Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Δελαστίκ : ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ; ΦΥΛΑΚΗ !

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 


Την ψήφισαν τελικά προχτές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την επαίσχυντη τροπολογία , το άκρον άωτον της ευρωδουλείας: θα χώνουν στη φυλακή όποιον διαφωνεί με την εξωτερική πολιτκή της ΕΕ! Όχι δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ο Ποινικός Κώδικας της Ελλάδας περιλαμβάνει και το άρθρο 485Α με τίτλο: "Παραβάσεις Κανονισμών της ΕΕ" βάσει του οποίου τιμωρείται με φύλακιση μέχρι δύο ετών όποιος παραβιάζει κυρώσεις εναντίον κρατών, οργανώσεων ή προσώπων που έχει επιβάλει η ...ΕΕ! Απίστευτο , εξωφρενικό, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό.

Η σφοδρότατη κοινοβουλευτική αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο ανέδειξε την αισχρή κοινοβουλευτική στάση και μέσω του Ριζοσπάστη που προχτές έκανε κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα του την αποκρουστική τροπολογία της κυβέρνησης καθιστώντας την ευρύτερα γνωστή , ξεγύμνωσε ακόμη περισσότερο τους αδίστακτους ευρώδουλους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Βουλευτικές εκλογές στη Τσεχία.Πρώτο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 22 % και 53 έδρες από τις 200, στην τρίτη θέση % το ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας (KSCM) με 16,5 % και 39 έδρες.Το 2010 οι κομμουνιστές είχαν πάρει 11,3 % και 26 έδρες.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD) είναι ο νικητής στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες και σήμερα στην Τσεχία.


Με καταμετρημένο τα 2/3 των ψήφων και τη συμμετοχή στις εκλογές να φτάνει μόλις στο 59%, το CSSD συγκεντρώνει ποσοστό 22 % και καταλαμβάνει 53 έδρες από τις 200 συνολικά.

Άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου: Ποιος είπε το «Όχι»; Ο Μεταξάς;…

Αυτός ήταν ο «πατριώτης» που είπε το «Όχι» κατά του ναζισμού και του φασισμού;…
 
Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες» έλεγε από βήματος Βουλής ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς. Όσο για τους Γεωργιάδη – Βορίδη ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης, επισκεπτόταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2011 το σπίτι του Μεταξά σε ένδειξη… «σεβασμού και μνήμης». Η δε «Καθημερινή» δεν έλειψε ποτέ από τα εκδοτικά εκείνα συγκροτήματα που επιδαψιλεύουν δάφνες στον «πατριώτη» Μεταξά που «είπε το Όχι». Μάλιστα η «Καθημερινή» το έχει πάει και παραπέρα. Ειδικά σε εκείνο το αφιέρωμά της για τον φασίστα Μεταξά, στις 4/8/2007 (ανήμερα, δηλαδή, της κήρυξης της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου») όταν και ισχυριζόταν ότι η διακυβέρνηση Μεταξά, εκτός από πατριωτική» που ήταν, πορεύτηκε και με «χαρακτηριστικά φιλολαϊκού» καθεστώτος...

Άρθρο της Λιάνας Κανέλλη: Κλέφτες κι Αστυνόμοι...

Της Λιάνας Κανέλλη
 
Αντι Γκαρσία. Ωραίος, έξυπνος, καλός μαθητής, αγαπητός, ετών δεκατριών. Νεκρός με εφτά σφαίρες στο κορμάκι του. Από πυρά αστυνομικών. Είχε δυο πλαστικά πιστόλια ψεύτικα, ίσως έπαιζε και «κλέφτες κι αστυνόμοι». Του είπαν να τα παραδώσει. Ποιο παιδί αλήθεια θα έπαιρνε στα σοβαρά τέτοια προσταγή για ένα παιχνίδι, εκτοξευμένη από χεσμένους από το φόβο τους μπάτσους που φώναξαν κι ενισχύσεις για να τον αντιμετωπίσουν! Μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, πυρά ομαδόν. Τον δεκατριάχρονον νεκρόν παρέλαβαν οι γονείς μετά την νεκροψίαν... Κλέφτες κι αστυνόμοι. Μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας κύριε Αριστοτέλη μου, σε μια αμερικάνικη αλάνα. Υποδειγματική του μέλλοντός μας.

Ελλάδα: 81η στην ισότητα μεταξύ των δύο φύλων

 
Η Ισλανδία είναι, για πέμπτη συναπτή χρονιά, η χώρα με τη μικρότερη απόκλιση μεταξύ των δύο φύλων σε ολόκληρο τον κόσμο, ακολουθούμενη από την Φινλανδία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη του 2013 για την Απόκλιση μεταξύ των δύο Φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).Η Νορβηγία, η Σουηδία και οι Φιλιππίνες βρίσκονται στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Η έκθεση, η οποία συντάσσεται ετησίως τα τελευταία οκτώ χρόνια, εξετάζει την πρόοδο των χωρών στον τομέα αυτόν με βάση τέσσερις ζωτικούς δείκτες:

Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ προς μαθητές: Μια ιστορία…που δεν θα στην διδάξει το σημερινό σχολείο!

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου
 
Αγαπητέ μαθητή - μαθήτρια
Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι παρέλαση, επέτειος και μνημόσυνο. Είναι η ιστορία του λαού μας γραμμένη με το αίμα του. Το κάλεσμά μας αυτό θέλουμε να είναι μια αφορμή να ψάξεις περισσότερο, να ρωτήσεις, να διαβάσεις, να μάθεις το πώς οι λαοί πάλεψαν για το δίκιο τους και πώς τσάκισαν το φασισμό.
 
Το "μάθημα αυτό" δεν θα το κάνει το επίσημο σημερινό σχολείο, τα βιβλία του! Ούτε θέλει, ούτε μπορεί! Στόχο έχει να γεμίσει με ψέματα και ανακρίβειες το μυαλό μας, να μας κοιμίσει μεγάλους και μικρούς, να κρύψει το κύριο και το πιο σημαντικό: Η ιστορική αλήθεια είναι μία και τη γράφουν οι λαοί.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας: Εδώ και τώρα δραστική μείωση στα δημοτικά τέλη

Την κοροϊδία της δημοτικής αρχής προς το λαό της Αθήνας, κατοίκους και αυτοαπασχολούμενους, σε βάρος των οποίων -και εν μέσω βαθιάς κρίσης- διατηρεί πανάκριβα τα δημοτικά τέλη, κατήγγειλε στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 25 Οκτώβρη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.
 
Ζήτησε δραστικές μειώσεις σε όλα τα τέλη που καταβάλλουν τα νοικοκυριά και τα μικρομάγαζα, αντίστοιχες με τις απώλειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο εισόδημά τους, δίνοντας έτσι άμεση ανάσα από τη συνολικότερη φοροληστεία.
 
«Μείωση» δύο ευρώ το χρόνο!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις Στουρνάρα για τα νέα μέτρα

 
Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις μέσα στην ΕΕ θα καταλήγουν πάντα σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.