Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Το ακροδεξιό ΛΑOΣ κλιμακώνει τη ρατσιστική ρητορεία και πλειοδοτεί στο κάλεσμα για «εθνική ομοψυχία»

Με πρόδηλο στόχο την αναβάθμιση του ρόλου του στην πολυκατοικία της Δεξιάς, το ΛΑOΣ του Καρατζαφέρη επιδίδεται σε μια ολοένα και πιο απροκάλυπτη ρατσιστική και ξενοφοβική δημαγωγία. Με δεδομένο ότι η ανάδειξη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ σηματοδοτεί καταρχήν την επιχείρηση επαναπροσέγγισης της Ρηγίλλης με το κομμάτι της «οικογένειας που δεν έχει συμπλέγματα ενοχής, αλλά είναι περήφανο γι' αυτό που είναι» τα στελέχη του ΛΑOΣ ακροβολίζονται σε καθημερινή βάση στα τηλεπαράθυρα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, δημαγωγώντας πατριδοκαπηλικά: «Όταν αυτός ο τόπος έκτιζε Παρθενώνες, αυτοί ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα», ιδού το τελευταίο εμβριθές απόφθεγμα του Καρατζαφέρη. Επιχειρώντας να εμφανιστεί ως αυθεντικός υπερασπιστής της «πατριωτικής Δεξιάς», το ΛΑOΣ ζητά τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών, πλευροκοπώντας στελέχη και μέλη της ΝΔ, ιδιαίτερα από τη Βόρεια Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά ο Καρατζαφέρης έχει δηλώσει πως θα στηρίξει τον Ψωμιάδη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον τελευταίο να συμπληρώνει με νόημα πως είναι εκλεγμένος «με τη στήριξη της ΝΔ και όχι βουλευτής της». Αναπαράγοντας διαρκώς σενάρια επιστημονικής φαντασίας γύρω από τα εθνικά θέματα (με τις τελευταίες προβλέψεις Καρατζαφέρη για «θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και τη δημιουργία προβλημάτων από την Αλβανία» να συμπληρώνουν «αρμονικά» το αντίστοιχο παραλήρημα Άνθιμου περί... «της εστίας Αλ Κάιντα που θα δημιουργήσουν οι μετανάστες στην Ελλάδα»), το ΛΑOΣ της «κουκουλοφοβίας» πρόσφερε κοινοβουλευτική κάλυψη στις πρόσφατες επιθέσεις φασιστικών συμμοριών κουκουλοφόρων στους Αμπελόκηπους. O εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αϊβαλιώτης, έσπευσε να μιλήσει για τις «ακραίες προκλήσεις των αυτοτιτλοφορούμενων αντιρατσιστών που προκαλώντας, προκαλούν δημοσιότητα».
Στη διελκυστίνδα του με την ηγεσία της ΝΔ ο Καρατζαφέρης επιχείρησε να μετατοπίσει το ενδιαφέρον του για την υπόθεση Siemens στα «γεγονότα του 1993», προτείνοντας να καταθέσει στην εξεταστική ο Κόκκαλης και να πει «πώς έπεσε σε 10 μέρες, στις 31 Αυγούστου, η ΝΔ και με τι λεφτά». Κατά τα άλλα, η ακροδεξιά παραφυάδα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής προσφέρει απλόχερη συναίνεση στον Παπανδρέου -ευθέως ανάλογη της προνομιακής μεταχείρισης και εύνοιας που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι του ΛΑOΣ επί ΠΑΣOK στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Καρατζαφέρης πλειοδότησε σε καλέσματα «εθνικής ομοψυχίας», ζητώντας «σύνεση και σοβαρότητα» προκειμένου «να μην καθυστερήσουν άλλο τα απαραίτητα μέτρα». Παράλληλα, στο γνωστό ρόλο του προπομπού της κυβερνητικής προπαγάνδας κατασυκοφάντησης των λαϊκών αγώνων, ζήτησε από τον πρωθυπουργό «που δεν είναι εν δυνάμει εχθρός, αλλά αρωγός κάποιων πραγμάτων», να «παρέμβει η δικαιοσύνη για να ανοίξουν τους δρόμους οι αγρότες», καθότι οι τελευταίοι «χρησιμοποιούν μπλόκα όπως η 17 Νοέμβρη τις προκηρύξεις για να προκαλέσουν δημοσιότητα»(!)

Πηγή:ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 

Θα πάθετε ...Σαρακοστή!

thumb
Μας είπαν: «Έλληνες χαλβάδες (ή ταραμάδες, ό,τι προτιμάτε), ως εδώ ήταν οι Κρεατινές κι οι Τυρινές. Έρχεται η Μεγάλη και δύσκολη Τεσσαρακοστή που, συνυπολογιζομένης της υπερημερίας των τόκων, θα τραβήξει μια δεκαετία. Μπείτε ξυπόλητοι στα βρώμικα ύδατα των παρακτίων ζωνών σας να μαζέψτε ψόφιους αχινούς και τζούφια μαλάκια για τη νηστεία σας. Ξεριζώστε βολβούς και ρίζες από το φυτοφαρμακωμένο χώμα σας, γιατί, που να ξεριζώστε τους βολβούς των ματιών σας, γιορτινά τραπέζια και μισθούς -μπαξίσια του ημερολογίου, δέκατα τρίτα και δέκατα τέταρτα- δε σας πρέπει να ξαναδείτε. Καλλιεργήστε μόνοι σας τα αγγουράκια για το τουρσί σας, τώρα που οι αγρότες σας κουράστηκαν και τα παράτησαν.
Φιγουρατζήδες ανατολίτες, παγανιστές, τέρμα οι τηγανιές και οι μπεκρή μεζέδες. Συνηθίστε όλα τα αλάδωτα εδέσματα. Συνηθίστε τα μπλαβιά καλαμαράκια και τους καλαμαράδες κονσέρβας. Συνηθίστε στην εσωστρέφεια. Οι γιορτές στο εξής όλο θα έρχονται και ποτέ δε θα φτάνουν. Θα γίνετε φονταμενταλιστές της λιτότητας.
Μούργοι της ευρωζώνης, ήρθε η ώρα να φορέστε την μπούργκα που θα σας χωρίζει οριστικά από την καλοπέραση.
Δεν έχει σημασία που ο χαρταετός είναι από ευτελή υλικά. Να τον καταργήσετε κι αυτόν, προτού χάσει την υπομονή της η οικονόμος Φράου Άνγκελα. Να κρατήσετε μονάχα το έθιμο της διανομής της φασολάδας. Το αμόλημα της καλούμπας σας συνδέει με το ανεπίτρεπτο εκείνο κομμάτι του εαυτού σας που σηκώνεται. Ο Δυτικός άνεμος αρνείται πλέον να συνεργαστεί. Κάλλιο η παρδαλή ουρά να μπερδευτεί στα σκέλια σας και να βρεθείτε δεμένοι χειροπόδαρα στα ζύγια σας…»
Κι εμείς, φτύνοντας το κουκούτσι της ελιάς, θυμηθήκαμε εκείνο το στιχάκι που μιλάει, όχι για σαράντα μέρες, αλλά για σαράντα χρόνια… «Καλύτερα μιας ώρας…». Μετά σκάσαμε και κλείσαμε το χαρταετό στο πατάρι.

Πηγή:www.topontiki.gr 

Για τη Διάσκεψη της Γιάλτας και το αστικό παραμύθι για το «μοίρασμα του κόσμου»

Στις 4 - 11 Φλεβάρη του 1945 διεξήχθη στο Ανάκτορο Λιβάντια, στη Γιάλτα της Κριμαίας, η συνδιάσκεψη ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της ΕΣΣΔ, με επικεφαλής αντίστοιχα τον Πρόεδρο Ρούζβελτ, τον πρωθυπουργό Τσόρτσιλ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού της ΕΣΣΔ Ι. Β. Στάλιν. Το αντικείμενο της Διάσκεψης ήταν, κυρίως, η μορφή του μεταπολεμικού κόσμου και, βασικά, η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα εξασφάλιζαν προϋποθέσεις για την ειρήνη, όσο αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με δεδομένη την ύπαρξη και δράση του ιμπεριαλισμού και μετά το τέλος του πολέμου που έφτανε. Ο Κόκκινος Στρατός έκανε προέλαση για το Βερολίνο. Η πτώση της Γερμανίας ήταν πλέον ζήτημα χρόνου. Ετσι, το πώς θα είναι ο μεταπολεμικός κόσμος ήταν αυτό που απασχολούσε. Ακριβώς επειδή αυτό ήταν τα βασικό περιεχόμενο της Διάσκεψης, η αστική και οπορτουνιστική ιστοριογραφία, εκφράζει την άποψη ότι στη Διάσκεψη της Γιάλτας, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η ΕΣΣΔ μοίρασαν σε σφαίρες επιρροής το μεταπολεμικό κόσμο. Μάλιστα, είναι πολύ γνωστή η ιστορία για τα περίφημα χαρτάκια που αντάλλασσαν - δήθεν - ο Τσόρτσιλ με τον Στάλιν. Η μυθολογία γύρω από αυτή τη Διάσκεψη χρησιμοποιήθηκε από διάφορους αστούς και μικροαστούς, για να τεκμηριωθεί ότι κάθε προσπάθεια αλλαγών σε μια χώρα είναι μάταιη, αφού για το καθεστώς κάθε χώρας είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους οι μεγάλες δυνάμεις, μεταξύ αυτών και η ΕΣΣΔ. Ετσι παρουσίαζαν την ΕΣΣΔ ως προδότη και εξαγοραστή της τύχης των λαών του κόσμου. Αυτή η άποψη έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, γιατί γύρω από αυτό το επιχείρημα στοιχειοθετείται το μάταιο της ένοπλης αντιπαράθεσης κατά τον εμφύλιο πόλεμο, παρουσιάζεται σαν μια τυχοδιωκτική τακτική του ΚΚΕ που δεν είχε τη στήριξη της ΕΣΣΔ και κατά συνέπεια ήταν από χέρι χαμένη.
Αντίθετα με αυτά που παρουσιάζουν οι αστοί και μικροαστοί αναλυτές, η Διάσκεψη της Γιάλτας έγινε σε τέτοιες συνθήκες που ο συσχετισμός δύναμης είχε αλλάξει εις βάρος των ιμπεριαλιστών. Τη στιγμή που η παρουσία του Κόκκινου Στρατού σε μια σειρά χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης είχε διευκολύνει την ανάδειξη δημοκρατικών λαϊκών κυβερνήσεων και επιτάχυνση της πάλης για την κατάκτηση της εξουσίας, τη στιγμή που οι ΗΠΑ είχαν την ανάγκη της ΕΣΣΔ για να τελειώσουν τον πόλεμο με την Ιαπωνία. Σε αυτές τις συνθήκες, η Διάσκεψη της Γιάλτας προσπάθησε να βάλει φρένο σε μια σειρά επιδιώξεις και σχέδια των ιμπεριαλιστών, αξιοποιώντας τη θετική για την ΕΣΣΔ και τα αντιστασιακά κινήματα συγκυρία. Ετσι, απορρίφθηκε το σχέδιο διαμελισμού της Γερμανίας, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε σχέση με το Πολωνικό ζήτημα, υιοθετήθηκε «η διακήρυξη για την απελευθερωμένη Ευρώπη», αποφασίστηκε η ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ.ά.
Η Διάσκεψη δεν ασχολήθηκε με το Ελληνικό ζήτημα. Η αποτυχία των ιμπεριαλιστών να περάσουν τα σχέδιά τους ήταν τέτοια που οδήγησε τρία χρόνια μετά το θάνατο του Ρούζβελτ να ξεσηκωθεί ένα κύμα αυστηρής κριτικής εναντίον του, ότι ήταν διαλλακτικός απέναντι στην ΕΣΣΔ και τον Στάλιν. Ολα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ΕΣΣΔ όχι μόνο δε συμμετείχε σε κανένα μοίρασμα του κόσμου, αλλά ότι στη συγκεκριμένη διάσκεψη έβαλε και σοβαρά εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία. Οπως σημειώνει ο Β. Μπερεζκόφ, «οι σκοποί όμως που διακήρυξαν στη Γιάλτα οι ηγέτες των τριών δυνάμεων του αντιχιτλερικού συνασπισμού δεν εξυπηρετούσαν τις επιδιώξεις εκείνων που ετοίμαζαν τον Ψυχρό Πόλεμο. Γι' αυτό και άνοιξαν πυρ κατά των αποφάσεων της Γιάλτας». (Βαλεντίν Μπερεζκόφ «Ημουν διερμηνέας του Στάλιν», εκδόσεις «Καστανιώτης» τόμος Β').

Το σημερινό ιστορικό αφιέρωμα αναδημοσιεύεται από την ΚΟΜΕΠ, τεύχος 1/2010 . Είναι εκτενή αποσπάσματα άρθρου του Διονύση Αρβανιτάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλους του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.


Πηγή:www.rizospastis.gr 

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..Δώδεκα άμαχοι νεκροί από τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν ρουκέτα έπληξε το σπίτι τους στην πόλη Μαρζάχ του νοτίου Αφγανιστάν, όπου άνδρες των νατοϊκών και αφγανικών δυνάμεων διεξάγουν ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν.
 
