Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση Π. Λαφαζάνη για εξελίξεις στην αγορά πετρελαιοειδών

ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ «ΚΑΡΤΕΛ» ΔΙΥΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!
«ΠΛΑΦΟΝ» ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ!
Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην αγορά πετρελαιοειδών, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας, αντί να επιδίδονται σε ευτελή δημαγωγία και πρακτικές αποπροσανατολισμού, οφείλουν άμεσα να διεξάγουν και να δημοσιοποιήσουν ουσιαστικό κοστολογικό έλεγχο και έλεγχο των τιμών πώλησης σε όλα τα στάδια μεταποίησης, διακίνησης και εμπορίας των πετρελαιοειδών, από την προμήθεια του αργού και τη διύλισή του έως το χονδρικό εμπόριο και τη λιανική πώληση.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα καύσιμα 13/9/2010

Αναρωτιόμαστε τι νόημα έχει και ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση με το πλαφόν στην λιανική τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης, εφόσον τη φωτιά στην τιμή των καυσίμων έβαλε η ίδια η κυβέρνηση με τις υπέρογκες αυξήσεις στους φόρους, καθώς και τα καρτέλ που αυτή προστατεύει.

 

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πάντα είχε "χορηγούς". Βολές Τσουκάτου για τη χρηματοδότηση ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ.

 Εμμένει στις θέσεις του, τις οποίες από την πρώτη στιγμή εξέφρασε, ο Θόδωρος Τσουκάτος (πρώην βουλευτής και πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτης) ο οποίος εξετάζεται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens για το 1 εκατ. ευρώ, που πήρε το 1999 από τα "μαύρα ταμεία" της Εταιρίας και, όπως έχει πει, τα κατέθεσε στα ταμεία του κόμματος.



Σε τετρασέλιδο υπόμνημά του, που ανέγνωσε και κατέθεσε στην επιτροπή, παραδέχεται ότι οι χορηγίες στα κόμματα- αλλά μιλώντας ειδικά για το ΠΑΣΟΚ- από ιδιώτες "είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα", κατηγορεί μάλιστα το δικό του κομματικό χώρο "για έλλειψη θάρρους να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά ετών" .



Σημειώνει ότι "ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα- και μιλώ για τα μεγάλα- δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα ψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου".

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-Με τον πλούτο από τις μάχες που έδωσε ο λαός κι η νεολαία

Πετυχημένες εκδηλώσεις έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε Γιάννενα, Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα


Από τη συγκέντρωση τη δεύτερη μέρα στις εκδηλώσεις στα Γιάννενα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στα Γιάννενα. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να αναδειχθεί για ακόμη μια φορά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, μέσα από ένα πρόγραμμα πολύμορφων πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Νέοι άνθρωποι από διάφορους εργασιακούς χώρους, από το σχολείο, το πανεπιστήμιο που συναντήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα με την νεολαία του ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων απέναντι στην βάρβαρη επίθεση, βρέθηκαν στο Πάρκο Λιθαρίτσια.


Για δυο μέρες, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, το Πάρκο Λιθαρίτσια ντύθηκε στα κόκκινα με διάχυτο το μεράκι και τη δημιουργία και πλούσια θεματολογία.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τον ΟΣΕ

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΟΣΕ

Η κυβέρνηση πανικόβλητη κατέφυγε στα δικαστήρια για να επιβάλει το αντεργατικό νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ! Για χάρη των μέτρων του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ επιχειρούν τη καταστολή την ώρα που μιλάνε για «διαβούλευση»!
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ένα δώρο στα αδηφάγα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Στο όνομα των ελλειμμάτων του ΟΣΕ διαλύει την δημόσια συγκοινωνία αφήνοντας τεράστιες περιοχές της χώρας χωρίς δίκτυο, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους και καταστρατηγεί τις κατακτήσεις των υπόλοιπων με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ο κόσμος θα πληρώνει πανάκριβα εισιτήρια και θα μετακινείται χωρίς ασφάλεια όπως συνέβη στη Αγγλία όπου τα ατυχήματα έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές.  

Δύο γραμμές συγκρούονται στις εκλογές

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ - Ριζοσπάστης

Τις τελευταίες μέρες, ανακοινώνονται οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Μια διαδικασία, που, για τα αστικά κόμματα και τα κόμματα με λογικές διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος, αντανακλά εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, ίσως και κόντρες μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι όμως μόνον αυτό; Για παράδειγμα, στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οι αντιπαραθέσεις για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, έχει να κάνει μόνο με την καρέκλα; `Η στο ΠΑΣΟΚ το ποιος θα δεχτεί να είναι υποψήφιος έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε πολιτικός την καριέρα του; Στη ΝΔ, όσα μεσολάβησαν έως ότου ανακοινωθεί ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, ήταν μόνο θέμα εσωκομματικών συσχετισμών; 

Ανακοίνωση της ΚΕ του KKE - Τρίμηνη οικονομική εξόρμηση Οκτώβρης – Δεκέμβρης 2010

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει τρίμηνη οικονομική εξόρμηση, τους μήνες Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2010 και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Τους καλεί να το ενισχύσουν οικονομικά από το υστέρημά τους. Να του δώσουν τη δυνατότητα και τα μέσα για να συνεχίσει και να δυναμώσει την πολιτική ιδεολογική του παρέμβαση, τη δράση του. Για να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες κρίσιμες εκλογές της 7ης Νοέμβρη, για να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση των κομμάτων και των μηχανισμών του συστήματος, για να συνεχίσει τη διεθνιστική του δράση.
Το ΚΚΕ γνωρίζει όσο κανένας άλλος πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα η λαϊκή οικογένεια, πόσο σκληρά δοκιμάζονται σήμερα τα λαϊκά στρώματα από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των συμμάχων τους που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα απευθύνεται το ΚΚΕ πρώτα απ' όλα, σε αυτούς προσβλέπει για να το στηρίξουν. Το ένα ευρώ του άνεργου, του χαμηλοαμειβόμενου, του συνταξιούχου, αποτελεί για το Κόμμα ηθική επιβράβευση, πολιτική ενθάρρυνση. Είναι πράξη ανεκτίμητης αξίας.

