Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Θα συγκαλύψουν την επίθεση με χημικά στους τυφλούς; Όπως φαίνεται...ναι!

Με επερώτησή τους κατατεθείσα 16 Μαρτίου 4 βουλευτές του Συνασπισμού , οι Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Θανάσης Λεβέντης και Τάσος Κουράκης, ζητούν από τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη να διερευνηθούν και αποδοθούν ευθύνες στους αστυνομικούς που επιτέθηκαν με δακρυγόνα σε μέλη της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών κατά την διάρκεια της διαδήλωσης της περασμένης Πέμπτης.
Την ίδια μέρα, όμως, μια ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου προς την εθνική ομοσπονδία τυφλών πείθει ότι τα πράγματα οδηγούνται μάλλον προς συγκάλυψη.

Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα! Οι αγώνες συνεχίζονται!

Οι κινητοποιήσεις αυξάνονται και αγκαλιάζουν το σύνολο της χώρας, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει η θέληση των εργαζόμενων μαζών για τη συνέχιση των αγώνων. Οι δυνάμεις του συστήματος και όλο το πολιτικό τους προσωπικό, όπως και τα ξένα μεγάλα τους αφεντικά, πίστευαν πως ο δρόμος της αγριότητας και βαρβαρότητας που χάραξαν θα ήταν χωρίς σοβαρές αντιδράσεις από τον κόσμο της δουλειάς. Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 11 Μάρτη και οι πολύ μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, στέλνουν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Λευτεριά στο Μάριο Ζ.

Δημοσιεύουμε παρακάτω το ρεπορτάζ από το tvxs για τη σύλληψη και την εξέλιξη της υπόθεσης του Μάριου. H περίπτωση του Μάριου είναι άλλη μια στημένη υπόθεση από την αστυνομία, τα δικαστήρια, την κυβέρνηση σε τελική ανάλυση. Στοχοποιούν έναν διαδηλωτή, νεολαίο κατά προτίμηση, τον τσακίζουν στο ξύλο, τον συλλαμβάνουν, του φορτώνουν τρομονόμους και κουκουλονόμους ταλαιπωρώντας τον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο έγινε στη Θεσσαλονίκη με την υπόθεση "πράσινα παπούτσια", το ίδιο με το φοιτητή που πήγαν να του φορτώσουν τις μολότωφ, το ίδιο με τον Κύπριο της υπόθεσης "ζαρντινιέρα" που το περασμένο Γενάρη βρέθηκε και κατηγορούμενος.  Στόχος τους βέβαια στα πρόσωπα του κάθε νεολαίου, του κάθε διαδηλωτή, είναι να τρομοκρατήσουν όλους όσους βγαίνουμε στο δρόμο για να αντισταθούμε στο πρόγραμμα σύνθλιψης της ζωής μας, να τρομοκρατήσουν το λαό. Τον ίδιο στόχο είχαν και χθες με την επίδειξη δύναμης, με τις δεκάδες διμοιρίες που κύκλωσαν κυριολεκτικά την πορεία της Αθήνας. Δεν τα καταφέρνουν όμως και ούτε πρόκειται! Ο Μάριος χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων μας και την έχει! 
Ήδη υπάρχει blog με τον τίτλο "Λευτεριά στο Μάριο Ζ." (http://freemariosz.wordpress.com/) και σελίδα στο facebook.Κυκλοφορεί και κείμενο για το μάζεμα υπογραφών:

Η ηγεσία του ΚΚΕ εμποδίζει την ανάπτυξη του κινήματος σήμερα ενόψει της… προοπτικής του

Η καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης συναντούν κάθε μέρα και πιο πολύ την οργή και την αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού. Οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες που αναγκάζονται να κηρύξουν οι εργατοπατέρες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κάτω από το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης, δίνουν τη δυνατότητα στο λαό να βγει στους δρόμους και να καταδικάσει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Μαζικές, με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους, οι συγκεντρώσεις που καλούν αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία, ταξικά εργατικά σχήματα και οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς. Μαζικές και οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με καθοριστικό όμως χαρακτηριστικό τους το διαχωρισμό από όλους τους υπόλοιπους και κυρίως το διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Για την ανατροπή των βάναυσων μέτρων. Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ):
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Η επίθεση στον κόσμο της δουλειάς βρίσκεται σε εξέλιξη και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο άγρια και βάναυση. Το πρώτο πακέτο αντεργατικών μέτρων, που λεηλατεί δύο μισθούς των εργαζομένων, ψηφίστηκε στη Βουλή και ταυτόχρονα οι δυνάμεις της άρχουσας τάξης και της ΕΕ –κάνοντας επίδειξη δύναμης, αποθρασυμένες και γεμάτες κυνισμό– ετοιμάζουν και νέα πακέτα μέτρων, ακόμα πιο σκληρών. Παράλληλα, για να καλύψουν τα κενά της επίθεσης ανάμεσα στο ένα πακέτο και στο επόμενο που έρχεται, μας ετοιμάζουν την αντιασφαλιστική επιδρομή που έχει στόχο να βάλει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν την επιβολή εβδομάδας 4 ημερών εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθού (20% !!!), την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Όλες οι δυνάμεις του συστήματος είναι –και το δείχνουν καθημερινά– αποφασισμένες να καταργήσουν κάθε κατάχτηση και κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων και, ταυτόχρονα, να τσακίσουν κάθε αντίστασή τους. Γι’ αυτό έχουν δώσει στην επίθεση καταιγιστικό χαρακτήρα.

Η αντεπίθεση στους «κερδοσκόπους» και ο «κίνδυνος» των (λαθρο)μεταναστών

Από Προλεταριακή Σημαία
 Ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλεται σήμερα η πολιτική «διάσωσης της χώρας» από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό περιγράφει απόλυτα την οικονομική, αλλά και πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες. Το τι θα ακολουθήσει θα εξαρτηθεί από την έκβαση της μάχης που ήδη έχει ξεκινήσει. Η προοπτική ενός νικηφόρου ξεσηκωμού είναι ανοιχτή αλλά, επίσης, και η «προοπτική» της μετακύλισης και εξάπλωσης της πολιτικής-ιδεολογικής χρεοκοπίας του καθεστώτος στην κοινωνία, ώστε να οδηγηθούμε μετά την υποτιθέμενη χρεοκοπία του κράτους σε μια πραγματικά χρεοκοπημένη κοινωνία. Το προμηνύουν οι όροι «επιβολή της διάσωσης» από την κρίση, αλλά και από τους... (λαθρο)μετανάστες.
Ενας χρεοκοπημένος αχταρμάς εθνικιστικής δουλοφροσύνης κυριαρχεί στην «κουλτούρα» του πολιτικού, οικονομικού και ιδεολογικού κατεστημένου της χώρας. Αναδεικνύεται και επιβάλλεται στην κοινωνία ίσως για πρώτη φορά με τέτοια ένταση μετά την εποχή των... γερμανοτσολιάδων.

Προκλητικές κολεγιές του ΟΤΕ με την πολυεθνική - Μαζί με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, οι τρεις επιχειρήσεις πλήρωναν από κοινού την εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την εκτέλεση των συμβάσεων με τον ΟΤΕ

Η διασύνδεση του ΟΤΕ με τις διάφορες εταιρείες που προμήθευαν τον Οργανισμό φάνηκε χτες καθαρά κατά την εξέταση του στελέχους της ΖΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ Ε. Σέκερη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής, από τα οποία χρηματοδοτούνταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Στις σχέσεις της με τον ΟΤΕ, η πολυεθνική εμφανίζεται διαχρονικά να απολαμβάνει προνομιακή θέση, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη, το στέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ που ασχολούνταν με οικονομικές υποθέσεις της εταιρείας αποκάλυψε ότι με βάση συμφωνία του ΟΤΕ με τη ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ για τις προγραμματικές συμβάσεις, οι τρεις εταιρείες πλήρωναν από κοινού την εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο εκτέλεσης των συμβάσεων αυτών. Συγκεκριμένα την αμερικανική εταιρεία «Pricewaterhouse» - που υποτίθεται ότι εκτός των άλλων θα έψαχνε στη διεθνή αγορά εάν υπάρχουν φθηνότερες τιμές από αυτές που έδιναν η ΖΗΜΕΝΣ και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, προκειμένου να προσαρμόσουν ανάλογα τις τιμές τους οι δύο εν λόγω εταιρείες - την πλήρωναν κατά 50% ο ΟΤΕ, κατά 25% η ΖΗΜΕΝΣ και κατά 25% η ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Jim Rogers: "Το ευρώ πιθανότατα θα διαλυθεί μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια. Τελεία και παύλα!»


Το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχει ελπίδες επιβίωσης στο μακροπρόθεσμο διάστημα, σύμφωνα με το θρυλικό, πλέον, δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή και γκουρού των αγορών, Jim Rogers, ο οποίος δήλωσε ότι "εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να πτωχεύσει γιατί μόνο τότε, όλοι θα πουν ότι το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα".
O δισεκατομμυριούχος Jim Rogers
"Το ευρώ πιθανότατα θα διαλυθεί μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια. Τελεία και παύλα!», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC σήμερα, ενώ σημείωσε πως, για να μην παρεξηγηθεί, ο ίδιος, αυτήν την στιγμή έχει στο χαρτοφυλάκιο του θέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο Ερντογάν απειλεί με απέλαση 100.000 Αρμένιους

Ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με απέλαση ως και 100.000 Αρμενίους που εργάζονται παράνομα στην Τουρκία, μετά τις αποφάσεις που υιοθέτησαν το σουηδικό Κοινοβούλιο και η επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων με τις οποίες αναγνωρίζονται ως γενοκτονία οι σφαγές των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δήλωση Χρήστου Σταϊκου, Γραφείο Τύπου ΣΥΝ για το φορολογικό νομοσχέδιο και ΔΝΤ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:
Η κυβέρνηση, μετά την τραγική αύξηση των έμμεσων φόρων και την μείωση των αποδοχών, προχωράει σε μια φορολογική επίθεση σε μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους.
Την ίδια στιγμή, οι «έχοντες» και οι μεγάλες επιχειρήσεις πανηγυρίζουν με τη νέα φορολογική ασυλία.

Χρήστος Στάικος

FACEBOOK-Ο χαφιές είναι εδώ

Νέα στοιχεία αξιοποίησης του Facebook και άλλων χώρων κοινωνικής δικτύωσης από μυστικές υπηρεσίες έφερε στο φως η Electronic Frontier Foundation, οργάνωση που ασχολείται με τα πολιτικά δικαιώματα στο διαδίκτυο και η οποία έχει στην κατοχή της έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο μυστικοί πράκτορες του FBI και άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών δημιουργούν προφίλ σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, με πλαστά στοιχεία για να εξασφαλίσουν πληροφορίες από φερόμενους υπόπτους, μιλώντας μαζί τους, ανταλλάσσοντας μηνύματα, βλέποντας τις φωτογραφίες τους και των δικτυακών τους «φίλων», αναγνωρίζοντας ακόμα και τους συγγενείς τους. Ακόμα μία προσπάθεια φακελώματος μέσω του διαδικτύου που έρχεται στο φως επιβεβαιώνοντας το ρόλο που καλούνται τελικά να διαδραματίσουν οι διαδικτυακοί χώροι κοινωνικής δικτύωσης που εξασφαλίζουν οικειοθελώς προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες, οι οποίες τελικά καταλήγουν να υπηρετούν τις μυστικές υπηρεσίες και τις διωκτικές αρχές, καταστρατηγώντας δικαιώματα και ελευθερίες.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Ταξιδιωτική οδηγία της Αυστραλίας για την Ελλάδα


Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ενημερώνει τους πιθανούς ταξιδιώτες προς τη χώρα μας πως μετά την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα, «έχουν πυκνώσει» οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τους προειδοποιεί για το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων στις συγκεντρώσεις.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι "είναι πιθανόν να εκδηλωθούν απεργίες και στις συγκοινωνίες".

Η Αυστραλία εκδίδει ταξιδιωτικές συστάσεις για όλες τις χώρες και τις ανανεώνει κάθε φορά που το κρίνει απαραίτητο, για να ενημερωθούν οι πολίτες της ότι "κάτι άλλαξε".

ΛΕΤΟΝΙΑ - Νέα φασιστική πρόκληση με την πορεία των λεγεώνων Waffen SS

Για άλλη μια φορά, η πορεία των Λετονών φασιστοειδών των λεγόμενων λεγεώνων των Waffen SS και των ομοϊδεατών τους στη Ρίγα, προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο στη Λετονία (χώρα - μέλος της ...δημοκρατικής και ευαίσθητης ΕΕ) όσο και στο εξωτερικό.
Λίγες μόλις βδομάδες πριν την 65η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης κι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρίγας απαγόρευσε την πορεία των ναζί, δικαστήριο της Ρίγας το βράδυ της 15 Μαρτίου ακύρωσε την απαγόρευση της πορείας των λεγεώνων των Waffen SS.
Τα φασιστοειδή παρελαύνουν στη Ρίγα
Έτσι την Τρίτη 16 Μάρτη στο κέντρο της λετονικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε η πορεία των λεγεώνων των Waffen SS από το κέντρο της πόλης προς το μνημείο της «Ελευθερίας», στην οποία συμμετείχαν περίπου χίλια άτομα.

Αυξάνονται οι ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ


Τουλάχιστον στα 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ένας στους τέσσερις πολίτες στην Καλιφόρνια δεν είχε ασφάλιση υγείας το 2009 σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κάτω των 65 ετών δεν είχε ασφάλιση υγείας ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος της περσινής χρονιάς, ποσοστό πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, που μεγεθύνθηκε κυρίως λόγω των μαζικών απολύσεων.

Ενισχύεται η ανάπτυξη της Κίνας Αύξηση 9,5% του κινεζικού ΑΕΠ προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα για το 2010


"Ατμομηχανή" της ανάπτυξης της Κίνας οι εξαγωγές

"Ατμομηχανή" της ανάπτυξης της Κίνας οι εξαγωγές

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Κίνας το 2010 στο 9,5%, ωστόσο εκτίμησε ότι το Πεκίνο πρέπει να κάνει πιο αυστηρή την "μακροοικονομική του πολιτική", μειώνοντας τα δάνεια και ελέγχοντας αποτελεσματικότερα τα δημοσιονομικά της, ενώ πρότεινε ανατίμηση του νομίσματος για τον "έλεγχο του πληθωρισμού".

"Παρά την παγκόσμια ύφεση, η οικονομία της Κίνας μεγεθύνθηκε 8,7% το 2009 και η αναπτυξιακή της πορεία συνεχίστηκε τους πρώτους μήνες του 2010", με την ώθηση του κυβερνητικού διετούς προγράμματος τόνωσης της οικονομίας ύψους 4 τρις γιούαν (580 δις δολαρίων), ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα στην τριμηνιαία έκθεσή της για την Κινεζική οικονομία.

Οικονομολόγοι της ΠΤ ανέφεραν ότι οι κινεζικές εξαγωγές αναμένεται να "ενισχυθούν", εν μέσω της ανάνηψης της παγκόσμιας οικονομίας, η δραστηριότητα στα ακίνητα "θα σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη", ενώ η εγχώρια κατανάλωση θα είναι "στέρεη".

Τον Ιανουάριο η ΠΤ προέβλεπε ανάπτυξη 9% του ΑΕΠ της Κίνας εφέτος, ενώ ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το Πεκίνο έχει στόχο η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας να φθάσει το 2010 το 8% περίπου.

Αναλυτές αναμένουν ότι η Κίνα εφέτος θα ξεπεράσει την Ιαπωνία και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Πηγή:www.skai.gr

ΣΥΝΟΔΟΙ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ - ΕΚΟΦΙΝ : Αποφάσισαν επιτάχυνση των ανατροπών


Πίσω από τις αντιπαραθέσεις περί χρηματοδότησης της Ελλάδας, επιβεβαιώθηκε η συμφωνία όλων στα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση
Οι αποφάσεις στο Γιουρογκρούπ και στο ΕΚΟΦΙΝ επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να γίνουν οι τόποι δουλειάς και οι εργατογειτονιές χώροι οργάνωσης ακόμα πιο μαζικών ταξικών κινητοποιήσεων

«Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών θέτουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τα οποία θα τηρηθούν στο ακέραιο».

Αυτό δήλωσε, χτες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ΕΚΟΦΙΝ, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακάθεκτη στις προαποφασισμένες διαρθρωτικές ανατροπές, κύρια στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων.
Είχαν προηγηθεί η απόφαση του Γιουρογκρούπ και δηλώσεις αρμόδιων παραγόντων, οι οποίοι καλούσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην αρκεστεί στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα, αλλά να επιταχυνθεί η λήψη μέτρων αντιμετώπισης της «χαμηλής ανταγωνιστικότητας».
Με άλλα λόγια, μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, μέσα από μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, κ.ο.κ.
Στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει το «Πρόγραμμα Σταθερότητας», τα νέα, συμπληρωματικά και ακόμα πιο επαχθή μέτρα θα πρέπει να παρουσιαστούν στην ΕΕ και στα αρμόδια όργανά της μέχρι τις 15 του Μάη.

