόρα άνοδο στα ΑΕΙ όπου συγκεντρώνει πάνω από 14,2% (+0,6%). Σε δεκάδες συλλόγους τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ αναδείχτηκαν πρώτα, σε ακόμα περισσότερους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους αλλά και σε ολόκληρες πόλεις και ιδρύματα (π.χ. Πανεπιστήμιο Πάτρας) αναδείχτηκαν στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά.
Καμία επανάπαυση-ούτε λεπτό για χάσιμο.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Nόμος για καταστολή του φοιτητικού κινήματος.


Κεμπέκ - Καναδάς

Με την καταστολή απαντά η τοπική κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στην αύξηση κατά 75% των διδάκτρων για την επόμενη πενταετία, κινητοποιήσεις που συμπληρώνουν ήδη 14 βδομάδες. Ετσι ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου «έκτακτης ανάγκης» για τον οριστικό τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Θυσίες για ποιον; Από τον σημερινό Ριζοσπάστη.


-- Για ποιες θυσίες του λαού που θα πιάσουν τόπο μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι εννοεί όταν λέει ότι αυτές οι θυσίες θα οδηγήσουν σε «ένα πλέγμα σχέσεων όπου ο πλούτος θα διανέμεται δίκαια»; Τελικά, για ποιους θα κάνει τις θυσίες ο λαός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

1ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά θυσίες του λαού που με τους κόπους του και τη δουλειά του θα βοηθήσει, για παράδειγμα, στην εξυγίανση των τραπεζών (κρατικοποίηση τραπεζών - δημόσιος έλεγχος τραπεζών - ξανά ιδιωτικοποίηση των τραπεζών λέει ο ΣΥΡΙΖΑ). Δηλαδή, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός θα κάνει θυσίες για να τα κονομήσουν οι ...«τοκογλύφοι», όπως τους χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχει κανείς καμία αμφιβολία ποιον θα ευνοήσουν οι θυσίες;

Η εισβολή της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ δεν αποτελεί «μεμονωμένο» ή «τυχαίο» περιστατικό.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Το βράδυ των φοιτητικών εκλογών της 16ης Μάη, διμοιρία της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλε απρόκλητα και παράνομα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), σε χώρο ασύλου, και προχώρησε σε τραμπουκισμούς, απειλές και προκλήσεις κατά φοιτητών, σε βαθμό ώστε να σταματήσει η διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από τον φοιτητικό Σύλλογο.
Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα. Έρχονται σε συνέχεια των αστυνομικών προκλήσεων στους συμμετέχοντες σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Καλλιθέα, στην βίαιη προσαγωγή και την παραπομπή στον ανακριτή (!) των ακτιβιστών του March to Athens, στις βίαιες επιθέσεις αστυνομικών κατά διαδηλωτών συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια, με ευθύνη των κυβερνήσεων και της δικαιοσύνης.

Είτε με «κεντροδεξιά», είτε με «κεντροαριστερά», το τιμόνι θα στρέφει όλο και πιο δεξιά.Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.


Σε δήλωση που έκανε χτες από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:


«Ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου μπορεί να θεωρηθεί, όποιο κι αν είναι αυτό, ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη. Πολύ περισσότερο που το κάθε κόμμα που παίρνει τις α ή β ψήφους δίνει και μια διαφορετική ερμηνεία στο περιεχόμενο της ψήφου. Αρα, για να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή συνθήκη, πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα για την παρέμβαση Μέρκελ.


Η Κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο.

Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο Κος Βενιζέλος και ο Κος Σαμαράς με την  στάση τους και τις επιστολές τους.
Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως,  ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση.

Ανακοίνωση του K.K.E για το δημοψήφισμα που έθεσε η Α. Μέρκελ (18/5/2012).


Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή».


Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ.

Γερμανική μπότα στην Ελλάδα !H Μέρκελ πρότεινε στον Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί την ημέρα των εκλογών δημοψήφισμα για το ευρώ!


Ωμή παρέμβαση της Γερμανίας στα εσωτερικά της Ελλάδας


Πρόταση-βόμβα διατύπωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, δείχνοντας στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου από το ευρώ! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα, η κ. Μέρκελ πρότεινε στον Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ, παράλληλα, με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου! Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής: