Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Στο πόδι κομματικές οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών μπήκαν από την πρώτη στιγμή οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους δήμους περιμετρικά του Υμηττού.
Μέλη και οπαδοί του Κόμματος, Κνίτες και Κνίτισσες, έσπευσαν να συνδράμουν στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Ηλιούπολη, τον Καρέα, την Αργυρούπολη και το Βύρωνα.
Παραμένουν στα σημεία που πλήττονται και συγκροτούν συνεργεία για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση.

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την καταστολή της συγκέντρωσης ενάντια στο νέο μνημόνιο στις 15/7


Την Τετάρτη 15/7, η βουλή έζησε και πάλι «μέρες δόξας» της μνημονιακής εποχής. Με εκβιασμούς και απειλές από την Ε.Ε. και τους ντόπιους, παλιούς και νέους, υποταχτικούς ψηφίστηκαν από τη βουλή τα πρώτα προαπαιτούμενα (μέτρα 4 δις) του νέου μνημονίου. Η όλη διαδικασία, πέρα από το ότι έγινε με τη μορφή του κατεπείγοντος και σε ένα άρθρο, καταστρατήγησε και τους κανονισμούς της βουλής και το Σύνταγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλαγές έγιναν μέχρι την τελευταία στιγμή, κάνοντας τους βουλευτές να μην ξέρουν τι ακριβώς ψηφίζουν.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη βουλή στη συζήτηση για την ψήφιση του νέου μνημονίου



Η ιστορία τελικά δεν επαναλαμβάνεται απλά ως φάρσα, αλλά μάλλον ως τραγωδία. Το σκηνικό ο ελληνικός λαός το έχει ξαναζήσει.
Το 2010 από το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου, φτάσαμε στο βάρβαρο μνημόνιο 1. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου του κ. Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο μνημόνιο 2. Σήμερα, το 2015, από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το «θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα, φτάσαμε στο μνημόνιο 3.
Για όλους έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας.