Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Οπλοστάσιο σε σπίτια πρώην υποψήφιου βουλευτή του ΛΑΟΣ.


Οπλοστάσιο εντοπίστηκε σε δυο σπίτια πρώην υποψήφιου βουλευτή στις τελευταίες εκλογές με το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., στη Λακωνία.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία οπλισμός και φυσίγγια σε δυο οικίες ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τυφέκια, περίστροφα, μαχαίρια και φυσίγγια.

Ο ιδιοκτήτης των οικιών αναζητείται ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη η 53χρονη σύζυγος του.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α : Ζητάει εκλογές για να γλιτώσει το σύστημα από την «κοινωνική ένταση».


Επιχαίροντας που τα κίβδηλα αντιμνημονιακά συνθήματα αποδείχτηκαν «δόλωμα» ικανό να αγκιστρώσει λαϊκές συνειδήσεις, ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε βήμα προς βήμα την τακτική εξαπάτησης του λαού απ' το κόμμα του προεκλογικά, μιλώντας στη διημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο του Γ. Αρσένη και το Ινστιτούτο Levy των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι η εκλογική άνοδος του κόμματός του οφειλόταν στο ότι «έθεσε πολύ έγκαιρα το ζήτημα της διακυβέρνησης ως πρωτεύον, με στόχο την απεμπλοκή από το μνημόνιο (...) Μιλήσαμε για την ανάγκη μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με ειδικό σκοπό την κατάργηση του μνημονίου (...) Νομίζω ότι χτυπήσαμε φλέβα».

 ΚΚΕ - Ερώτηση για τα προβλήματα εργαζομένων και γαλακτοπαραγωγών στη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ»


Ερώτηση για τα προβλήματα εργαζομένων και γαλακτοπαραγωγών στη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ», κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Ζητούν:

«Χτύπησαν» οι ρατσιστές Χρυσαυγίτες στα Ψαχνά -χρησιμοποίησαν ακόμα και ταμπούρλο, προκαλώντας ήχους... πιθήκου για τον 26χρονο Λιβεριανό ποδοσφαιριστή Λόρενς Ντόε

Σε μέλη της Χρυσής Αυγής αποδίδουν άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας Λόρενς Ντόε στο γήπεδο των Ψαχνών. Οπως υποστηρίζουν στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», τα περίπου 150 άτομα που αποδοκίμασαν έντονα τον 26χρονο Λιβεριανό ποδοσφαιριστή χρησιμοποίησαν ακόμα και ταμπούρλο, προκαλώντας ήχους... πιθήκου.
«Εφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής», λένε χαρακτηριστικά στον Απόλλωνα για το περιστατικό που σημειώθηκε στο προχθεσινό 0-0 με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Βενεζουέλα : Πάνδημος αποχαιρετισμός στον Ούγκο Τσάβες. Άρθρο από τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Το μεσημέρι της Παρασκευής ο λαός της Βενεζουέλας αλλά και ολόκληρη η οικουμένη είπε το στερνό «αντίο» στον Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας, που έφυγε πρόωρα, μόλις στα 58 του χρόνια, χάνοντας τη σχεδόν δίχρονη μάχη με τον καρκίνο, την περασμένη Τρίτη, 5 Μάρτη, στις 16.25 τοπική ώρα.



Από την ώρα αυτή ξέσπασε η συσσωρευμένη θλίψη, που υπήρχε από τη στιγμή που ο Ούγκο Τσάβες μετέβη για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην Κούβα, προκειμένου να υποβληθεί σε μία ακόμη δύσκολη χειρουργική επέμβαση και θεραπεία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) «Κοινή δράση και με ΚΚΕ για κυβέρνηση Αριστεράς».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΛΗ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ειδική αναφορά στο διάλογο που αναπτύσσεται στο ΚΚΕ ενόψει του 19ου Συνεδρίου του, τον οποίο χαρακτηρίζει «γόνιμο, ζωντανό και ουσιαστικό». Τονίζει επίσης ότι μπορεί να υπάρξουν «θετικές ωθήσεις» όχι μόνο στο ΚΚΕ, αλλά σε όλη την Αριστερά.