Το ΚΚΕ και οι... σχέσεις του ΝΑΡ με τη ΓΣΕΕ Στο Ριζοσπάστη της 7ης Σεπτέμβρη εγκαλείται το Πριν και το ΝΑΡ διότι «συναγελάζεται με τη ΓΣΕΕ και τις παραφυάδες της»!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΙΖΟΣ- www.prin.gr


Αφορμή είναι άρθρο κριτικής της εφημερίδας προς την πρόταση «κοινής δράσης» του ΚΚΕ, που –για μια ακόμη φορά– κινείται αυτόκεντρα, αφού καλεί ουσιαστικά το λαό να συστρατευτεί με τις παρατάξεις που ελέγχει οργανωτικά. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Ριζοσπάστης ψευδολογεί για τις περίφημες σχέσεις του ΝΑΡ και της ταξικής αντικαπιταλιστικής πτέρυγας με τη… ΓΣΕΕ. Και δεν θα μπαίναμε στον κόπο να απαντήσουμε, όταν και οι πέτρες ξέρουν, επομένως και οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ, ότι το ΝΑΡ έχει πρώτο και με συνέπεια σηκώσει εδώ και χρόνια τη σημαία της ταξικής υπέρβασης και ήττας του αστικοποιημένου συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, καθώς και στις περισσότερες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Και όχι μόνο στα λόγια, ούτε στη βάση της περιχαράκωσης στις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις (ακόμα και με αλυσίδες!) από τις υπόλοιπες αγωνιστικές δυνάμεις, αλλά με συγκεκριμένη οργάνωση της ταξικής πάλης και των μετώπων κατά της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Και γι’ αυτή του τη δράση έχει κατηγορηθεί όχι λίγες φορές για… σεχταρισμό από φίλους και εχθρούς.

Παιδιά τρέξτε! ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεφτά.


Γράφει η Κουκίδα-www.topontiki.gr
thumbΤο ξαναείπε ο αθεόφοβος :  Υπάρχουν λεφτά, αλλά πάνε αλλού (πρόσθεσε φέτος). Και ποιος ευθύνεται για αυτό; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινούργια, κλείνει έναν χρόνο ζωής σε λίγο. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως αρνείται να παραδεχθεί την στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει στην οικονομική πολιτική. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σουρεαλιστική προσέγγιση στην πραγματικότητα.
Όπως σας είχαμε πει, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ διευκολύνσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, μείωση του φόρου στα αδιανέμητα κέρδη στο 20%, αλλά πέραν αυτού, ουδέν. Μόνο αοριστολογίες ότι κάααποτε θα κοιτάξει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο συνολικός αριθμός των συμβούλων του Πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου - Αντιφάσεις και διγλωσσία για το ζήτημα παρατηρείται ανάμεσα στον Υπουργό Επικρατείας και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο

Αδιευκρίνιστος συνεχίζει να παραμένει τόσο ο συνολικός αριθμός όσο και ο αναλυτικός κατάλογος των προσώπων που απασχολούνται ως σύμβουλοι στο πρωθυπουργικό γραφείο. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης αναφέρει ότι στο γραφείο του πρωθυπουργού προβλέπονται 52 θέσεις ειδικών συμβούλων – συνεργατών. Από αυτές μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί οι 29 με ετήσιο μικτό κόστος μέχρι 445.000 ευρώ.
Στην  απάντησή όμως του κ. Παμπούκη (η οποία και επισυνάπτεται): α) δεν αναφέρεται ούτε ένα όνομα μη έλληνα συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, από όσα έχουν κατά καιρούς γνωστοποιηθεί στον τύπο (πχ Stiglitz, Schioppa)  και β) υπάρχει απόλυτη αναντιστοιχία με όσα έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί επισήμως από το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς και τη σχετική νομοθεσία (αρ.32 πδ 63/2005). 

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με την ΚΕΔΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συναντήθηκε την Δευτέρα 13/9, με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη, κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΚΕ.
Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ ενημέρωσε για τις θέσεις της σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τους δήμους, τις συνέπειες της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και του Μνημονίου. Επισήμανε και κατέθεσε στοιχεία για το μεγάλο χρέος των κυβερνήσεων προς τους δήμους, που συνεχώς διευρύνεται, καθώς επίσης και για τις νέες δραστικές μειώσεις που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και τις συνέπειες που αυτές θα έχουν.

Κοινό υποψήφιο περιφερειάρχη κατεβάζουν «Πράσινοι» και ΣΥΝ στο Ν. Αιγαίο

Κοινή κάθοδο στις εκλογές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» και ο ΣΥΝ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όπως αποφασίστηκε υποψήφιος περιφερειάρχης τέθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος και αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ο Νίκος Συρμαλένιος.
Την εν λόγω απόφαση έλαβαν η Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση Ν. Αιγαίου “ Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” με επικεφαλής το Νίκο Συρμαλένιο, νομαρχιακό σύμβουλο Κυκλάδων, ύστερα από αναλυτικές συζητήσεις των προγραμματικών της θέσεων με την αντίστοιχη αυτοδιοικητική κίνηση “Οικολογικός Άνεμος” με επικεφαλής το Νίκο Χρυσόγελο.