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για το περιστατικό και σύμφωνα με ανακοίνωση διέταξε τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.
Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 12 άμαχοι. Ο διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ εξέφρασε τη λύπη του διότι "στη διάρκεια των κοινών μας προσπαθειών χάθηκαν αθώες ζωές" και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια "για να αποφευχθούν και άλλα περιστατικά στο μέλλον".
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε, η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf), ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο νότιο Αφγανιστάν από έκρηξη βόμβας.
Η ανακοίνωση της Isaf δεν διευκρινίζει την εθνικότητα του θύματος, ούτε αν το περιστατικό σημειώθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Πηγή:www.enet.gr

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ:Απολύσεις συνδικαλιστών: μαζική απάντηση στην εργοδοσία Απολύσεις συνδικαλιστών: μαζική απάντηση στην εργοδοσία

st_15_stop_2.gifΤο ΝΑΡ καταγγέλλει τις απολύσεις συνδικαλιστών στις οποίες προχώρησαν μια σειρά επιχειρήσεις τις τελευταίες μέρες. Μετά την απόλυση του συνδικαλιστή βιβλιοϋπάλληλου Ντίνου Παλαιστίδη από τις "εκδόσεις Άγρα", τρεις ακόμη ταξικοί συνδικαλιστές απολύθηκαν την Παρασκευή από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του ΝΑΡ για τις απολύσεις:
.
Ανακοίνωση για τις απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ 
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει τις τρεις τρομοκρατικές απολύσεις εργατών που ανακοίνωσε σήμερα η ΜΕΤΚΑ στο εργοστάσιό της στο Βόλο.
 Η εργοδοσία επικαλείται το ‘’δικαίωμα’’ για 2% απολύσεις και φυσικά την οικονομική κρίση. Το τελευταίο ακούγεται σαν ανέκδοτο την στιγμή που μετά και την πρόσφατη υπογραφή των συμβάσεων για ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων σε Συρία, Τουρκία, καθώς και τη δρομολογηθείσα συνεργασία με την MOTOR-OIL, το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου της ΜΕΤΚΑ ανέρχεται σε 2,2 δις!!
Η πραγματικότητα είναι όπως πάντα εντελώς διαφορετική. Οι τρεις εργαζόμενοι που απολύθηκαν θεωρήθηκαν ‘’ενοχλητικοί’’ από την επιχείρηση για την αγωνιστική τους στάση. Μεταξύ των απολυμένων και ο Αλέξης Παυλίδης, μέλος της ΝΑΡ με πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση στο εργοστάσιο. Ο Αλέξης πρωτοστάτησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων στο εργοστάσιο, την ανάπτυξη διαδικασιών βάσης για την ενωτική αγωνιστική διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων. Έδωσε δείγματα γραφής στην αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε προσπάθεια για ριζική στροφή στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου και γενικά, με ανατροπή της γραμμής της ταξικής συναίνεσης, της υποταγής, της ηττοπάθειας. Για την στάση του αυτή δέχτηκε δημόσια τις απειλές της εργοδοσίας. Επίσης, ο ένας από τους άλλους δύο απολυμένους είχε απολυθεί ξανά πριν 12 χρόνια για συνδικαλιστική δράση από το εργοστάσιο της ΣΤΑΛΚΟ.
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι απολύσεις γίνονται για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους. Αποτελούν εκδίκηση της εργοδοσίας απέναντι στην ενεργή συλλογική διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι επομένως παράνομες και καταχρηστικές και πρέπει να ανατραπούν.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι κρίση πριν από όλα σημαίνει επίθεση του κεφαλαίου στους εργαζόμενους, με την συνδρομή της κυβέρνησης και την τρομοκρατική συγχορδία της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Οι σφαγείς των εργασιακών δικαιωμάτων νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με ότι κινείται και αντιστέκεται.
Θα βρουν όμως μπροστά τους την ανυπότακτη ταξική πτέρυγα του εργατικού κινήματος, που διεκδικεί μαχητικά:
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
.

Mην πιστεύετε τους ψεύτες του δικομματισμού και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν-Το δημοσκοπικό παιχνίδι είναι στημένο-Σχόλιο του RED STAR για την Public Issue.

Έχοντας σημαντική εμπειρία από των χώρο των δημοσκοπήσεων με τις οποίες έχω ασχοληθεί επαγγελματικά για πολλά χρόνια μπορώ να εκφέρω την γνώμη μου.

Οι τάσεις της Public Issue αποτελούν πηγή πραγματικής παραπληροφόρησης και διαστρέβλωση της πολιτικής πραγματικότητας.Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και παίζουν με τα νεύρα μας!

Η εταιρεία  απέτυχε παταγωδώς τόσο στις ευρωεκλογε όσο και στις βουλευτικές εκλογές (Δημοσκοπήσεις και το περιβόητο exit poll που προέβλεπε σοβαρή πιθανότητα ΜΗ αυτοδυναμίας ΠΑ.ΣΟ.Κ με 41,5% και τους οικολόγους μέσα στην βουλή.

Η εταιρεία είναι η μόνη μαζί με την VPRC που συνεχίζει να κάνει πρόγνωση ψηου σαν καφετζού, κατατάσσοντας τους αναποφάσιστους σε όποιο κόμμα αυτή γουστάρει(αυτή και οι πελάτες της) .

Οι τελευταίες τάσεις δίνουν 48% στο ΠΑ.ΣΟ.Κ (4 μονάδες πάνω από τον Σεπτέμβριο!!!!!!).Την αριστερά την έχει καθηλωμένη στα ίδια ποσοστά (7,5% Κ.Κ.Ε  και 4,5% τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α) ενώ το ΛΑΟΣ φιγουραει στην τεέταρτη θέση στο 6%.Η δε Ν.Δ είναι στο 31,5%.
Αυτή είναι η κατάντια της παραπληροφόρησης και της παραχάραξης της αλήθειας.

Οι κακοπληρωμένοι υπάλληλοι της εταιρείας που δουλεύουν μειωμένο ωράριο, ανεκπαίδευτοι και με χαμηλή μόρφωση δίνουν την πρώτη ύλη.Οι ερευνητές της εταιρείας συλλέγουν τα κακως κατεγεγραμμένα πρώτα στοιχεία και τα πλάθουν κατά το δοκούν, χωρίς να αναφέρουν το τελικό αποτέλεσμα.Οι αναποφάσιστοι πάνε εκεί που ονειρεύεται ο πελάτης, οι σταθμίσεις του δείγματος γίνεται με παιδαριώδη τρόπο και με κάθε έλλειψη σοβαρότητας.Και αυτό δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και άλλες που δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο.Και όλα αυτά τα αναφέρει κάποιος που δουλεύει χρόνια σε γνωστή δημοσκοπική εταιρεία.

Δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά σε τραγελαφικά γεγονότα από την εμπειρία  μου.Θα χρειαστώ μέρες.Τί να πώ... ότι ανάμεσα στους ερευνητές είναι άτομα που για μερικά ευρώ συμπληρώνουν μόνοι τους το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή και ξεφεύγουν εύκολα από τον επόπτη (που επίσης σπάνια κάνει καλά την δουλειά του).Να πούμε τις παρεμβάσεις τύπου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ κάτι κάνετε λάθος, όταν τα κόμματα της αριστεράς και κυρίως ο ΣΥΝ, παρουσιάζαν άνοδo;Ή μήπως τις επισκέψεις στελεχών μεγάλων συγκροτημάτων την ίδια περίοδο που ζητούσαν να φουσκώσουν τον Τσίπρα και να ρίξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ για να ενισχύσουν τον Ευ.Βενιζέλου και να κάψουν το χαρτί του  Γιώργου Παπανδρέου;

Δυστυχώς τις δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός την οφείλει στην δουλοπρέπεια στις Μεγάλες Δυνάμεις των κεντρωών,δεξιών  και φασιστικών κυβερνήσεων από την αρχή του 1900.Μην ασχολείστε με τις έρευνες αυτές και βγείτε στους δρόμους.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ της σήψης , της μίζας, της κλεψιάς ,των ψεμμάτων έχει ήδη ξοφλήσει.

Όχι μόνο δεν είναι 4 μονάδες πάνω από το τον Σεπτέμβριο ,αλλά αδυνατεί να συγκεντρώσει 40%.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Και η αριστερά εχει συνολικά άνοδο όχι σημαντική, αλλά εμ δεδομένο τους πολλούς απογοητευμένους αναποφάσιστους ή τους νευριασμένους πολίτες που αρνούνται να απαντήσουν είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγούμε σε μερικούς μήνες όταν αυτή η άνοδος καταγραφεί σε κάποιο αξιόπιστο γκάλοπ.

Αυτή η κυβέρνηση έχει μέγιστο χρόνο ζωής 2 χρόνια.Έχει ημερομηνία λήξης και όταν πέσει θα ακουστεί μεγάλος θόρυβος από την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου.Του κομματιού του ελληνικού λαού που δεν έχει αποβλακωθεί ακόμη, γιατί δυστυχώς πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο πως ανάμεσα μας οι 3 στους 4 κυκλοφορούν σαν ζόμπι υπνωτισμένα από τα ΜΜΕ και δηλητηριασμένα από την προπαγάνδα του συστήματος.Εμείς θα αρκεστούμε στο 1/4 , αυτό είναι αρκετό να φέρει την αλλαγή.


RED STAR