Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ωρωπός: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα διόδια.

Τον εμπαιγμό του λαού του Ωρωπού σε ότι αφορά τα διόδια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», στηλιτεύοντας τόσο την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τάσσεται υπέρ της παραχώρησης των δρόμων σε ιδιώτες όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει αναλογικά διόδια χωρίς να λέει κουβέντα για το γεγονός ότι οι εθνικοί δρόμοι έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωρωπού είναι η εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σαν άξιο προσωπικό του κεφαλαίου είναι υπέρ της παραχώρησης των δρόμων σε ιδιώτες.

Δίνουν παραλίες, λιμάνια και ποτάμια για εμπορική εκμετάλλευση


Ο «Ριζοσπάστης» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών που ισχύει από τις 13 Φλεβάρη
 
Σε εκτεταμένη παραχώρηση στους δήμους, αιγιαλών, ελεύθερων παραλιών, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και ποταμών της χώρας που δεν έχουν ακόμα περάσει στα χέρια εταιρειών, με στόχο οι δήμοι ή επιχειρηματίες να τις εκμεταλλευτούν εμπορικά, προχώρησε η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, και Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

Ο Θ.Παφίλης για τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κοινοτικά κονδύλια

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Θ. Παφίλη μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής στο ρ/ς ΒΗΜΑ FM για τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κοινοτικά κονδύλια
 
 
Θα συμφωνείτε ότι τέτοια έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα χρειάζονται στην περιφέρεια Αττικής. Από τη στιγμή που απορρίπτεται τα ιδιωτικά κεφάλαια και απορρίπτεται φαντάζομαι και τα κοινοτικά κονδύλια, με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν αυτά τα έργα;

 
«Δεν απορρίπτουμε γενικά. Εμείς έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση και πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιόν θα εξυπηρετούν αυτά που θα γίνουν.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

28 Φεβρουαρίου 2014
Η κλιμακούμενη κρίση στην Ουκρανία με την μεγάλη αιματοχυσία στο Κίεβο και την πολιτική ανατροπή του Γιανουκόβιτς, κινδυνεύει να πάρει επικίνδυνες περιφερειακές και διεθνείς διαστάσεις. Στο έδαφος της Ουκρανίας εκτυλίσσεται μια σκληρή γεωπολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που θέλουν, η κάθε μια για λογαριασμό της, να τραβήξουν την χώρα στην πολιτική και οικονομική επιρροή τους.
Στην αναμέτρηση αυτή από την μια μεριά είναι η συνασπισμένη Δύση, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση με επικεφαλής την Γερμανία και οι ΗΠΑ που παρά τις μεταξύ τους διαφορές και κόντρες, συμμάχησαν για να υποδαυλίσουν την εσωτερική σύγκρουση και ανατροπή του καθεστώτος. Στόχος να αλυσοδέσουν την Ουκρανία με συμφωνίες υποτέλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να την εντάξουν στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Από την άλλη η Ρωσία, που επιδιώκει να την ενσωματώσει στην δική της σφαίρα επιρροής και στα σχέδια της για την Ευρασιατική Ένωσή.

Άκυρο-Λευκό στις Δημοτικές Εκλογές

Η στάση που κρατάμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εξαρτάται κάθε φορά από τις ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες της περιόδου, τις αναγκαιότητες που κρίνουμε ότι υπάρχουν για το λαό και το κίνημα και, φυσικά, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Αυτοδιοικητικών ή Βουλευτικών εκλογών ή των Ευρωεκλογών. Το βέβαιο είναι ότι σε καμιά περίπτωση δε θεωρούμε ότι το κύριο πεδίο της πολιτικής μας παρέμβασης είναι το εκλογικό, χωρίς αυτό να μας οδηγεί στο να αγνοούμε την πολιτική μάχη που δίνεται έτσι κι αλλιώς. Στην πολιτική μάχη συμμετέχουμε πάντα, είτε με ψηφοδέλτιο είτε χωρίς ή ακόμα και απέχοντας.

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. 


Την επέμβαση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα εσωτερικά της Ουκρανίας, στη διαπάλη με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον γεωπολιτικό έλεγχο στην περιοχή, καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης, με επιστολή τους προς την Catherine Asthon, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, στον José Manuel Barroso Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον Herman Van Rompuy Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στον Martin Schultz Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προεδρεύοντα εκ μέρους της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων της ΕΕ