Η εργατική τάξη πάει στην κόλαση και η «ηγεσία της» στον παράδεισο;



2010_02_18_diad To 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποιείται τη στιγμή της μεγαλύτερης επίθεσης που έχει δεχτεί η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι τις τελευταίες δεκαετίες. Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφασίζει σε αυτές τις συνθήκες να διοργανώσει το συνέδριο της στο υπερπολυτελές Athos Palace της Χαλκιδικής. Μακριά από τις εντάσεις και τις σκοτούρες της καθημερινότητας, της αγωνίας αλλά και των αγώνων των εργαζομένων.
Είναι πρόκληση το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνεται μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια και με λεφτά που έχουν δώσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τη στιγμή που οι ίδιοι βλέπουν την εργασία τους, το εισόδημά τους, τα δικαιώματά τους να χάνονται.

Κ.Κ.Ε: Δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Πλατιά συζήτηση με το λαό για την καπιταλιστική κρίση, την αντιλαϊκή πολιτική και την πρόταση διεξόδου του Κόμματος


Δραστηριότητες σε όλη τη χώρα
Πλατιά συζήτηση με το λαό για την καπιταλιστική κρίση, την αντιλαϊκή πολιτική και την πρόταση διεξόδου του Κόμματος
Εντείνεται σε όλη τη χώρα η συζήτηση για την οργάνωση της λαϊκής πάλης και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις με θέμα την οικονομική κρίση, τις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ διοργανώνει η Αχτίδα Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου και χωριών της Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ.
--   Τετάρτη 17 Μάρτη: Στα Ανω Λιόσιαστο δημαρχείο στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή τον Τάσο Τραβασάρο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
-- Παρασκευή 19 Μάρτη: Στο Καπανδρίτι στο δημαρχείο στις 7 μ.μ. με ομιλήτρια την Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
-- Κυριακή 21 Μάρτη: Στον Ωρωπό στο πνευματικό κέντρο στις 7 μ.μ. με ομιλητή στέλεχος του Κόμματος.
-- Δευτέρα 22 Μάρτη: Στο Ζεφύρι στο πνευματικό κέντρο στις 7 μ.μ. με ομιλητή τονΔήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. ΣτοΚρυονέρι στο πνευματικό κέντρο στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή στέλεχος του Κόμματος.
-- Τρίτη 23 Μάρτη: Στο Μενίδι στο δημαρχείο στις 6.30 μ.μ. με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Παρασκευή 26 Μάρτη: Στον Αυλώνα στο πνευματικό κέντρο στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή τονΝίκο Καλούτση, μέλος του ΝΓ Αττικής του ΚΚΕ.
-- Σάββατο 27 Μάρτη: Στον Αγιο Στέφανο στο πνευματικό κέντρο στις 7 μ.μ. με ομιλητή τονΓιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα, προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: Οικονομική πολιτική και νέα φορολογικά μέτρα


Το εισόδημα των εργαζόμενων δέχτηκε καίριο πλήγμα από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης. Για άλλη μία φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σηκώνουν το βάρος μίας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή. Το εισόδημα τους αναμένεται να υποστεί νέα μείωση με την ανακοίνωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Συλλαλητήριο συνδικάτων στην Αθήνα


olme_diadilosiΚινητοποίηση διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης στα Προπύλαια στην Αθήνα, η ΑΔΕΔΥ, η Δ.Ο.Ε., το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδίες Εργαζομένων. Ακολούθησε πορεία, που κατέληξε έξω από τη Βουλή.
Κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών, ήταν η απόσυρση των μέτρων της κυβέρνησης, αλλά και η διαμαρτυρία για την αστυνομική επίθεση ενάντια σε διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της Πέμπτης 11 Μαρτίου, όπως ανέφερε στην ομιλία της η Δέσποινα Κουτσούμπα από το σύλλογο υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στις ομιλίες που προηγήθηκαν της διαδήλωσης, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Ηλίας Βρεττάκος, κάλεσε τις οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, καλώντας και νέο συλλαλητήριο την επόμενη Τρίτη 23 Μαρτίου, καθώς και νέα γενική απεργία. Ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει μέσα στον Απρίλιο νέα 24ωρη απεργία και θα επιδιώξει συντονισμό με τη ΓΣΕΕ.