Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ : Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, ζητά από το λαό ενότητα.


Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, ζητά από το λαό ενότητα.


Η ενότητα που ζητούν είναι γνωστή. Είναι η ενότητα για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας τσακίζοντας την ζωή των εργαζομένων. Η ενότητα που ζητούν είναι αυτή που λέει: «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Αύριο στέλνουμε τον Ριζοσπάστη στην κορυφή ! Γιατί είναι καλύτερα να αγοράζουμε τον Ριζοσπάστη και όχι να τον διαβάζουμε μέσα από μπλογκς ή από την ιστοσελίδα του.Ένα επίκαιρο άρθρο του Red Star.

Η μέρα του Ριζοσπάστη λοιπόν αύριο Πέμπτη και όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την σχέση μας με την έντυπη έκδοση της φωνής του Κ.Κ.Ε.


Αρκετοί φίλοι και φίλες μου λένε πως διαβάζουν τον Ριζοσπάστη μέσα από τα κείμενα που αναδημοσιεύουμε ή ακόμα καλύτερα επισκέπτονται την ιστοσελίδα του www.rizospastis.gr.Σε όσους-ες ξέρω ότι η σχέση τους με το κόμμα είναι δυνατή και συμμετέχουν σε αγώνες και κινητοποιήσεις κάθε είδους , λέω το ίδιο πράγμα. Καλό αυτό που κάνετε αλλά... :

Γιατί να προτιμήσω την έντυπη έκδοση και όχι την ηλεκτρονική...;

Κ.Κ.Ε : Να δυναμώσει η συλλογή υπογραφών.


  Να δυναμώσει η συλλογή υπογραφών


Ξεπέρασαν τις 18.000 οι υπογραφές στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Ανάμεσά τους εκλεγμένοι σε εργατικά σωματεία και φορείς, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι. Παράλληλα, καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι μαζικοί φορείς οι οποίοι στηρίζουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

Τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για το αν είναι θέατρο οι διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης.

24/10/12 -ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

«Νομίζω ότι στρατηγικά τουλάχιστον με βάση τις δηλώσεις και των τριών κομμάτων δεν υπάρχουν διαφορές μεγάλες και αγεφύρωτες. Όταν λένε πάση θυσία στην ευρωζώνη, πάση θυσία στο ευρώ, μονόδρομος η ΕΕ κλπ. Κακά τα ψέμματα, για οποιοδήποτε κόμμα - όχι μόνο γι αυτά τα τρία -   θεωρείται μονόδρομος η ΕΕ, τα περιθώρια των ελιγμών είναι λίγα.

Ο Μπογιόπουλος "ξεβρακώνει" τον συκοφάντη Πάγκαλο.«... η κομμουνιστική πλειοψηφία»!

«... η κομμουνιστική πλειοψηφία»!

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Στις εκλογές του 1974, η ΝΔ κατέλαβε στη Βουλή 219 έδρες, η Ενωση Κέντρου 60 και το ΠΑΣΟΚ 13. Σύνολο 292 έδρες, ποσοστό 97% επί του συνόλου των 300 εδρών της Βουλής...
Στις εκλογές του 1977, η ΝΔ κατέλαβε 171 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 93, η ΕΔΗΚ 16. Σύνολο 280 έδρες, ποσοστό 93%...
Στις εκλογές του 1981, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 172 έδρες, η ΝΔ 115. Σύνολο 287, ποσοστό 96%...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για τα εργασιακά.


Κ.Κ.Ε.



Η συγκυβέρνηση προχωρά το νέο εργασιακό έγκλημα για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είναι καιρός οι παλιοί εργαζόμενοι να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους νέους εργαζόμενους και τους ανέργους,

ΚΟΥΒΑ: Εκλογές για τα Τοπικά Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας.


Εκλογές στην Κούβα την Κυριακή

Πάνω από 8 εκατομμύρια Κουβανοί καλούνταν την Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τα Τοπικά Συμβούλιο Λαϊκής Εξουσίας σε μια διαδικασία εντελώς διαφορετική από όσες υπάρχουν στις καπιταλιστικές χώρες. Με μυστική ψηφοφορία, το εκλογικό σώμα καλούνταν να επιλέξει τους εκπροσώπους του για την τοπική κυβέρνηση, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα σε ένα από τα συνολικά 29.585 εκλογικά τμήματα της χώρας.